Skocz do zawartości

Zdjęcie

Illuminaci.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

lelo26.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej.

Mam pytanie do Was wszystkich.
Mianowicie, mozecie mi wytlumaczyć co to jest "Illuminati" albo kto to jest?
Natknąłem się na tą nazwę grając w DeusEx, pewnie kazdemu znana produkcja.
  • 0

BezimiennyIV.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem...Illuminaci był to zakon prosperujący przy Templariuszach. Zajmowali się mistyką, czarną magią itd. Ich siedzibą przez długi czas był Watykan, podobnież do dziś ich siedzibą pozostaje właśnie siedziba papieska. Illuminat to członek zakonu Illuminatów. WIęc w sumie Illuminaci jako grupa ludzi to po prostu członkowie zakonu illuminatów. Pojęcie illuminata jest używane często w odniesieniu do porządku nowego świata. Dziś wierzy się, że illuminaci rządzą Watykanem i światem. Ich symbolem od dawien dawna była piramida, chociaż podobnież kiedyś też i minerwa. Jakby jednak patrzeć okiem historii na pojęcie illuminaci to sięgamy do illuminatów bawarskich, czyli tajnej organizacji o podłożu konspiracyjnym założonej 1 maja 1776r. Dzisiajszy zakon illuminacki ma kultywować tradycje właśnie tego bawarskiego. Celem illumianatów jest zniszczenie świata. Uważają, że nowy porządek może zostać wprowadzony tylko wtedy gdy zniknie ten stary. Są więc organizacją, którą dąży do zniszczenia głównych ośrodków władzy całego świata oraz ogółem całej Ziemi, a to wszystko tylko po to, żeby na zgliszczach utworzyć nowy Illuminancki Porządek Świata, w którym nie byłoby miejsca na coś takiego jak ból, płacz, strach czy śmierć.

Mam nadzieję, że te informacje się na coś przydadzą.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

TUTAJ
  • 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 3026
  • Artykułów: 16