Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nicość

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

RedHousePainters.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że tego się nie da ani wytlumaczyć, ani przedstawić zarówno wizualnie jak i w inny sposób... natomiast chciałem tylko powiedzieć, że bardziej do mnie przemawia jaskrawy kolor bieli aniżeli czerń w odbiorze nicości. ;)
To taka moja własna wizja ;) Pewnie mi się wzieła z mojego dzieciństwa, bo gdy miałem jakieś 3-5 lat ciągle zadawałem sobie i innym pytania o życiu, wszechświecie, kosmosie... co jest za nim etc. :P
Gdy mi nikt nie umiał odpowiedzieć to sobie wyobraziłem, że poza kosmosem jest totalna biel. ;) No cóż dzieciństwo miałem udane ;D

Pozdrawiam gorąco;)
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ehhh...wiecie? ja naprawde zaczynam się bać gdy czytam te tematy...cholernie się boje, że po śmierci nic już nie ma i znikam...

Boże...Ostatnio całymi nocami nie moge zasnąć bo się boje :(

P.S Czytam pewną książkę o tytule "rozwój zdolności parapsychicznych" i tam facet powiedział, że mózg to tylko fizyczna część ciała która umiera wraz z ciałem, ale umysł jest wieczny. Umysł to ty.

Zdaje się, że on to sobie wyobrażał jako że umysł to po prostu mózg ducha ^^ nie wiem jak to określić...tak zdaje się rozumował. Autor zdaje się ma wielkie doświadczenie w życiu astralnym.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nicość jest dla mnie pojęciem pozbawionym sensu. :)
  • 0

m1ch00.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pamiętacie co była przed naszym narodzeniem? , nie? , no właśnie, to była nicość :]
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A mi się nicość kojarzy z filmem "Niekończąca się opowieść" :) . Tam była tylko ciemność na końcu i może tak wygląda nicość...
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak wyobrazic sobie "Nicośc"????

Nicość-trudna sprawa osobiście bym zasugerował małe doświadczenie w tym kierunku mianowicie prześwietlenie głów
co niektórych naszych polityków :cafe:
  • 0

#22 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Nic(cość) nie przychodzi mi do głowy.
To chyba ta pustka w głowie jest nicością.
A tak na serio, to nie ma nicości (ale wyszło masło maślane), ponieważ nie mając świadomości (jesli tak założymy) stajemy sie rozproszoną materią, która miesza się z otaczającą nas materią.
Rozkład ciała (brrrr) ...........ect.
Ale koszmarny temat wymyśleliście, teraz nie będę mógł zasnąć i cały czas będę widział oczami wyobraźni, jak mi robaki ciągną gdzieś wątrobę i inne części ciała.
  • 0

snovvy.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja zawsze lubiem sobie wyobrażać jak to wszystko wygląda... Wyobrażam sobie siebie,potem ziemie i tak oddalam sie swoimi myślami od ziemi... a wraz z tym staram się 'cofnąć w przeszłość wszechświata'... i zawsze myśląc o 'początku' mam przez ułamek sekundy 'obraz' nicości przed oczyma.... ale jest to dla mnie tak trudne do zaakceptowania, że szybko wracam na ziemie :-)
Brzmi trochę chaotycznie ale mówię wam.... niesamowite doświadczenie :D

w ogóle zastanówmy się czy nicość tak naprawdę istnieje? skoro nie można sobie tego wyobrazić, to jak to może istnieć?
mówią że nic to pół litra na dwóch ;p
  • 0

WTK.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moim zdaniem nicość nie istnieje :P
to tak jak bym miał sobie wyobrazić nowy nieznany dla człowieka kolor :P
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nicość jest niczym xD Jest, a jednocześnie jej niema. Nie można zobaczyć nicości, bo w nicości się nie istnieje. To tak jak ze śmiercią - umierasz, przestajesz myśleć, przestajesz istnieć. Nie fizycznie oczywiście, bo ciało nadal jest, ale niema impulsów elektrycznych w mózgu. Nie wiem jak to wytłumaczyć x3
  • 0

LaM.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie potrafie sobie tego wyobrazić ;]
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Ja też nie x3 Znam 'nicość' tylko jako uczucie pustki.
  • 0

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja

Napisano

Nicoś jest stanem, kiedy umysł ospowiedzialny za doznania nie istnieje. Przestają istnieć podstawowe bodźce, podstawowe zmysły - powonienie, wzrok etc... A teraz co ciekawsze - jest możliwy rodzaj hipnozy, który wywołuje np. taki efekt, że za nic nie znajdziemy w naszym otoczeniu omawianego w trakcie seansu przedmiotu. I nie oznacza to, że zamiast niego zobaczymy białą/czarną plamę. Po prostu nie będziemy potrafili się na nim skupić.
NICOść TO COś CZEGO NIE MA: NICOśCIą Są SMERFY, MUMINKI, CUD GOSPODARCZY BRACI KACZYńSKICH - to co nie istnieje jest nie widoczne. Tak na to spójrzcie.
Przedstawić wam nicość? Ok, proszę bardzo - zobaczcie tego ociekającego śluzem stwora co stoi na środku waszego pokoju. Co? Nie widzicie? Otóż to właśnie jest NIC!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych