Witam! Mam może dziwne pytanie ale ostatnio zaczęło mnie zastanawiać coś co ostatnio bardzo często mi się zdarza. Mianowicie chodzi o podobieństwo różnych zdarzeń zachodzące w bardzo krótkim czasie. Podam tu parę przykładów.
Dziś rozmawiam z kimś na temat wczorajszych zakupów podczas, których dość sporo wydałem skutkiem czego są pustki w portfelu a dziś przeglądając codzienne aktualizację YT trafiam na nową dodaną dziś piosenkę Ras Luty "Nie mam hajsu".
Ostatnio słuchając innej piosenki, w której muzyk zastanawia się czy istnieje coś po śmierci itp przeglądając FB wyskakuje mi przed oczami strona z filmem "Niebo istnieje...naprawdę".
Będąc w kawiarni mówię do znajomej "przestańmy już z tym "dobra" i w tym samym momencie w telewziji postać wypowiada słowo "no dobra" i dalej inny gość kawiarni ( nie mogąc słyszeć naszej rozmowy ) również zdanie zawierające "no dobra".
Przeglądając pismo święte u babci ( wziąłem je do ręki na kilka chwil) w telewizji pojawiła się reklama produkcji "Biblia".
Oglądając film i szukajać jednocześnie konta Google na Instagramie w filmie padają słowa "błogosławiony google".
Czytałem artykuł na temat tego, że najgorsze możliwe hasło to hasło z dniem urodzin a dzień później oglądam serial, w którym bohater opowiada o tym, że hasło będące datą urodzin to katastrofa.
Któregoś dnia cały dzień zajmowałem się sprawą stworzenia logo do firmy a dzień później oglądam swój ulubiony serial, w którym cały odcinek poświęcony był produkcji logo.
Wziąłem udział ostatnio w konkursie gdzie trzeba było opisać jakiego filmu powinna powstać nowa wersja. Wybrałem "Predator".
Dzień później czytam na stronach poświęconych tematyce filmowej że zapowiedziano nową wersję "Predatora"!!!
I jeszcze sytuacja z "Królem Lwem". Koleżanka wysłała mi pioseni z tej animacjii do posłuchania. Jakiś krótki czas później czytam o tym, że powstanie nowa część Króla Lwa a mój kolega udostępnia stworzoną przez siebie minigierkę, w której głównym bohaterem jest postać z Króla Lwa !
Zdarza mi się takich przypadków o wiele, wiele więcej jednak tutaj podałem parę z nich.
Czy można to jakoś wytłumaczyć czy naprawdę są to zwykłe super częste zbiegi okoliczności?
Użytkownik puchacz12 edytował ten post 17.07.2014 - 11:51