Napisano
25.11.2007 - 19:50
Myślę że za mało uwagi w polskiej ufologii zwraca się na rejon podkarpacia i małopolski
Ja w tych okolicach widziałem: samolot U2 (czy raczej jego nowocześniejszą wersję TR); jednego Nola o rozmiarach małego samolotu pasażerskiego (coś a'la Jak-40),wolno lecącego w pozycji "kobra" (odległość od miejsca obserwacji ok 1km) widoczny przez ponad minutę (zielona iluminacja, coś w stylu okien samolotu pasażerskiego); jaskrawą , jasno-złotą kulę, która mogłaby być od biedy meteorytem bolidem, gdyby nie to że skręciła i oddaliła się z dużą prędkością (odległość od miejsca obserwacji 300-400m). Ze smakowitszych rzeczy napiszę jeszcze że w kilka lat temu w miejscowości Lisia Góra wojsko rozłożyło się ze sprzętem radarowym, który zwinęło dopiero po dwóch latach. Nie mogę znaleźć żadnego logicznego wytłumaczenia dla instalacji tego typu sprzętu akurat tam, tym bardziej że w okolicy nie ma lotniska. Ponadto jednego z moich kolegów w miejscowości O. nad Dunajcem zaskoczył NOL w sytuacji "in flagranti" z dziewczyną. Wzmiankowany biały trójkątny i poruszający się bezgłośnie obiekt ściął kilka gałęzi nad ich głowami i pomknął dalej. PS. Nie polecam spania z otwartymi oknami w tych okolicach. To może się różnie skończyć.