Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Lunatykowanie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

KTM85SX.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu czytam wasze forum jednak nie wypowiadając się na nim. Chciałbym sie dowiedzieć czegoś konkretnego o lunatykowaniu. Ja osobiście jestem lunatykiem, już kilka razy bym z domu nieświadomie wyszedł, różne dziwne żeczy robie przez sen itp. A najśmieszniejsze jest to, ze rano gdy sie budzę nic, ale to nic nie pamiętam... Jedynymi świadkami tego są rodzice. Nie wiem o co w tym chodzi, i w ogóle wydaje mi się ze jestem dziwny bo mam często de-javu, jestem lunatykiem, wydaje ze miałem kilka razy nieświadomie oobe i czasami mam lekkie wizje przyszłości, które sie sprawdzają.
Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam KTM85SX .
  • 0

bloodprincess.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja tez coś takiego miałam i czasami dalej mam ale już z tego wyrosłam ty też może z tego wyrośniesz a de-javu ma nadal i to często :]
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

offtop
witam czlonka mangacars.pl :P ja tam bylem za czasow plmcf ;-)
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

KTM85SX, a co to są za różne rzeczy co robisz przez sen ?? Ja osobiście jedynie chrapie i gadam przez sen ale to normalne ;-)
  • 0

losiu99.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi zdarzało się normalnie rozmawiać przez sen całkiem tak jakbym był świadomy tego co mówię :smile:
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mi się podobno zdarza (szczególnie gdy jestem na wycieczce szkolnej) obudzić się, puścić do koleżanek mających zwyczaj wstawania o 6 rano wiązankę typu "Dlaczego *cenzura**cenzura**cenzura**cenzura**cenzura**cenzura* nie śpicie!!!" albo "Wracaj do swojego pokoju!!"(mimo że mieszkamy w tym samym pokoju), w najlepszym wypadku mówię "To już *...* godzina, idź spać!" i iść spać dalej a po poniownym obudzeniu nic nie pamiętać - nie wiem czy to się zalicza do gadania przez sen albo lunatykowania, w każdym razie wiem to tylko z opowieści koleżanek, dobrze przynajmniej, ze nie mówię czegoś czego bym się mogła później wstydzić. :wow:
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Temat o lunatykowaniu już był na forum.

http://www.paranorma...t=lunatykowanie
  • 0

KTM85SX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchajcie, jeszcze jest jedna sprawa, która najbardziej mnie dziwi. Praktycznie zawsze ale to zawsze gdy idę sobie wieczorem gaśnie przy mnie jakaś latarnia. Lub coś dzieje sie z nią... Dlaczego tak moze być>?
  • 0

astezelex.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja mam podobnie... :-/
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

o tym też już było :]
  • 0

Jover.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lunatykowanie u młodych ludzi spowodowane jest niedojrzałym układem nerwowym, podczas dojrzewania moze wystąpic lunatykowanie dosc czesto nie jest chorobą jednak u doroslych czeste lunatykowanie mozna juz okreslic mianem choroby
  • 0

Pietka.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie spotkalem kogos kto lunatykuje a tym bardziej sam nie lunatykowalem :P
Czy lunatykowanie moze prowadzic dojakiejs "tragedii"?
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No jak w tym stanie wejdziesz pod pociąg to tak :D
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej nie zrobimy sobie krzywdy.
"Coś" musi nami sterować.. może podświadomość? A skoro ona, to na pewno nie sprawi byśmy się zranili.
  • 0

Dedisz.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie się zdarza że lunatykuję. Czy często nie wiem, ale budząc się w nocy mam czasami zaświecone światło chociaż dobrze wiem że jak się kładłem to je zgasiłem i widziałem że jest zgaszone.
Ale zdarza mi się chodzić we śnie. Na przykład:

1. Mama mi mówiła że kiedyś przyszedłem do niej do pokoju w poduszką w rękach, położyłem ją na podłodze i poszedłem.

2. W namiocie gdy byłem nad morzem zacząłem wykonywać pewną czynność, mianowicie robiłem pompki, ale nie uginając rąk, chyba sobie jesteście w stanie to wyobrazić.

3. Raz budzę się rano całkowicie nagi, mino że byłem ubrany w piżamę gdy się kładłem.
Jeszcze coś tam robiłem ale i gadałem przez sen ale te przykłady najlepiej pamiętam.

Mam to chyba po tacie, bo on tez lunatykuje i gada przez sen.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych