Dziesiątki obserwacji UFO blisko Londynu (UK)Dziesiątki obserwacji świateł nad Islington (niedaleko Londynu, Wielka Brytania) spowodowały lokalną panikę mieszkańców. Niezidentyfikowane obiekty świecące pomarańczowym światłem wstrzymały ruch uliczny i wprawiły mieszkańców - wpatrujących się z niedowierzaniem w niebo - w prawdziwe osłupienie. Do obserwacji doszło około godziny 17:30 w czwartek 2 lutego tego roku. Policja z Islington otrzymała cztery zgłoszenia telefoniczne w ciągu kilku minut. Świadek zdarzenia Alix McAlister (34 l.), handlowiec z Bredgar Road powiedział: "właśnie zabierałem swojego syna ze żłobka na Bredgar Road. Wychodziłem z samochodu gdy zobaczyłem co się dzieje na niebie. To była grupa obiektów - 10 do 15, poruszająca się jednocześnie (przyp. w szyku). Moim pierwszym skojarzeniem jakie przyszło mi na myśl było - iż jest to formacja samolotów. Jednakże obiekty te zachowywały się nieco inaczej i nie formowały typowej formacji poruszając się jednocześnie. Myślałem, że może coś dzieje się nad centrum Londynu. Bomby i samoloty - taka myśl przemknęła mi w głowie, jednak szybko zdałem sobie sprawę, że to nie są żadne samoloty - a przynajmniej nie takie jakie miałem okazję widywać. Poruszały się z północy na południe. W pewnym momencie zatrzymały się i zawisły w powietrzu. Nie było żadnych odgłosów. Obiekty zdawały się znikać po czym zobaczyłem ich jeszcze więcej. To wszystko trwało jakieś 10 minut."
Policja z Islington powiadomiła badaczy zjawiska UFO o doniesieniach. Niedługo później do badaczy zjawiska w Oxford zgłosił się kolejny świadek. Rzecznik organizacji powiedział, że świadek ten "odbierał córkę ze szkoły gdy zauważył, że ludzie wpatrują się w niebo. Ruch uliczny zatrzymał się a ludzie wpatrywali się bez ruchu w górę. Świadek widział od 12 do 15 pomarańczowych świateł przemierzających niebo, które po chwili zatrzymały się by nieco później przyspieszyć i zniknąć w górze".
Tłumaczenie: Eurycideźródło:
http://www.islington.../...3A56:48:657