Napisano 09.08.2008 - 16:09
Napisano 09.08.2008 - 16:16
Napisano 09.08.2008 - 18:22
Napisano 09.08.2008 - 20:56
Napisano 09.08.2008 - 21:27
Dobre sobie
, ale tak na poważnie to we wszechświecie istnieją siły których człowiek narazie nie rozumie, ale fakt istnienia obcych cywilizacji jest dla mnie niepodważalny i myślę że zniszczenie ludzkości jest nierealne, ponieważ zbyt dużo jest dobrych cywilizacji we wszechświecie które chcą nam pomóc w rozwoju. :wow:
Wyobraźmy sobie cywilizację wyżej rozwiniętą technologicznie od naszej (wyprzedzającą nas powiedzmy o kilka tysięcy lat). Mają pojazdy przemierzające przestrzeń tak szybko, że nasze myśliwce poruszają się przy nich jak mucha w starciu z f-16. Pojazdy wyposażone w broń o takiej mocy, że można zdmuchnąć z powierzchni ziemi cały Nowy York w 10 sekund i nawet nadpalony kawałek metalu nie zostanie. Prawdopodobnie mają także pola siłowe i urządzenia maskujące na bardzo wysokim poziomie.
Daro z ciekawosci:jakies przyklady,bo mi oprocz bomby prozniowej nic na mysl nie przychodzi..
No i tworzenie huraganow czy tsunami...kto ma taka technologie??
Napisano 09.08.2008 - 21:50
To coś w stylu: dlaczego mieliby nas zabić? Dajmy spokój z takimi pytaniami, bo chyba wiele nie wniosą.Nawet na ziemi takie siły i stworzenia występują
yyyy a ty skąd wiesz że jakieś cywilizacje jeśli są chcą nam pomagać??
Może i za dużo s-f, ale jak sam powiedziałeś, nic o nich nie wiemy. Nie można powiedzieć, że technologie rodem z s-f są tylko wymysłem. Naprawdę wiele jeszcze nie wiemy.Wyobraźmy sobie cywilizację wyżej rozwiniętą technologicznie od naszej (wyprzedzającą nas powiedzmy o kilka tysięcy lat). Mają pojazdy przemierzające przestrzeń tak szybko, że nasze myśliwce poruszają się przy nich jak mucha w starciu z f-16. Pojazdy wyposażone w broń o takiej mocy, że można zdmuchnąć z powierzchni ziemi cały Nowy York w 10 sekund i nawet nadpalony kawałek metalu nie zostanie. Prawdopodobnie mają także pola siłowe i urządzenia maskujące na bardzo wysokim poziomie.
Prawdopodobnie nic o nich nie wiemyza duzo s-f kolego
Istnieją technologie zdolne wpływać na pogodę, chociażby "działo orgonowe". Ponoć tak ma działać HAARP. Co do wywoływania trzęsień ziemi to niewiele wiadomo. Nie mam pomysłu jak można by to zrobić.Daro z ciekawosci:jakies przyklady,bo mi oprocz bomby prozniowej nic na mysl nie przychodzi..
No i tworzenie huraganow czy tsunami...kto ma taka technologie??
tworzenie huraganow jest raczej nie mozliwe, chyba ze ingerowac w ruch obrotowy ale tak sie chyba nie da![]()
bomba prozniowa... taaa![]()
Ziemia jest nie tyle cenna dlatego, że ma złoża i w ogóle. Na Ziemi istnieją miliony gatunków roślin i zwierząt, pewnie nigdzie indziej niespotykanych. Dla kogoś spoza Ziemi, mogło by to mieć niewyobrażalną wartość. A jeśli chodzi o atak to masowa inwazja jest najbardziej prymitywną rzeczą jaką można się spodziewać. Dlaczego? Przecież można pokusić się o przejęcie planety, wraz z zamieszkującymi ją inteligentnymi istotami, w taki sposób by żaden tubylec nie był tego świadomy. Prędzej tego bym się spodziewał po zaawansowanej rasie, niż masowego mordu, ponieważ daje to o wiele więcej zysków. Jak ktoś nie wierzy, to niech spróbuje sobie oszacować koszty pierwszego i drugiego rozwiązania i zyski końcowe. Nie można być tak głupim, by dokonać inwazji.Odrazu chcielibyscie byc atakowani, odrazu jestesmy rybkami w akwarium, oni na nas eksperymentuja itp.
Przeczytajcie jeszcze raz co napisaliscie w calym topicu, czy odrazu jak nas ktos zna musi nas atakowac ?![]()
Jesli istnieja i sa na wyzszym poziomie inteligencji to po co bylaby im zniszczona ziemia i bezmozgie homo sapiensy ??
Napisano 09.08.2008 - 23:00
Napisano 09.08.2008 - 23:19
Napisano 10.08.2008 - 00:13
Napisano 10.08.2008 - 00:55
To zależy od "polaryzacji" działa i jego dokładnej konstrukcji. Istnieją wersje wywołujące burze. Trzeba też zauważyć, że takie "działko" jest zasilane relatywnie małą mocą. Do celów wojskowych potrzeba pewnie mocy znacznie większych, ale nie są to pewnie moce nieosiągalne.Moze i jest rozpraszacz chmur, ale do huraganu potrzeba chyba czegos wiecej
Mam nadzieję, że moje "dzieło" nie będzie zbyt trudne w odbiorze, ale liczę, że każdy zrozumie co chcę przekazać. Pisałem to na "od razu", więc jakby co postaram się co nieco wyjaśnić.Z tym ostatnim - moze masz racje ale pomyslmy RACJONALNIE (podkreslam RACJONALNIE tj. z pkt. widzenia nauki [tej ziemskiej]) jak mogliby to zrobic ??
Napisano 10.08.2008 - 05:55
Napisano 10.08.2008 - 09:36
Napisano 10.08.2008 - 10:05
w jednej rece chispy
w drugiej rece whisky
Napisano 10.08.2008 - 10:37
Napisano 10.08.2008 - 10:40
Jest w tym trochę racji, ale gdyby warunki na Ziemi nagle uległy zmianie, to nie ma szans by większość ludzi przeżyła. Tylko niewielka część będzie na tyle zaradna i inteligentna, by się przystosować. Wytępić ludzi rzeczywiście było by trudno, dlatego włąśnie ewentualny agresor tego nie zrobi.Illurico
Mysle ze nasza najsilniejsza bronia tak czy tak bedzie przystosowanie czlowieka do prawie kazdych warunkow ktore choc troche umozliwiaja nam zyciejestesmy jak karaluchy - nas sie nie da wytepic.
Nie muszą. Wystarczy, ze znają kilka najważniejszych, te które istnieją w mediach, czyli .np angielski, chiński, hiszpański, arabski itd. Tłumaczenie na inne języki zrobi się samo, przez rozprzestrzenianie się kultury. Dobrym przykładem jest kultura amerykańska, która rozpleniła się po świecie.Musieliby znac kazdy ludzki jezyk jesli chcieliby nas poznac a to jest takie troche trudne.
Cała heca w tym (i to mnie trochę przeraża), że taki plan przejęcia może być rzeczywistością. Wg planu, do końca nie będziemy tego świadomi!Wedlug mnie jestes madrzejszy od nich skoro jeszczze tego nie wprowadzili
![]()
Zostan generalem
Jeżeli ujawnili by się to w moim przekonaniu bardziej w pokojowych zamiarach. Gdyby chcieli przejąć naszą planetę nigdy by się nie ujawnili, żebyśmy nie mieli cienia podejrzenia, kto tak naprawdę rządzi. Nie wiedzielibyśmy przeciw komu wystąpić, ani jak walczyć.I tyle mozemy zrobic, jesliby by przylecieli do nas to tak naprawde mozemy kamieniami ich okladac ...
Właśnie, ze nie! Amerykanie to jedno z najbardziej zmanipulowanych społeczeństw na świecie. Można też założyć, ze w celu przejęcia planety, najeźdźcy kontaktują się z największymi rządami i przez manipulację (np. podarunek w postaci technologii, która pomogłaby lepiej kontrolować obywateli) zostają zmuszeni do posłuszeństwa.Największe szanse na dobrą obronę ma chyba Ameryka, w końcu oni są najbardziej zawikłani w kontakty pozaziemskie. Chodź mogą być też inne kraje w to zamieszane.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych