Skocz do zawartości

Zdjęcie

Człowiek magnes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

Vogue.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Człowiek magnes - niezwykłe zdolności mieszkańca Białorusi

Człowiek, który przyciąga żelazo i aluminium

Niezwykłe zdolności zauważył u siebie mieszkaniec Biełaaziorska na zachodniej Białorusi. Okazało się, że mężczyzna potrafi przyciągać metalowe przedmioty.

Białorusin nie jest zwykłym człowiekiem-magnesem. Potrafi przyciągać nie tylko przedmioty z żelaza, ale również wykonane z aluminium, których magnesy nie przyciągają. Białoruska telewizja ONT zademonstrowała jak Wasil Żukowicz przyciąga pokrywy od garnków, widelce, a nawet żelazko. Jak twierdzi, jego zdolność przyciągania wzrasta wieczorem, natomiast słabnie rano lub po wypiciu alkoholu.

Wasil Żukowicz nie próbuje naukowo wyjaśniać niezwykłych właściwości swojego organizmu. Od czasu do czasu sprawdza tylko, czy nadal potrafi przyciągać metale.

http://serwisy.gazet...92,4059318.html

znajde film to wkleje...

Wydaje mi się, że kiedyś był o tym program na National Geographic... W programie 'Czysta nauka', mniejsza z tym. Jakoś nie jestem przekonana... Jakieś zdjęcia czy coś... Mój kumpel z klasy ma chyba coś w tym stylu, ponieważ z nosa nie spadają mu tylko metalowe przedmioty. Ciekawe czemu? *_*
  • 0

N@jt.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pamiętam, na discovery pokazywali jakiegoś faceta którym też przyciągał przedmioty, jest to możliwe, nie pamiętam jak oni to wytłumaczyli... ale zapewniam że takie rzeczy się zdarzają
  • 0

Kryczmen.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie też się widelce przyczepiają(serio!!!)
Niektórzy mają to od urodzenia.

A do mnie sie przyczepiają kawałki siatki xD
Mi sie zdaje ze naalektryzowanie to raczej lipa .. raz było że ktos sie naalektryzował próbował przyczepić do siebie metal i kopnoł go prąd a raz było ze metal sie przyczepiał ;D wiec to raczej nie jest paranormalne zjawisko według mnie .
  • 0

Aeq.
  • Tematów: 7
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy pamiętacie ale było coś takiego w rozmowach w toku. Babka jakaś podnosiła cięzarki na plecach i klacie. :|
  • 0

NIKROY.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałem filmik na youtube i tam bylo ze takie cos to np magnesy pod skora (ktos chirurgicznie)! - ale czy to prawda niewiem
  • 0

Kubas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszałem o ludziach przyciągających metal itp... ale o aluminium nie ; P ale fajna zdolność nie powiem ; )
  • 0

scpt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wasil Żukowicz nie próbuje naukowo wyjaśniać niezwykłych właściwości swojego organizmu. Od czasu do czasu sprawdza tylko, czy nadal potrafi przyciągać metale.

Tyle na ten temat...jego rzekome przyciąganie to trick iluzjonisty.Ciekaw jestem czemu te tłumy ludzi z takimi zdolnościami zawsze wpadają,gdy są poddawani badaniom i że na biologii np nie uczą nas że niektóre ludzkie ciała mają zdolność do przyciągania metali :o
  • 0

Cathyalto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tyle na ten temat...jego rzekome przyciąganie to trick iluzjonisty.Ciekaw jestem czemu te tłumy ludzi z takimi zdolnościami zawsze wpadają,gdy są poddawani badaniom i że na biologii np nie uczą nas że niektóre ludzkie ciała mają zdolność do przyciągania metali :o

wiem, ze odpowiadam po kilku latach, ale niech tam...

sama przyciagam metale i wierz mi, chetnie poddalabym sie badaniom i nawet bym sie ucieszyla jakby mi to ktos naukowo wyjasnil. jestem bardzo ciekawa czemu tak sie dzieje, ale nikt nie ptrafi udzielic jednoznacznej odpowiedzi...

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zwykła siła tarcia i lepkość skóry. Do Randiego przyszedł kiedyś taki magnetyk, pokazał jak przyciąga klatą żelazka, garnki itp. Randi stwierdził na to - jeśli rzeczywiście przyciągasz te przedmioty, to nie powinna w tym przeszkadzać cienka warstwa talku na twojej skórze. Na oczach widowni nasmarował go talkiem i już nic się nie chciało przykleić.

Dzięki tej własności skóry ludzie potrafią takie rzeczy, jak te zapisane w rekordach Guinessa:

- Najwięcej łyżeczek przyklejonych do ciała - 53

najwiecej-lyzek-przyklejonych-do-ciala.j

- Najwięcej łyżeczek przyklejonych do twarzy - 17:

4_17-589x490.jpg

Można znaleźć filmiki ludzi którzy poprzyklejali sobie więcej, ale nie doszło do tego w kontrolowanych warunkach. Łyżeczkę na końcu nosa to chyba każdy potrafi zawiesić.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych