Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Przewidywanie przysz³o¶ci poprzez sen

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
71 odpowiedzi w tym temacie

Lewir.
  • Tematów: 1
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czy ja napisa³em, ¿e bedzie katastrofa jakiego¶ samolotu ? Opisa³em tylko w kilku s³owach mój dzisiejszy sen i tyle :) I jeszcze raz: moje sny nie s± jasne s± zatarte co¶ w ten deseñ jak widzisz star± fotografie z zamazanymi szczegó³ami, przyciemnion±, szaraw±. Pamiêtasz, zarysy postaci, miejsce, i.t.d, ale nie mo¿esz sobie skojarzyæ co to za ludzie i miejsce. Dopiero pó¼niej, gdy kto¶ Ci poka¿e t± sam± fotografie tyle ¿e zrobion± lustrzank± i kolorow± z dok³adnym miejscem zdarzenia kojarzy Ci siê, ¿e to w³a¶nie jest ta fotografia, któr± widzia³e¶ wcze¶niej. Mo¿na "stare" zdjêcie na³o¿yæ na "nowe" i wtedy wszystko staje siê jasne.
  • 0

nazwa wy¶wietlana.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda że nie napisałeś o swoim snie 2 dni PRZED katastrofą smoleńską.
Wtedy bym ci uwierzył

1.
A czy ja napisałem, że bedzie katastrofa jakiegoś samolotu ?
2.Opisałem tylko w kilku słowach mój dzisiejszy sen i tyle :)

1. ''

Tą sytuację najbardziej pamiętam bo zdarzyła się niedawno. 6-7 kwietnia śnił mi się las we mgle z porozrzucanymi szczątkami, kilku strażaków/ratowników, mały pożar/coś się tliło. Krajobraz jak po trzęsieniu ziemi lub jakimś katakliźmie. I na koniec sentencja, po której obudziłem się i usiadłem na łóżku: "prezydent nie, żyje"

2.W takim razie żaden z ciebie prorok ;)

U¿ytkownik adgronn edytowa³ ten post 15.03.2011 - 15:37

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 100
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

My¶lê nienat tak samo jak Przemo. Z jednym wyj±tkiem. Jest era cyfryzacji i nie trudno jest prowadziæ tak jak napisa³em w poprzednim po¶cie, taki swoisty audio pamiêtnik. Jest to niezbity dowód. Daty na yt nie zmienisz tak¿e co zosta³o powiedziane jest bezpieczne. Osobi¶cie - wierzê Ci.
  • 0

Lewir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem, ¿e czytanie ze zrozumieniem nie jest mocn± stron± niektórych ludzi. Adgronn Twoja wypowiedz 2 posty wy¿ej jest troche bez sensu. Je¿eli nie umiesz czytaæ ze zrozumieniem to wyja¶nie Twoje w±tpliwo¶æi troche inaczej:

Mo¿e najbardziej obrazowo.

Twój pierwszy cytat dotyczy mojego dzisiejszego snu, w którym napisa³em poprostu co mi siê ¶ni³o i tyle. Dzisiaj czyli w nocy z 14 na 15 MARCA 2011 r.
Drugi cytat natomiast to sen w nocy z 6 na 7 KWIETNIA 2010 r.
Hmm troche nierozumiem Twojej wypowiedzi. £±czysz ze sob± dwa ró¿ne sny miêdzy, ktorymi jest ró¿nica prawie roku czasu. Tak wogole to w jedynym przypadku masz racje nie jestem prorokiem i nie d±¿ê do tego, ¿eby nim byæ.

