Populizm?
Czy on mówi, że wybuduje 3 miliony mieszkań? Czy rzuca jakieś dziwne hasełka? Mnie urzekł właśnie ten konkret, ta prostota pewnych rozwiązań.
Nie bardzo też wiem jaki JKM miałby mieć zysk z tego jego rzekomego populizmu, chociażby na przykładzie jego poglądów na temat broni, które nie są zbyt popularne. Jego poglądy w ogóle takie nie są. Musiałby być kretynem-populistą skoro jego partia nie może wejść do sejmu

A dlaczego nie może? To jest w linku, który dałem... A dlaczego tu i np na youtube coraz więcej pojawia się pozytywnych opini na jego temat? Odpowiedź ponownie w linku, choć niedosłownie - wcześniej po prostu ciężko było poznać jego poglądy.
homo scepticus: jeżeli nawet nigdzie na świecie nikt nie próbował tak prowadzić kraju to co to oznacza? Przyjmujesz, że gdzieś na świecie jakies państwo osiągnęło całkowity szczyt rozwoju? Nie? Wiesz jak go osiągnąć? Też nie? Więc dlaczego negujesz ten sposób i uznajesz go za nieprawdopodobny?
Przypomina mi się odpowiedź min. Religi na wypowiedź lekarzy (!) i ludzi z Centrum Adama Smitha (!) o konieczności pełnej prywatyzacji szpitali (jeden z postulatów UPR dodajmy). Religa odpowiedział, że jest to niemożliwe, nigdzie na świecie taki system nie istnieje i... jest to niemożliwe. Smutne, że wtedy zlikwidowano by też Ministerstwo Zdrowia i trochę urzędników miało by problem ze spłatą kredytu

Na koniec: populista z Ciebie homo scepticus. Akurat się uczepiłeś tego co łatwe: homoseksualiści, kara śmierci, a JKM mówi więcej o gospodarce, liberaliźmie, sposobach usprawnienia państwa