Czyli szukasz szarlatana... Smutne.
Czy ktoś , kto może kogoś nauczyć tego jak wydobyć z siebie zdolności parapsychiczne to musi być od razu jakimś szarlatanem? Nie, nie musi.
Tak zwane zdolności parapsychiczne to autentyczne zjawiska , które zapewne można naukowo badać, ale wydaje mi się , że bada sie je pod nie tym kątem co trzeba.
Ja niektóre zdolności parapsychiczne bym nazwała raczej anomalią, która zdarza się raz na jakiś czas , ale jest zjawiskiem autentycznym , lecz rzadko spotykanym , coś jak piorun kulisty na tle innych "efektów specjalnych" podczas burzy.
A co zrobić, żeby takie zdolności parapsychiczne bardziej wytrenować? , to na początek silna wiara w to , że jesteś w stanie coś takiego w sobie odkryć. Autosugestia potrafi uzdrawiać jak i uśmiercić również.
Takie anomalie to proces zdarzający się w wyniku jakiegoś zakłócenia w ciele, umyśle człowieka , . Zauważyłam , że takie niektóre zdolności przejawia człowiek w wyniku nagłych traumatycznych zdarzeń, silnych emocji lękowych, nienawiści , miłości itp. Ludzie często widzą duchy tych , których kochali i byli z nimi związani. - miłość.
Gdzieś czytałam , o poltergeiście który zabił człowieka. Jak się okazało te zjawiska zdarzały się w obecności jego córki, którą molestował. - Nienawiść
Przeczucie zdarzają się każdemu człowiekowi. Jestem pewna , że zdolność prekognicji posiada każdy człowiek, tylko tego nie dostrzega. Czasami dobrze jest zatrzymać się na moment i chwilę poobserwować świat, ludzi i różne zjawiska w świecie. Twoja podświadomość jest lepszym obserwatorem niż świadomość. Świadomie możesz nie być wstanie przewidzieć co za moment się wydarzy , ale twoja podświadomość już to wie. Daje ci przeczucie, które ty lekceważysz, a to jest błąd. Jeśli najdzie cię jakiekolwiek przeczucie , małe nic nie znaczące, "zatrzymaj się" na chwilę i pomyśl " Co moja podświadomość próbuje mi powiedzieć?" To nie jest trudne. Kiedy nauczysz się wyłapywać nagłe, czasami wręcz podprogowe przeczucia i wejdzie ci to w nawyk to zobaczysz jak łatwo stać się jasnowidzem.
Jednak wielu ludzi sądzi , że jasnowidzenie to kompletna ściema, ale to nic innego jak umiejętność odczytywania przekazów podprogowych, za pomocą których wchodzimy w kontakt z naszą podświadomością. W tym nie ma nic paranormalnego czy parapsychicznego 
Użytkownik Shadow Of Angel edytował ten post 30.06.2016 - 16:40