@Kniaź, ostatnio podobnie udało mi się opisać kilkanaście piosenek WT, pewnej koleżance

Akurat WT działa na emocje, tylko to właśnie chyba to od człowieka zależy; bo ja widzę w każdej piosence miliony różnych emocji

co do romantyczności to akurat się mylisz, bo mnóstwo piosenek WT mówi o miłości, ale prawie wszystkie (z nielicznym wyjątkiem) o nieszczęśliwej. Przesłuchaj i przeczytaj tekst chociażby The Promise; Albo co do emocji, płyta Enter jest Ci znana? Gatekeeper - mrok, na początku pohukiwanie sów, daje Ci wyobrażenie ciemności, a właściwie ciemnego lasu; historia także w tekście. Cichy powiew wiatru w Candles, później lekkie dźwięki klawiszy; Mother Earth - zjednoczenie z naturą, Ice Queen - wbrew tytułowi gorąca piosenka, ganiąca złą "królową mrozu", która "ilekroć się gniewa odbiera życie", czy Towards The End, i jego magiczne bębny,w sumie ciężko zinterpretować mi tekst, ale chodzi chyba o wojnę, o cierpienie i śmierć. Także Our Solemn Hour opowiada o cierpieniu, wojnie. W większości także występuje ten podniosły ton, to jest to co w nich kocham - ten artyzm, podniosły charakter, czego brakuje mi w innych zespołach. Żeby się przekonać, trzeba się bynajmniej wczytać i zrozumieć tekst, a także poczuć tą muzykę
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 21.04.2012 - 22:23