1 zdjęcie to fotomontaż zrobiony dla zabawy. Nie wiem co to foto tutaj robi, przecież nie jest przerażające. Ani wiarygodne.
A co było na ostatnim zdjęciu mniej więcej Critter?
Ekhm... specjalista od komisji śledczych
Napisano 27.06.2016 - 15:58
1 zdjęcie to fotomontaż zrobiony dla zabawy. Nie wiem co to foto tutaj robi, przecież nie jest przerażające. Ani wiarygodne.
A co było na ostatnim zdjęciu mniej więcej Critter?
Ekhm... specjalista od komisji śledczych
Napisano 27.06.2016 - 16:34
Napisano 27.06.2016 - 18:14
Wolę "nie jest wykluczony" niż "to fotomontaż na 100%". Faktycznie mógł być. Ale bez odpowiednich badań nie stwierdzimy czy był lub nie był.
Cóż.
Jeżeli chodzi akurat o tą fotografię, to niejaki Tim Burton był łaskaw popełnić film z gatunku fantasy / przygodowy, zatytułowany "Osobliwy dom Pani Peregrine" , który powstał na podstawie książki Ransoma Riggsa o tym samym tytule.
Wprawdzie w recenzji książki, którą można przeczytać tutaj, jej autorka pisze:
cyt.
"Autor książki zaczął od gromadzenia starych, bardzo dziwnych, czasami wręcz niesamowitych, ale zupełnie autentycznych fotografii i umiejętnie wplótł je w historię nastoletniego chłopca, który podąża tropem tajemnicy przekazanej mu przez dziadka."
...ale, mówiąc szczerze, jeśli w kontekście jakiejś fotografii pojawia się nazwisko Tima Burtona, a na dodatek jest ona jedna z fotografii, na bazie której ktoś pisze książkę fantasy, to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że z tą jej "zupełną autentycznością" może być różnie.
Oczywiście nie przesądzam ale sami rozumiecie
Poniżej można obejrzeć "zwiastun książki" (cokolwiek to znaczy) Riggsa , w którym, w 1,05 sec wykorzystano to zdjęcie:
oraz, zwiastun filmu Burtona:
Aha - film wejdzie na ekrany dopiero jesienią tego roku.
A tu okładka książki Riggsa - lewitująca dziewczynka na zdjęciu, to pewnie też autentyk.
Użytkownik pishor edytował ten post 27.06.2016 - 18:22
Napisano 27.06.2016 - 21:57
#13Chyba najstraszniejsza fotka - ale chyba, odnoszę takie wrażenie po pozie dziewczynki, ustawiona. Ciekawe czy robiona przez człowieka czy przez aparat leśny do fotek zwierzyny - chociaż trochę nisko umiejscowiony jest, jak na takowy.
Kiedyś, przy ognisku, gadałem z kumplem, czego byśmy się bardziej przestraszyli, idąc w nocy po lesie - potwora jakiegoś czy małego dziecka stojącego nam na drodze - odpowiedzcie sobie sami
Zdjęcia jak zdjęcia ale ta odpowiedź kronikarza przypomniała mi tę historię
http://piekielni.pl/....jpg?1465925778
Ps mnie w tym wieku też się zdarzało łazić z dziadkiem po lesie w środku nocy a czasem czułam się na tyle odważna i "dorosła", że sama wymykałam się z domu ale niestety na nikogo nie trafiłam a też chciałabym zobaczyć ich miny.
Napisano 29.06.2016 - 10:59
Jedne z nich to zwyczajny fotomontaż, drugie to sytuacja bez kontekstu, a jeszcze inne to błędy kamery. Nie mniej - zawsze przyjemnie się coś takiego ogląda.
Napisano 09.09.2016 - 08:57
Dwie minuty szukania i cała tajemnica zdjęcia nr 3 rozwiązana. To jakieś specjalnie wystawione figury, zresztą wytłumaczenie macie tu:
http://www.dailygrai...re-Is-Piece-Art
Napisano 23.10.2016 - 07:49
0 użytkowników, 8 gości oraz 0 użytkowników anonimowych