Trzeba też wiedzieć o jednej rzeczy - ludzie boją się zmian, zmieniają się bardzo powoli. Jeśli liczycie na prawdziwą, szybką odmianę społeczeństwa to trzeba mieć nadzieję, że 2012 zdziała cuda

Napisano 29.08.2007 - 20:29
Napisano 29.08.2007 - 20:39
To stwierdzenie jest lekko nie trafione.ale wszystko obraca sie przeciwko Tobie
Napisano 29.08.2007 - 21:04
Napisano 29.08.2007 - 21:28
I to jest sedno sprawy.tych którzy są w stanie pojąć i zrozumieć co czujemy jest za pewne niewielu
Napisano 29.08.2007 - 21:33
Trochę to głupio zabrzmi z pewnie sporej różnicy wieku ale: też kiedyś taki byłem i tak mówiłemNaprawdę potrzeba jakiegoś cudu, żeby obudzić ludzkość, bo ta garstka nic nie wskóra.
Napisano 29.08.2007 - 21:39
Napisano 29.08.2007 - 21:48
Uważam, że wniosłeś bardzo dużo.wiem że nie wnoszę dużo do dyskusji ale dorzucam swoje trzy grosze.
Napisano 29.08.2007 - 22:03
Chcesz nauczać takiego Kowalskiego? Proszę bardzo, ale najpierw naucz się samNaprawdę potrzeba jakiegoś cudu, żeby obudzić ludzkość, bo ta garstka nic nie wskóra.
Ja nie jestem przekonany do tych przypadków i szczęścia. Sam sobie tworzysz przyszłość, sam sobie stwarzasz przypadki i szczęścieNie zawsze wnioski i dążenie do czegoś daje sukces. Bardzo często potrzebny jest nam po prostu przypadek i okruszek szczęścia.
No i dobrze, że chcesz wychować tak swoje dzieci, bo jak widzę będzie ono bardzo dobre.Ale ja za to mam trochę inny problem. Bo wiem że chciałbym wychować dzieci jak moja matka, ale także zapewnić im dobrobyt. Ale boje się że nie dam rady.
Napisano 29.08.2007 - 22:06
Nie sarkazmuj proszę. [jeśli tak można powiedzieć].O, to widzę, że Twoja mama zna się na rzeczy wink1.gif.
No cóż, masz dużo racjo. Lecz jeśli chodzi o rzeczy wielkie tam zawsze jest szczęście i przypadek [to kogoś cytat już nie pamiętam kogo].Ja nie jestem przekonany do tych przypadków i szczęścia. Sam sobie tworzysz przyszłość, sam sobie stwarzasz przypadki i szczęście grin.gif.
Napisano 29.08.2007 - 22:10
To nie sarkazmNie sarkazmuj proszę. [jeśli tak można powiedzieć].
Może tak, a może nie. zależy czy afirmacje działająNo cóż, masz dużo racjo. Lecz jeśli chodzi o rzeczy wielkie tam zawsze jest szczęście i przypadek [to kogoś cytat już nie pamiętam kogo].
Napisano 29.08.2007 - 22:11
Ja nie jestem w tej garstce, ani zapewne nikt z tego forum.Ta garstka ludzi też musi się wiele nauczyć a nie brać się za nauczanie innych
A możesz mnie oświecić, skąd ten cytat, czy też powiedzenie i czyjego autorstwa?Jak to mówią:
Najpierw zbaw siebie a świat zbawi się sam.
Napisano 29.08.2007 - 22:17
A dlaczego nie? I: Nie, nie wiem, którzy to, no i masz chyba rację, trochę się zapędziłem i zacząłem pisać według własnego światopogląduJa nie jestem w tej garstce, ani zapewne nikt z tego forum.
Nie mów, że wiesz, którzy to i dajesz im radę taką, iżby mieli się czegoś uczyć.
Oczywiście. Słyszałem to powiedzenie wiele razy od mojego "znajomego" (z forum i z gg), które akurat mi się spodobało.A możesz mnie oświecić, skąd ten cytat, czy też powiedzenie i czyjego autorstwa?
To nie złośliwe, tylko chciałbym wiedzieć.
Napisano 29.08.2007 - 22:23
Napisano 29.08.2007 - 22:28
Napisano 29.08.2007 - 22:31
Oczywiście, że nie opieram się tylko na jego opiniach. Dużo czytam i dowiaduje się i myślę, że idę w dobrym kierunkuLondon, uważam, iż jesteś bardzo lotny i inteligentny, ale dla mnie "znajomy" nie jest autorytetem na którego opiniach i "złotych myślach" miałbyś opierać swój pogląd na świat i na tej podstawie przekonywać do nich innych userów.
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych