Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne

• Please log in to reply
18 replies to this topic

Gabriel.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak kłade sie spac i zamykam oczy to mam takie dziwne wrazenie ogromnej przestrzeni chociaz wiem, ze kawalek od mojej twarzy znajduje sie sufit(spie na antresoli). Jest to przyjemne uczucie lecz po jakims czasie musze otworzyc oczy bo mam złudzenie ze sie kręce. Czy to normalne ???
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak to raczej jest normalne, ;) twoja wyobraźnia tworzy myślo-kształty itp. To po prostu twój umysł twoży te odczucia, przez co ma się wrażenie dużej przestrzeni, raczej nie ma w tym nic paranormalnego :hmm: .
  • 0

psycholix.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ooo.. hehe , tak się składa , ze mam taki sam przypadek i ostatnio to uczucie się nieco nasiliło (głównie dzieje się tak gdy jestem zmęczony i się kładę spać)

Tez mnie to bardzo interesuję i będę śledził ten wątek , gdyż jestem bardzo zaciekawiony o co z tym chodzi. :)

PS: Huh. Dawno tu nie pisałem : D
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mówię wam to raczej normalne, często tak mam ale do tej pory nie przywiązywałem do tego dużej wagi. Wyobraźnia i tyle… ;)
  • 0

xxblaze.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Też tak mam. :) Mnie to rozluźnia i czuje się wtedy dobrze.
  • 0

#6 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

bo mam złudzenie ze sie kręce

Po przedawkowaniu alkoholu też tak mam. :lol
  • 0

Shapiro.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tez tak mam ale tylko wtedy jak coś czytam na łóżku ,wtedy wydaje mi się że się cały trzęsę i podnoszę do góry :P Odrywam wzrok od lektury i znów jest normalnie
  • 0

metody11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak większość z was ma zdolności, ale nic nie robi mówiąc, że to normalne, blokując ich rozwój. Ci, którzy widzą wielką przestrzeń są jasnowidzami, ale do póki tego nie rozwiną do póty będą tylko z nazwy. :cafe:
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że może być kilka powodów. Podejrzewam, że ja też bym miała takie wrażenie, ponieważ zwykle śpię na łóżku blisko ziemi. Gdybym miała położyć się na np. łóżku piętrowym, mój umysł zapewne sam wytworzyłby przestrzeń, bym czuła się naturalnie.
Z natury jestem osobą, która bardzo często coś przestawia w swoim pokoju. Zmieniam np. położenie mebli, a w szczególności biurka i łóżka. Czasem po prostu kładę poduszkę z drugiej strony i co się wtedy dzieje? Gdy po prawej stronie miałam wcześniej ścianę, a później znajduje się ona po mojej lewej, mój umysł dalej ścianę ma po prawej i przez to już nie raz omal nie spadłam z łózka :P To całkiem normalne.
Jeśli na antresoli śpisz od dawna, powód zapewne jest inny. Może Twój umysł tworzy nieistniejącą przestrzeń, abyś był spokojniejszy (bo sufit tak blisko :wow:)? Albo dlatego, że ‘wie’, iż pod Tobą jest przestrzeń i dlatego masz wrażenie, że się kręcisz – niczym łódka unosząca się na wodzie?

W sumie, gdy się kładę gdzieś wysoko, nie mogę zamknąć oczu.. Nie wiem czy to jakaś odmiana klaustrofobii czy coś innego, ale wrażenie obracania się jest zbyt silne :omfg:
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja mam czasem coś takiego ,że czuję jakbym spała odwrotnie niż śpię (śpię-głowa pod ścianą, nogi w nogach łóżka - wydaje mi się jednak ,że -głowa tam gdzie nogi a nogi tam gdzie głowa). Kiedyś nawet próbowałam to wykorzystać do OOBE i prawie mi sie udało :] . Myślę ,że to normalne - ciało astralne się przygotowuje do snu - takie moje wytłumaczenie.
  • 0

Andaluzyt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe ja tez tak mam :) Wg mnie nasz mózg sam programuje sobie tę głębie i przestrzeń wokół nas... Przez cały dzień obserwujemy świat dookoła nas, który jest pełen przestrzeni... Często mam takie uczucie ale np. jak długo pływam w rzece i wieczorem kładę się spać to po chwili, szczególnie jak próbuje medytacje, rozluźniam się to czuję, że na moje ciało nadal działa prąd wody, tak jakbym nadal się w niej znajdował... Albo po jakimś koncercie i po ostrym pogo (dla niewtajemniczonych to dzikie skakanie i odpychanie się od siebie :devil: ) czuję jakby nadal mnie ktoś popychał a przed oczami pojawiają sie obrazy hipnagogiczne ze scenami z koncertu... Ale znowu gdy cały dzień jestem wyciszony to na moim etapie 'wtajemniczenia' i umiejętności wykorzystywania rozumu za cho**re nie pojawiają się rządne odczucia unoszenia się itp... Chyba umysł próbuje doprowadzić nas do stanu w jakim się znajdujemy przed położeniem się spać? Co o tym myślicie?

P.S. Nareszcie mój pierwszy post hehe :victory:
  • 0

black_angel*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ci, którzy widzą wielką przestrzeń są jasnowidzami, :cafe:

:hmm: czy przez to chcesz powiedziec ze kazdy kto odczuwa
uczucie przestrzeni przed snem ma zdolnosci jasnowidzenia .a to ciekawe..
a jak to rozwinac ? ;> :D
  • 0

Gabriel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz troche z tego rozumiem a co do klaustrofobi to nie za bardzo. Thx za pomoc :)) )
  • 0

Jarl Fenrir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wiem tyle, ze normalne jest uczucie spadania przed zaśnięciem. O wrażeniu wielkiej przestrzeni nie słyszałem... ale właśnie pierwsze co, to skojarzyłem to z oobe. Być może twój astral domaga się, byś go uwolnił choć na jedną noc?
  • 0

Azyl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jak kładę się spać czuję wirowanie .... Też mi się wydaję że to jest jakby początek oobe
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych