Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krwiożercze piranie pływają w Wiśle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#16 Gość_Qłak

Gość_Qłak.
  • Tematów: 0

Napisano

Niektórzy specjaliści twierdzą, że w przypadku ciepłej zimy, następne pokolenia tych ryb mogą się przystosować.
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czemu by nie mogły żyć w klimacie Polskim? Naukowcy twierdzą, że szybko się przystosowują.
Osobiście nie chciałbym tych rybek w naszej Wiśle...
  • 0

The X.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm ja do Wisły mam daleko, Łyna tylko blisko. Wrzuciłoby się paru nauczycieli do takiej rzeki z piraniami co? :D
  • 0

Martyna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobry pomysł :brawo: :D
Moim zdaniem ktoś sobie zrobił żart :cafe:
  • 0

Chorus777.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie sądzę że te piranie same przypłynęły do Wisły , ale ktoś je tam po prostu wpuścił ! Brrryy kąpiel w Wiśle z takimi
,, rybkami " nie będzie przyjemna! ;( :o x|
  • 0

SonyKony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zdecydowanie w polskich rzekach nie chciałbym piranii i aligatorów, a w morzach rekinów. No ale cóż, ża kilkadziesiąt lat może to występować na porządku dziennym. Wtedy kąpiel może być niebezpieczna :P.
  • 0

Gargamel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Przypłyneły napierw do Bałtyku a potem z Bałtyku do Wisły" - bardzo ciekawe, zwłaszcza że piranie to ryby słodkowodne, a temperatura wody naszego morza jest dla nich zabójcza. Większej bzdury nie czytałem :rotfl:

Jeżeli jakieś piranie pływają sobie w Wiśle, to jest to zasługa jakiegoś idioty który je tam wpuscił :/

(Z drugiej strony, jakiś czas temu czytałem plotki o genetycznie zmodyfikowanych piraniach, które jedno z państw azjatyckich miało stworzyć i wpuścić do dorzecza innego państwa z tego regionu, w celu uprzykrzenia życia swojemu sąsiadowi na terenach dorzecza. Nie pamiętam już dokładnie, ale wydaje mi się że tym "poszkodowanym" miał być Vietnam. Zaś "modyfikacja" rybek miała na celu zaadaptowanie ich do życia w słonej wodzie morskiej. Było to bodajże pisane na onecie, więc raczej bym tego nie brał na poważnie ;) )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych