Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami z kosmosu zagrażające Ziemi?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
553 replies to this topic

tom3k.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dokładnie. Szczerze mówiąc już sam nie wiem co myśleć o całej tej sytuacji - rozsądek podpowiada, że to po prostu takie straszenie, i bardzo zmyślnie zaplanowane oszustwo...natomiast coraz więcej "zbiegów okoliczności" przemawia za prawdziwością całego zdarzenia. Chociaż nadal jestem ciekaw co się dzieję z głównym gościem programu, panem Tsunami - Póki co jakoś nigdzie nie można wyłapać informacji o aż tak dużej sile lecącej w stronę Ziemi, która by miała uderzyć w tymże zapowiadanym terminie - chyba, że coś przegapiłem :) .
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z kometą w maju 2006 również było dużo zbiegów okoliczności :cafe:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok zatem musimy szukac dalej zbiegow okolicznosci / powiazan i wskazowek :)

skoro mamy obserwowac pogode to mala wklejka z Oceanu Indyjskiego

Dołączona grafika

Dołączona grafika

aczkolwiek powiazenie moze byc zadne

---

warto też śledzić rozbłyski gamma (wg. informacji od White Hat i od ESA DE - na polnocy powinno sie dziac wiecej).

INFO: http://www.paranorma...?showtopic=2345

Obserwacje w czasie rzeczywistym: http://grb.sonoma.edu/index.php
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ktos sie bawil w retuszowanie.

To jest system automatyczny, Eurycide. Tam nikt nie siedzi i nie wybiera które ploty wkleić na stronę :-)
Dziś w nocy żadnej burzy nie było - to jasno wynika z wykresów. W godzinach 1-4 i 9-10 zanotowano większy dopływ elektronów, ale zarówno prędkość jak i gęstość wiatru słonecznego utrzymywały się na minimalnym poziomie. Wygląda na to, że w takich warunkach system potrafi się trochę rozregulować i wklejać ploty w nieregularnych odstępach czasu.
Dla świętego spokoju polecam obejrzenie nagrania z dzisiejszej nocy, które pojawi się jutro w archiwum.
  • 0

#125 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Cos sie dzieje , wczoraj trzech niezaleznych od siebie Astrofotografow z Australi zrobilo te 3 fotki , mowia o jakies "swiecacej chmurze" w kosmosie:

http://www.spaceweat...07/garradd1.jpg

http://www.spaceweat...eb07/Palmer.jpg

http://www.spaceweat...eb07/Thorpe.jpg

zrodlo:www.spaceweather.com

Może to była jakaś kometa... :roll:
1.Jeśli to całe 'tsunami' nadejdzie to żadne zapasy nam nie pomogą...nawet takie jak na wojnę atomową...
2.Przepowiednie tego niemieckiego mnicha zaczynają się sprawdzać....już są plany wojny z Iranem... :hmm:
3.Jeśli to prawda media nie mówią o tym żeby nie siać paniki...a jeśli nieprawda to brukowce typu Fakt już dawno by to odpowiednio zaznaczyły w swoich gazetkach...(czyżby prawda??? :o oby tylko przeoczenie redaktorów faktu...)
4.Pożyjemy zobaczymy...
  • 0

tom3k.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

coś_innego - Z tego co wiem, to te zdjęcia przedstawiają jakąś rakietę, która już się rozpadła i spaliła w atmosferze(w wielki skrócie i z pamięci piszę)...poza tym po co kolejny raz brać w cytacie całe, kobylaste zdjęcia - czy ktoś mógłby zamienić je na linki :P ?

Natomiast kilka/naście minut temu na tym zagranicznym forum pojawiła się taka wypowiedź:

No, I work as a "Nurse" in a psychiatric clinic (Elisabethenstift[Elisabethorganisation]) in Darmstadt. You can ask the mods, my IP relates to this area.

There isn't a thing to the entire story, it was made-up bullshit from the OP, he just wanted to make a joke [which isn't uncommon here -Ed.] which has gotten out of hand. What else can I say? I promise you all, that I personally know who the OP is.

• 0

zaks.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To akurat sa jaja. :P
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No poczekajmy na jakiegos moda, ktory moglby zweryfikowac te osoby ;)
  • 0

zaks.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaraz chyba wypuszcze elektro-magnetyczna chmure... Juz nigdy nie tkne 24'o godzinnej, zimnej pizzy i nie bede jej popijal 24'o godzinna, zimna woda z czajnika... :x
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To jest system automatyczny, Eurycide. Tam nikt nie siedzi i nie wybiera które ploty wkleić na stronę :-)
Dziś w nocy żadnej burzy nie było - to jasno wynika z wykresów. W godzinach 1-4 i 9-10 zanotowano większy dopływ elektronów, ale zarówno prędkość jak i gęstość wiatru słonecznego utrzymywały się na minimalnym poziomie. Wygląda na to, że w takich warunkach system potrafi się trochę rozregulować i wklejać ploty w nieregularnych odstępach czasu.
Dla świętego spokoju polecam obejrzenie nagrania z dzisiejszej nocy, które pojawi się jutro w archiwum.

Ok, mógł się system rozregulować. Jak w takim razie wytłumaczysz że magnetometr HAARP w tym samym czasie nie ma ani jednego odczytu?

W przypadku NICT jednak wygląda mi na to że ktoś usuwał te screeny walcząc z automatem - było 6 ostatnich mini screenów z odczytami pokazującymi górne odczyty skali - układ standardowy. Nagle znikają 4 i zostają tylko 2 ostatnie screeny; za chwilę automat się odświeża i pojawiają się 3 ostatnie; znów automat się odświeża i pojawiają się również 3 screeny w tym jeden który wczesniej był w pierwotnej szóstce tuż przed godz. 3.00 z wysokimi odczytami; potem ten jeden znika, pojawiają 3 aktualne a nastepnie już normalnie po kolei pojawiają się bieżące odczyty i znów widać 6 mini screenów jak to zazwyczaj jest. Obserwowałem to dokładnie bo naprawdę się zdziwiłem - dla mnie to wygląda jak by ktoś walczył z automatem, wycinał a automat mu wrzucał coś czego nie chciał. No ale może to rzeczywiście wina elektronów. Osobiście uważam że niekoniecznie ktoś chciał ukryć burzę słoneczną - może magnetometr zarejestrował coś co było dziełem człowieka a niekoniecznie powinno być upublicznione - przykładem może być tutaj ta rakieta zdetonowana w przestrzeni kosmicznej (potwierdzili to Australijczycy).
  • 0

#131 Gość_jarecki_ole

Gość_jarecki_ole.
  • Tematów: 0

Napisano

Będzie afera jeśli Łowcy Świrów z Darmstadt w tak podstępny sposób
naganiają pacjentów do psychiatryka. :cafe:
  • 0

tom3k.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cóż...na Godlike Productions w temacie o kosmicznym tsunami dyskusja zeszła na kompletnie inny tor:
Klik!
Widać już wszyscy są przekonani, że cała ta afera to tylko głupi dowcip ze strony "taksówkarza z Dormstadt" :P ...oczywiście możliwe, że się mylą, a to tylko odwrócenie uwagi - zawsze można dalej szukać nowych informacji, ale chyba zagadka będzie niedługo rozwiązana.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok, mógł się system rozregulować. Jak w takim razie wytłumaczysz że magnetometr HAARP w tym samym czasie nie ma ani jednego odczytu?

Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Nie wykluczam też, że oba systemy reagują podobnie na takie warunki. Na pewno nie nazwałbym tego próbą ukrycia czegokolwiek, ponieważ inne wykresy ze strony HAARP wyraźnie pokazują zwiększony dopływ elektronów w interesującym nas czasie (przykład).

W przypadku NICT jednak wygląda mi na to że ktoś usuwał te screeny walcząc z automatem

Podobnie działo się dziś między 10 a 11. Automat próbował dopasować ploty do zadanego mu 15-minutowego interwału czasowego. Niestety, nie wyszło mu ;-) Ingerencja człowieka byłaby znacznie skuteczniejsza.

Osobiście uważam że niekoniecznie ktoś chciał ukryć burzę słoneczną - może magnetometr zarejestrował coś co było dziełem człowieka a niekoniecznie powinno być upublicznione - przykładem może być tutaj ta rakieta zdetonowana w przestrzeni kosmicznej (potwierdzili to Australijczycy).

Masz na myśli obserwacje z Australii z 19 lutego? To był rosyjski człon napędowy bez możliwości zdalnej detonacji. Eksplodował samoistnie. Próba ukrywania tego trochę się mija z celem, nie uważasz? Przecież eksplozja została zapobserwowana i szeroko opisana przez astroamatorów. Inna sprawa to fakt, że wzrost ilości elektronów zaobserwowano jednocześnie na orbicie geostacjonarnej (NICT) i w ziemskiej jonosferze (HAARP) - to wskazuje na naturalną ("szerokopasmową") emisję, a nie wybuch gdzieś na orbicie.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pojawiła się też nowa ciekawa interpretacja - facet rzeczywiście coś wie ale celowo pisze bzdury o jakimś kosmicznym tsunami dla własnego bezpieczeństwa a w rzeczywistości chodzi mu o to że dojdzie do ataku na Iran i chce przekonać ludzi do przygotowania się do globalnej wojny - powiedział przecież że powinnismy się przygotowac jak do wojny atomowej.
Taka intrpretacja berdziej mi się podoba bo jest barziej prawdopodobna.

Lynx przekonują mnie twoje argumenty oprócz tej "samoistnej detonacji" :) Po zestrzeleniu satelity przez chińczyków jakoś bardziej skłaniam się że był to na 75% test broni.
  • 0

tom3k.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fakt. Taka interpretacja też się pojawiła, ale pamiętajmy, że wymyślają to ci najbardziej zainteresowani na tamtym forum - ot, niechęć przyznania się do uwierzenia w bajkę, więc interpretacje mogą być różne. Równie dobrze jutro ktoś może stwierdzić, że koleś chciał nam powiedzieć o rychłym przybyciu kosmitów na Ziemię i oficjalnym kontakcie...choć z drugiej strony czytałem, że atak na Iran ma być zaplanowany na 8 bądź 9 Marca, ale to wszystko i tak są domysły...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych