Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy mnie też trują?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

xMrozik.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich,
Od kilku lat oglądam wasze forum, ale nie miałem powodu aby sie rejestrować. Wiem, że ta formułka jest już prawie w każdym temacie, ale nie w tym rzecz. Więc przejdźmy do rzeczy. Pewnego poranka (2-3 tyg. temu). ok godz 5 przebudził mnie dźwięk silnika odrzutowego. Nie wstałem nawet z łóżka, bo wiedziałem, że jeżeli się obudzę to już nie zasnę. Po 3 godzinach, moja mama obudziła mnie na śniadanie. Jak zawsze wstałem z łóżka i odsłoniłem okno, aby promienie słońca wpadły do mojego pokoju. I zobaczyłem na niebie dwa, szerokie, białe pasy. Na początku myślałem, że to zwykła chmura o nienaturalnym kształcie. Postanowiłem pójść do pokoju rodziców i sprawdzić czy ta chmura też tam jest . Zobaczyłem to samo co z mojego pokoju. Szybko nagrałem filmik (link na dole) i postanowiłem rowerem pojechać i zobaczyć czy ta chmura ciągnie się dalej. Po przejechaniu 10 km chmura nadal była widoczna . Po południu spadł deszcz. Na wszelki wypadek na dworze postawiłem otwarty słoik aby w roku szkolnym podrzucić próbkę deszczu nauczycielce od chemii ( jutro go dla niej zaniosę).

Troche się rozpisałem, ale mam nadzieje, że podczas czytania nikt nie zaśnie. Filmik

Napiszcie, co o tym myślicie.

Użytkownik xMrozik edytował ten post 25.09.2011 - 14:48

• -2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że to zwykłe chmury. Choć mamy osobny temat o chemtrails ten pozostawiam, ale proszę o skoncentrowanie się wyłącznie na tym przypadku.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyglądają jak altocumulusy. A ta smuga po prawej to pewnie kondensacyjna po samolocie.
  • 1

xMrozik.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Myślę, że to zwykłe chmury. Choć mamy osobny temat o chemtrails ten pozostawiam, ale proszę o skoncentrowanie się wyłącznie na tym przypadku.

Te zwykłe chmury były na innej wysokości niż ta "długa". Na tym filmiku tego nie widać ale tak było.

Użytkownik xMrozik edytował ten post 25.09.2011 - 16:25

• 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Za dużo Internetu, za mało obserwacji natury pod kątem normalnych zjawisk, za mało analizowania ich. Do tego oczywiście życiowa nuda i chęć poszukiwania sensacji - gdybyś chwycił do ręki książkę od przyrody, czy geografii, albo gdybyś wszedł do Neostrady nie po to, żeby szukać sensacji, tylko poczytałbyś o rodzajach chmur, znalazłbyś wyjaśnienie - bo okazałoby się, że to zwykłe chmury (gdyż w istocie tak właśnie jest). Ponad to, czy czujesz się źle, że podejrzewasz otrucie nieznanym czymś, co może być w chemtrailsach? Już abstrahując od tego, że ta teoria jest wyssana z jednookiego węża. Jeśli obserwujesz u siebie osłabienie, bóle mięśni albo duszności - prawdopodobnie jest to sugestia. Ale na wszelki wypadek lepiej iść do lekarza, bo może być to grypa, astma albo zapalenie płuc. Ponad to, czy wiesz może, jaki sens miałby projekt zakładający eksterminację mieszkańców Augustowa?
Właśnie to myślę. :)
  • 1

