Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Hitler był wegetarianinem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy Hitler był wegetarianinem?

Otóż... nie.

To dobra historia. Najgorszy dyktator XX wieku, brukany krwią milionów ludzi, był zbyt wrażliwy, sentymentalny, bądź przygnębiony, aby jeść żyjącą niegdyś istotę.

Niestety... to nie prawda.

Dosyć spora ilość biografistów, wliczając w to tych, którzy znali Hitlera osobiście, wspominają, iż jego prawdziwą pasję dla Bawarskich kiełbasek czy (jak twierdził jego kucharz) nadziewanych gołębi.

Jak wiemy miał on kłopoty zdrowotne. Mianowicie cierpiał na chroniczne wzdęcia żołądka i z tego powodu jego lekarze zalecili mu przejście na dietę wegetariańską. Co więcej, otrzymywał on również codziennie zastrzyki z dużą zawartością proteiny, które otrzymywano... z genitalii byka.

Nie ma żadnego dowodu w jego przemówieniach, że jego ideologie choć trochę sympatyzują z wegetarianizmem i żaden z jego oficerów nie był wegetarianinem.

Również nie był on ateistą. Oto jedna z jego myśli zawartych w książce "Mein Kampf" (1925)
"Jestem przekonany, iż to ja jestem narzędziem w rękach naszego Stwórcy. Poprzez zwalczanie Żydów wykonuję wolę Bożą"

Tych samych słów użył w swoim przemówieniu Reichstag w 1938 roku.

Trzy lata później powiedział do Generała Gerharta Engela : "Jestem jak i wcześniej Katolikiem, i zawsze nim pozostanę"

Będąc daleko od jakiejkolwiek bliskości z Bogiem, Nazistowskie Niemcy entuzjastycznie współpracowały z Kościołem Katolickim. Żołnierze Trzeciej Rzeszy nosili na klamrach od pasków napis: "Gott Mit Uns" (Bóg jest z nami). Błogosławieństwa oddziałów czy też broni były dosyć częstym i popularnym wydarzeniem.

Tłumaczenie: Andrzej ''Kaiochin''
Źródło: The QI Book of General Ignorance by John Lloyd and John Mitchinson
  • -1

Flix.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Jestem jak i wcześniej Katolikiem, i zawsze nim pozostanę"

Ciekawe gdzie trafił Hitler po śmierci :mrgreen: ...
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest w izraelskiej części piekła i odbiera rewanż :D

Dla mnie to jest kolejny dowód na jego chorobe psychiczną bo zabijać miliony ludzi to ja ja gut ale kotlecika sobie zasserwować to nie dobre papu dla fjurerka ^^
  • -1

Retired.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytaj ze zrozumieniem. On właśnie NIE był wegetarianinem, nii-chan :D
  • 0

Rafalisko.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Co to za wegetarianin co w...a schabowe" ;)
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czytaj ze zrozumieniem. On właśnie NIE był wegetarianinem, nii-chan :D

Wiem wiem to było apropo tej diety :P po prostu ironiczne mi się to wydało ^^
  • 0

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hitler był okultystą. Jego symbol - Hakenkrojc to nic innego jak odwrócony buddyjski symbol słońca (światła). Czerpał wiele z nauk H.P. Bławatskiej - rosyjskiej teozofki.

W myśl teorii reinkarnacyjnej Hitler jako przegrana dusza reinkarnował, tam gdzie jego karmiczne miejsce czyli na bliskim wschodzie...
  • 0

blindcrow.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

swastyka jest starsza niż buddyzm,a w reinkarnacje karmiczna nie wierze karma to ściema ,Hitler otaczał się okultystami ale sam nie wiele wiedział o okultyzmie z prostej przyczyny był zaślepiony najniższymi pobudkami
  • 0

hm0.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie sugeruj sie tym, co robił za życia.

BTW, tym artykułem portal paranormalne.pl dokonał samowrzutu za 3 punkty do kosza na śmieci. Znowu trzeba szukać kolejnego na poziomie :(
  • 0

whitepatriot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A.Hitler był chory psychicznie ale też był bardzo mądry i wiedział co robił
  • 0

blindcrow.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hitler,chory psychicznie?Mimo jego bestialstwa nie zgadzam się z tym,był charyzmatyczny,okrutny.
Ja widzę w nim więcej geniuszu niż choroby
(nie popieram taszyzmu ani ludobójstwa)

White...-ale jak eis ma jego choroba psychiczna do wegetarianizmu?
  • 0

Senchi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hitler cierpiał na uraz wojenny czy jakoś tak.
Gdzieś czytałem że po pierwszej wojnie światowej przebywał w wojskowym ośrodku dla obłąkanych gdzieś na terenach dzisiejszego pomorza. Bo mu granat za uchem wybuch czy coś w tym stylu.
  • 0

Anarki.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hitler wstrzykał sobie proteine z genitaliów byka... :o . Myślę, że Hitler nie był chory psychicznie, a raczej był mądry, ponieważ
z małej partii robotniczej zrobił ogólnoniemiecką, liczącą się partie.
  • 0

whitepatriot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

powiedziałem że był bardzo mądry a wy się mnie czepiacie, jaki zdrowy człowiek by mówił że jest pobożny a potem zabijał z zimną krwią żydów i CHRZEŚCIJAN, przykład: film "piękny umysł" (na faktach autentycznych *) koleś cierpiał na schizofrenie i dostał nobla najpierw ta choroba "pomagała" mu liczyć ,a jak dostawał tabletki nie widział numerków jednak potem go dobrze wyleczyli i dalej był profesorem

Maslo maslane; albo na faktach, albo ze autentyczny.
Edit: Tacita

• 0

YFWMLSLFNXUYEAVSYFIOUS.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trzy lata później powiedział do Generała Gerharta Engela : "Jestem jak i wcześniej Katolikiem, i zawsze nim pozostanę"

Będąc daleko od jakiejkolwiek bliskości z Bogiem, Nazistowskie Niemcy entuzjastycznie współpracowały z Kościołem Katolickim. Żołnierze Trzeciej Rzeszy nosili na klamrach od pasków napis: "Gott Mit Uns" (Bóg jest z nami). Błogosławieństwa oddziałów czy też broni były dosyć częstym i popularnym wydarzeniem.

Jej, nie dziwię mu się ani trochę. Wszak wiara Katolicka czy też ogólnie chrześcijańska dobrze się musiała prezentować. Za przeproszeniem ateistów: człowiek wierzący większości ludzi dobrze się kojarzy(ł). Więc zrozumiałe, że taki był jego wizerunek publiczny ;) .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych