Napisano
23.09.2007 - 22:46
Odnośnie Biblii można przeczytać w książce "Misja" Michela Desmarqueta.
Fragmenty:
"... Biblia została napisana później przez pisarzy, którzy odtworzyli historię tych ludzi zniekształcając ją – legenda została pomieszana z rzeczywistością ..."
"... Jednakże muszę cię zapewnić, że Biblia nie jest owocem wyobraźni pisarzy – ani nie jest upiększona. Było w niej wiele prawdy. Powiedziałam "było", ponieważ na różnych soborach Kościoła Rzymskokatolickiego Biblia została głęboko zrewidowana z powodów, które są jasne: aby służyła potrzebom chrześcijaństwa. Właśnie dlatego powiedziałam ci wczoraj, że religie są jednym z przekleństw na Ziemi. Muszę cię także oświecić odnośnie kilku innych biblijnych spraw ..."
[ Za każdym razem gdy czytasz w Biblii: "i Bóg powiedział to czy tamto" powinieneś czytać "i mieszkańcy TJehooby powiedzieli." ]
"... Jak ci mówiłam, używając religijnych soborów, księża wymazali lub zmienili wiele rzeczy w Biblii, ale inne przetrwały i można je łatwo wyjaśnić ..."
"... Jak powiedziałam, jedynymi przypadkami celowego zniekształcenia faktów, z bardzo specyficznych powodów, były zmiany dokonane przez Kościół Rzymskokatolicki podczas soborów w Nicei w 325 n.e., Konstantynopolu w 381 n.e., w Efezie w 431 n.e. i w Chalcedonie w 451 n.e. Były też inne przypadki ale o mniejszym znaczeniu. Biblia nie jest Księgą Boga, jak wierzy wielu ludzi na Ziemi; jest to po prostu dokument starożytnej historii, który był często modyfikowany i jest pełen upiększeń dodanych przez innych, nieoryginalnych autorów ..."
> Ladd18. Czytałem obie części Kodu Biblii. "Działa" tylko na podst. oryginalnego hebrajskiego pięcioksięgu i robi wrażenie swoją precyzyjnością. Nostradamus przy Kodzie Biblii wychodzi na bajkopisarza.