Skocz do zawartości




Zdjęcie

Forumowy mini warsztacik - macie jakieś problemy? Piszcie...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#211

Staniq.

    In principio erat Verbum.

  • Postów: 5108
  • Tematów: 674
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakie masz problemy z uruchomieniem?





#212

lukinho.
  • Postów: 0
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak wspominałem bediks się odzywa za każdym razem gdy odpalam auto, ale i tak zawsze odpalał. Problem zaczął się, gdy kupiłem akumulator nowy dwa lata temu. Wtedy dość często nie dało się silnika odpalić za pierwszym razem, słychać było jak rozrusznik nie może zakręcić. Z czasem problem pojawiał się coraz rzadziej, ale znów zaczął się pojawiać po bardzo krótkim postoju, gdy próbuję go uruchomić jak silnik jest zagrzany. Na szczęście za drugim lub trzecim razem zapała normalnie. Mechanik, który czyścił przepustnicę stwierdził, że to cewka zapłonowa, już miał mi ją wymieniać, ale się okazało, że przysłali mu nie tą co trzeba i na razie się wstrzymałem. 



#213

Staniq.

    In principio erat Verbum.

  • Postów: 5108
  • Tematów: 674
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz mieć luzy na osi aparatu zapłonowego, a z tego co słyszałem o tym autku (Polo 6n 1,4 benzyna do 2001r.) to dość częsta przypadłość i objawy pasują, ale mechanikiem nie jestem.





#214

lukinho.
  • Postów: 0
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzisiaj rano wszystkie problemy wróciły. Zauważyłem, że sytuacja ma miejsce gdy jest wilgotno tak jak dzisiaj. Gdy udało mi się uruchomić auto, to ma luzie pedał gazu reagował prawidłowo,gdy wcisnąłem samo sprzęgło też wszystko działało, ale gdy na wciśniętym sprzęgle zacząłem dodawać gazu, auto momentalnie gasło.

#215

Staniq.

    In principio erat Verbum.

  • Postów: 5108
  • Tematów: 674
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ze sprzęgłem to raczej nie ma nic wspólnego. Silnik krokowy sprawdzony?





#216

Dżolero.
  • Postów: 1611
  • Tematów: 14
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja dalej będe obstawał przy tym że układ zapłonowy nie domaga. Świece, przewody kiedy wymieniałeś?





#217

nerka123.
  • Postów: 47
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytanie odnosnie skody fabii II rocznik 2009, 1.2 htp, na jalowym biegu czuc tak jakby bujanie, kojarzy mi sie to z dodawaniem delikatnie gazu i upuszczaniem w szybki sposob. Obroty stoja w miejscu. Bujanie wystepuje co pare sekund, calkowicie losowo, bez konkretnych odstepow czasowych. Co to moze byc? Mozliwe, ze to przez rozrzad? Uciagniety lancuch? Swiece?


 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

stat4u