Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Nibiru nadciąga?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1591 odpowiedzi w tym temacie

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Istnienie Nibiru jest bardziej prawdopodobne niż istnienie jakiegokolwiek 'boga'(od Ra, poprzez Jezusa Chrystusa i na Xenu kończąc).

A możesz powiedzieć z jakiego wzoru wyliczyłeś coś takiego? Bo jak dla mnie to całe to Nibiru jest bajką. Jeden coś wymyślił, drugi dodał od siebie, trzeci żeby nie być gorszym też i wyszło takie coś. Nibiru jest tak samo prawdopodobne jak całe to proroctwo na 2012. Ciekawe na co przerzucicie się w styczniu 2013? Wierzę w zjawiska paranormalne, ale ten spór o Nibiru to jest już farsa po prostu. Albo macie namacalny dowód, albo go nie macie. Jak macie to pokażcie, a jak nie to wytłumaczcie po co tak zawzięcie bronicie teorii o plancecie ze skrzydełkami na której żyją mumaki (jakby jakiś Nibiryjczyk się wpienił ze jego stwórców nazwę przekręciłem to tłumaczę- zrobiłem to celowo żeby podkreślić mój lekceważący i ironiczny stosunek do całej tajemniczej otoczki związanej z jedną z setek legend jakie powstały)?
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo jak dla mnie to całe to Nibiru jest bajką. Jeden coś wymyślił, drugi dodał od siebie, trzeci żeby nie być gorszym też i wyszło takie coś.

Nibiru jest prawdopodobnie dezinformacją, bo jak podają David Icke (w filmie o Bogini Matce) i Leo Zagami (w wywiadzie z Norwegii), Sitchin czyli twórca rewelacji o Nibiru i prowodyr całego zamieszania świadomie lub nieświadomie uległ dezinformacji ze strony jego włoskiego informatora, który był jezuitą.

Wg Davida Icka Sitchin świadomie ściemnia.

Wg Leo Zagamiego nieświadomie.

W każdym razie tego typu historie w ramach kampanii dezinformacji są wrzucane w środowisko paranormalne by manipulować nim i ośmieszać. Nibiru jest wg mnie tego przykładem. A nawet jeśli by nie był to i tak nic nie jestesmy w stanie zrobić z tym, więc lepiej zająć się sprawami na jakie mamy wpływ większy.
  • 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze trochę a znajdą się tacy co zaczną czcić Mashavinatę.
(Dla zainteresowanych :http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=19539 )
To świetny temat na styczeń 2013.
  • 0

Quidam.
  • Tematów: 16
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[b]apo5/b], przecież już jeden entuzjasta (fanatyk?) Cheopsa nam tłumaczył... Planeta pokazuje się tylko wybranym, zmienia trajektorie lotu, jest martwa ale żywa i do tego grawitacja na niej nie istnieje. :-)

Dlaczego na tych indyjskich filmikach kamerzysta nie umie sie zdecydować co filmuje? Raz słońce, raz wąsacz...
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Niby ta kometa to było Nibiru ?? Oo jak dla mnie to nie był żaden dowód - może dlatego, że nie zrozumiałam tego co na tam gada, ale tak czy siak na planetę to nie wyglądało.

Mowi o tym, ze w zimie 2003 roku do naszego ukladu slonecznego wleciala kometa prawie dwa razy wieksza od Jowisza.
  • 0

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja

Napisano

Jestem ciekawy Waszej interpretacji, wyjasniej, krytiki itp. po prostu co sadzicie o tym filmie i dlaczego. ;]

napomne tylko ze uderzajace jest tu podobienstwo do "uszklydlonego globu" (zainteresowani wiedza) zbieg ogolicznosci? zwykle rozmycie? fake?
  • 0

herbee.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pierwsze skojarzenie - Feniks ;), nie mniej zdjęcia z SOHO ciekawe i dają do myślenia, a wszystko co przyjdzie do głowy jest możliwe..
  • 0

Omar23.
  • Tematów: 9
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Oglądałem film "Dzień, wktórym zatrzymała się Ziemia" i tam też niby było,że to kometa miała zniszczyć wszystko a sie okazało całkiem co innego,że to nie meteor... Coś dziwne to hmmm.
  • 0

R3v4n.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzisiaj oglądałem zdjęcie z monitoringu SOHO ok. 15.40, ten obiekt nadal był widoczny z prawej strony.

witam, mój pierwszy post
  • 0

Dream.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale wczoraj z kumplem okolo godziny 3 w nocy mimo zachmurzonego nieba na ktorym bylo widac zaledwie kilka gwiazdek zauwazylismy kilkukrotnie silniej swiecaca gwiazde niz gwiazda polarna ktora usilnie przypominala ta z powyzszego filmiku. Pojawila sie znikad i po mniej wiecej 15 minutach znikla za chmurami. Przyznam ze nigdy dotad nie widzialem bardziej jasnego obiektu na niebie i tak pieknie wygladajacego.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale wczoraj z kumplem okolo godziny 3 w nocy mimo zachmurzonego nieba na ktorym bylo widac zaledwie kilka gwiazdek zauwazylismy kilkukrotnie silniej swiecaca gwiazde niz gwiazda polarna ktora usilnie przypominala ta z powyzszego filmiku. Pojawila sie znikad i po mniej wiecej 15 minutach znikla za chmurami. Przyznam ze nigdy dotad nie widzialem bardziej jasnego obiektu na niebie i tak pieknie wygladajacego.

Moze byla to jakas planeta np. Saturn?
  • 0

R3v4n.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ Dream

często patrzysz w niebo? jeśli nie, to możliwe, że po prostu nigdy nie zwróciłeś na to uwagi
  • 0

Dream.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moze byla to jakas planeta np. Saturn?

Nigdy w zyciu nie widzialem zeby planeta czy cokolwiek widziane ludzkimi oczami w nocy na niebie bylo tak duze i tak bardzo jasno swiecilo... A tak w ogole gdyby to byl np. Saturn to po wyjsciu zza chmur dalej by tam byl a nie ot tak zniknal...
  • 0

Maro.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

księżyc :D

przy 3 latach taki obiekt był by widziany już od dawna na niebie. Nibiru to ciekawy mit.
  • 0

Dream.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ Dream

często patrzysz w niebo? jeśli nie, to możliwe, że po prostu nigdy nie zwróciłeś na to uwagi

moze nie patrze sie non stop na niebo ale naprawde czesto obserwuje je a najchetniej w nocy, a nigdy do tej pory nie ujrzalem nic podobnego.

do Maro:
ksiezyc hehe no nie przesadzajmy ale z drugiej strony przeciez ja nie twierdze ze widzialem Nibiru tylko cos co ludzaco przypomina to z filmiku

do Quidam:
taaa a moze to byl ciasteczkowy ludek, zaluje ze nie zrobilem zdjecia bo tak to sobie mozemy pogadac o dupie maryny
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości oraz 0 użytkowników anonimowych