Zapamiêtajcie sobie raz na zawsze, ¿e ja tu nie próbuje nic udowadniaæ i sypaæ jakimi¶ przepowiedniami. Opisa³em tylko jak to u mnie wygl±da i tylko po to, ¿eby dowiedzieæ siê czy kto¶ mia³ podobne do¶wiadczenia i ewentualnie jak je rozwin±æ.
  • 0

nazwa wy¶wietlana.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem, ¿e czytanie ze zrozumieniem nie jest mocn± stron± niektórych ludzi. Adgronn Twoja wypowiedz 2 posty wy¿ej jest troche bez sensu. Je¿eli nie umiesz czytaæ ze zrozumieniem to wyja¶nie Twoje w±tpliwo¶æi troche inaczej:

Mo¿e najbardziej obrazowo.

Twój pierwszy cytat dotyczy mojego dzisiejszego snu, w którym napisa³em poprostu co mi siê ¶ni³o i tyle. Dzisiaj czyli w nocy z 14 na 15 MARCA 2011 r.
Drugi cytat natomiast to sen w nocy z 6 na 7 KWIETNIA 2010 r.
Hmm troche nierozumiem Twojej wypowiedzi. £±czysz ze sob± dwa ró¿ne sny miêdzy, ktorymi jest ró¿nica prawie roku czasu. Tak wogole to w jedynym przypadku masz racje nie jestem prorokiem i nie d±¿ê do tego, ¿eby nim byæ.

Zapamiêtajcie sobie raz na zawsze, ¿e ja tu nie próbuje nic udowadniaæ i sypaæ jakimi¶ przepowiedniami. Opisa³em tylko jak to u mnie wygl±da i tylko po to, ¿eby dowiedzieæ siê czy kto¶ mia³ podobne do¶wiadczenia i ewentualnie jak je rozwin±æ.

Fakt, jakim¶ cudem nie zauwa¿y³em :)
Przepraszam
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tia odnośnie totka- ostatnio śniło mi się, że zgarnełam te 30 mln. I co? I dalej siedze w Polandii zamiast przysmażac się na plaży karaibskiej.
Co do autora - autorze mamy tu taką opcje jak załóż bloga -załóż i opisuj swoje sny, kiedy jakiś się sprawdzi wtedy Ci uwierze.

Do tej pory nie rozumiem tego trendu "uwierzyć na słowo" - nie krytykuję Cię ani żadnej innej osoby, która ma "coś tam" proroczego, sny, wizje or smth like that, ale dziwie się osobom, które takie rzeczy przyjmują bezkrytycznie.

U¿ytkownik livin edytowa³ ten post 15.03.2011 - 20:04

• 0

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawa sprawa, czekam na więcej relacji z Twoich snów :)

U¿ytkownik crc edytowa³ ten post 15.03.2011 - 20:22

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 100
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Livin, nie rozumiesz trendu wiary ludziom na słowo. Ok. Bo teraz nie jest trend wiary na słowo tylko chorobliwego tłumaczenia wszystkiego jako coś normalnego-fake-ściema-racjonalizm.
Właśnie trend jest taki, że człowiek przestał wierzyć człowiekowi, i nie uwierzy jeśli nie dotknie, bo nawet jak coś zobaczy to sobie to wytłumaczy.

Przemo, ok ;) rozumiem Cię. Ale ten przykład dotyczył bezpośrednio Ciebie. A chodziło mi o takie rzeczy globalne o których mówił autor tematu, takich jak wtc, JPII.
Każdy jest kowalem swego losu, wystarczy, że zrobi się krok do tyłu żeby życie potoczyło się inaczej. Całkiem niedawno, jakiś miesiąc temu, kiedy jak co miesiąc wracałem od dentysty dochodziłem do skrzyżowania i zauważyłem, że zaczeło wychodzić słońce, gdyby nie to poszedłbym nieco krótszą lecz zacienioną drogą ale były to pierwsze promienie od kilku tygodni. Wybrałem więc nieco dłuższą drogę nie poszedłem prosto tylko skręciłem w prawo. Dzięki temu prawdopodobnie uniknąłem pobytu w szpitalu ponieważ kiedy byłem już po drugiej stronie, na skrzyzowaniu zderzyły się samochody, jeden popchną drugi aż na chodnik przygniatając go do płotu. Jeśli poszedłbym prosto wątpie żeby udało mi się uskoczyć i najprawdopodobniej samochód wbiłby mnie w płot. Osobiście byłem w szoku, stanąłem i za chwile poszedłem dalej do domu...
Także, słońce uratowało mi życie.

U¿ytkownik BrainsCollector edytowa³ ten post 16.03.2011 - 12:32

• 1

livin.
  • Tematów: 11
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Livin, nie rozumiesz trendu wiary ludziom na s³owo. Ok. Bo teraz nie jest trend wiary na s³owo tylko chorobliwego t³umaczenia wszystkiego jako co¶ normalnego-fake-¶ciema-racjonalizm.
W³a¶nie trend jest taki, ¿e cz³owiek przesta³ wierzyæ cz³owiekowi, i nie uwierzy je¶li nie dotknie, bo nawet jak co¶ zobaczy to sobie to wyt³umaczy

Takie czasy - trzeba równie¿ szanowaæ pogl±dy innych, ch³opak nie "szaleje" we wpisie, wiêc czekam na co¶ co pozwoli mi mu uwierzyæ, u niektórych ¶ciema i wyolbrzymianie wali po oczach - byæ mo¿e st±d ten krytycyzm.
  • 0

Lewir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

OK jak tylko będzie coś istotnego napewno to tu opisze. Tyle, że czasem warto przeczytac poprzednie moje posty w tym wątku. Napisałem tam, ze moze to byc jutro za tydzień albo rok. Nie mam takich snów codziennie i nie będe tutaj sypał proroctwami, żeby ktos mi mógł uwierzyć w to co pisze :) Jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Z doświadczenia wiem, ze jeżlei ktoś o coś pyta to sporo "informacji" może mi się przypomnieć.

U¿ytkownik Lewir edytowa³ ten post 16.03.2011 - 19:16

• 0

Lewir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak wogóle to przedwczoraj śnił mi się samolot nad pustynią, wczoraj żołnierze na pustyni (w mundurach "pustynnych" ), ciekawe co bedzie dzisiaj ? Jeżeli znów coś w ten deseń to możemy spodziewać się jakiejś wojny/konfliktu zbrojnego w państwie co ma pustynie. No nic zobaczymy co mi się dzisiaj przyśni.

U¿ytkownik Lewir edytowa³ ten post 18.03.2011 - 01:39

• 0

Anaheim.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak wogóle to przedwczoraj śnił mi się samolot nad pustynią, wczoraj żołnierze na pustyni (w mundurach "pustynnych" ), ciekawe co bedzie dzisiaj ? Jeżeli znów coś w ten deseń to możemy spodziewać się jakiejś wojny/konfliktu zbrojnego w państwie co ma pustynie. No nic zobaczymy co mi się dzisiaj przyśni.

:F

http://www.paranorma...833#entry426833

Tylko że to jest jedna z tych rzeczy, ktora już wiemy że jest w toku ;)

U¿ytkownik Anaheim edytowa³ ten post 18.03.2011 - 09:54

• 0

Lewir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mieszkam w akademiku i nie mam telewizji :) a pozatym mówie co mi się śni jak sami chcieliście :) To co wkleiłeś to wiadomość z wczorajszego dnia a mi się to śniło w nocy. Dzisiaj też mi się śniła interwencja wojskowa, która zważywszy na moje wcześniejsze doświadczenia nastąpi za 3 dni. Wiem, że mogłem napisać o tym wczoraj rano, ale nie miałem czasu usiąść przed kompem. I tak jak napisałem wyżej nie pisze tutaj tego wszystkiego żeby Wam coś udowodnić tylko na Waszą prośbę żebym opowiadał sny.

ps: najgorsze w dzisiejszym śnie było, że ten konflikt będzie zalążkiem III wojny światowej (tak było w śnie) a jak będzie czas pokaże, może to też być interpretowane jako mutlinarodowy konflikt.

reasumując: za okolo 3 dni zostanie zestrzelony (lub coś się z nim stanie, lub ktoś go użyje) mały samolot nad pustynią i zacznie się konflikt. Wkroczą żołnierze w pustynnych mundurach. Tak było w snach. Jest to moja luźna interpretacja tego co "widziałem" w snach.

ps:
Do³±czona grafika

Na zdjęciu jest samolot, który mi sie śnił nie jest on oczywiscie identyczny ale coś w ten deseń. Pamiętam, że miał chyba czerwony pas po bokach.

Przepraszam, że w takiej dziecinnej formie, ale zaraz wychodze.
Do³±czona grafika

"rysunek" w paint przedstawia bardzo obrazowo samolot ze snu. Nie wiem czy jest to istotne. (żółte pustynia, niebieskie niebo, biały to samolot a czarny kierunek jego lotu.

U¿ytkownik Lewir edytowa³ ten post 18.03.2011 - 12:03

• 0

domenicus.
  • Tematów: 13
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Lewir: Nie wiem czy jest to istotne. (¿ó³te pustynia, niebieskie niebo, bia³y to samolot a czarny kierunek jego lotu.

Wszystko jest istotne. Ja przestrzega³em Pana przed trywializacj± Pana snów - ale jak widaæ da³ siê Pan wci±gn±æ w tandetn± piaskownicê "a powiedz nam jakie bêd± numery totka". Niektórzy u¿ytkownicy ewidentnie Pana podpuszczaj±, ironizuj± a Pan bierze to na powa¿nie i daje siê wci±gn±æ w manipulacjê.

Poda³em Panu propozycje za³o¿enia zeszytu (a w wolnych chwilach przepisywania go do komputera) i nie chwalenia siê, przynajmniej pocz±tkowo na forum.

Po pierwsze, ZAWSZE znajdzie Pan osoby, które powiedz±: wielka mi przepowiednia. lecia³ samolocik, a ¿e wojna siê szykuje, to i zestrzelili - mo¿na by³o siê tego domy¶liæ. To by³o prawdopodobne.

Tak wypisuj± wszêdzie o trzêsieniach, ¿e wiadomo, ¿e przewidzieli, ¿e siê mo¿na by³o spodziewaæ, etc.

Przede wszystkim na tym etapie dokonuje Pan interpretacji sugeruj±c siê komentarzami lub danymi z internetu - zaczyna to Pana wci±gaæ. Zamiast ch³odnej, kalkulacji poma³u zaczynaj± dominowaæ fascynacje i podniecenie podsycane na forum.

Najpierw dane - potem interpretacja. Poda³em Panu sposób: zapisywaæ i odczekaæ jaki¶ czas. Potem interpretacja. Inaczej, je¶li posiada Pan dar, bêdzie modyfikowany poprzez pana "wierzenia" i wp³yw innych.
  • 0

Lewir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jasne rozumiem, tyle tylko, że nie obchodzi mnie opinia innych. Nie sugeruje się informacjami z internetu bo dopiero po moim poprzednim poście otworzyłem link, który był podany przez Anaheima (wcześniej myślałem, że to link do jakiejś "panoramy online" w sensie relacji telewizyjnej, dlatego napisałem ze nie mam TV). I ku mojemu ździwieniu wszystko ze snów się potwierdza. A pisze tutaj po to bo skoro nie mogłem w nocy spać i obudziłem się jeszcze w nocy z myślą, że będzie III wojna światowa to warto było tu to opisać. To już 3 noc z rzędy kiedy śni mi się praktycznie to samo tylko za każdym razem coś jest "dodawane" Gdybym opisał te sny powiedzmy za tydzień było by jasne, że mogłem to sobie wymyślić. A tak to opisuje poprostu sny i wyłącznie moją ich interpretacje.

U¿ytkownik Lewir edytowa³ ten post 18.03.2011 - 14:55

• 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 0

0 u¿ytkowników, 0 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych

stat4u