xMrozik.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Za dużo Internetu, za mało obserwacji natury pod kątem normalnych zjawisk, za mało analizowania ich. Do tego oczywiście życiowa nuda i chęć poszukiwania sensacji - gdybyś chwycił do ręki książkę od przyrody, czy geografii, albo gdybyś wszedł do Neostrady nie po to, żeby szukać sensacji, tylko poczytałbyś o rodzajach chmur, znalazłbyś wyjaśnienie - bo okazałoby się, że to zwykłe chmury (gdyż w istocie tak właśnie jest). Ponad to, czy czujesz się źle, że podejrzewasz otrucie nieznanym czymś, co może być w chemtrailsach? Już abstrahując od tego, że ta teoria jest wyssana z jednookiego węża. Jeśli obserwujesz u siebie osłabienie, bóle mięśni albo duszności - prawdopodobnie jest to sugestia. Ale na wszelki wypadek lepiej iść do lekarza, bo może być to grypa, astma albo zapalenie płuc. Ponad to, czy wiesz może, jaki sens miałby projekt zakładający eksterminację mieszkańców Augustowa?
Właśnie to myślę. :)

A czy uważasz, że mieszkańcy Augustowa, są gorsi od innych i szkoda na nich chemikali? :/ I co do tego ma neostrada? Nienawidze chamstwa..

Użytkownik xMrozik edytował ten post 25.09.2011 - 21:37

• -5

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Nie dalej jak wczoraj rozgorzała w ramach naszego portalu dyskusja o smugach chemicznych. Jedni przekonywali drugich jak bardzo się mylą a niebo powoli zasnuwane było kolejnymi długimi pasami. Jak się okazuje nie tylko portal zmianynaziemi.pl zauważył to zjawisko. Ciekawy artykuł wraz z intrygującym zdjęciem ukazał się na stronie internetowej portalu twojapogoda.pl

Oto część artykułu:

Dzisiaj o poranku na zachodzie Polski mogliśmy zaobserwować bardzo ciekawe zjawisko.

A mianowicie smugi kondensacyjne pozostawiane przez samoloty rejsowe nie zanikały, lecz utrzymywały się przez dłuższy czas, przysłaniając coraz to większy fragment nieba.

Zjawisko to bardzo dobrze ukazane jest na zdjęciu satelitarnym, które wykonane zostało o godzinie 5:30 rano.

Chmury są dość grube i utrzymują się w powietrzu jedynie na Dolnym Śląsku, Ziemi Lubuskiej i w Wielkopolsce.

Nad pozostałymi regionami kraju niebo jest zupełnie wolne od smug lotniczych.

http://zmianynaziemi...9-wrzesnia-2011

http://www.twojapogo...d-polska?page=3

• 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 56
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Koledze xMrozik chodzi o coś zupełnie innego. On nie pisze o chemtrails, tylko o truciu, a dyskusja o smugach tzw. chemicznych nie trwa od wczoraj. Podpowiem Ci: szukaj w Tajne Projekty.
A xMrozik ma rację, za dużo spalin, więc nas trują na pewno.

xMrozik.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

up@
Koledze xMrozik chodzi o coś zupełnie innego. On nie pisze o chemtrails, tylko o truciu, a dyskusja o smugach tzw. chemicznych nie trwa od wczoraj. Podpowiem Ci: szukaj w Tajne Projekty.
A xMrozik ma rację, za dużo spalin, więc nas trują na pewno.

Ufff.. Wreszcie ktoś to zrozumiał. Najśmieszniejsze jest to, że podczas rozmów o globalnym ociepleniu wspomina się najczęściej o spalinach tylko i wyłącznie samochodowych...
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 56
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Przy okazji odkryłeś, że temat musi być napisany przejrzyście, jednoznacznie i bez możliwości podpięcia go pod inny. Dwuznaczność "smug na niebie" jest Ci teraz znana. Gdybyś napisał to w kontekście globalnego ocieplenia i wpływu spalin nie tylko samochodowych, to zapewne odpowiedzi też były by inne. Dalszy problem, to umiejscowienie tematu. Wsadziłeś go miedzy tajne projekty i teorie konspiracyjne, dlatego w tym kierunku większość forumowiczów zmierzała. Poproś moderatora o przeniesienie tematu we właściwe miejsce. Masz prawo się mylić, a moderatorzy są nie tylko od udzielania kar.
No i co z próbkami? Analiza była?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych