Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Wiecznie powtarzające, nie dające zasnąć sny.

• Please log in to reply
16 replies to this topic

Michu172.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, zacznę od tego iż moja dziewczyna, która ma (nie wiem jak to nazwać) "zdolności" kontaktu z duchami/zjawami. Potrafi powiedzieć gdzie są jakieś złe siły, czuje jakby ktoś ją obserwował itp. Potrafiła mi nawet powiedzieć gdzie w moim domu zmarł mój ojciec, widuje go często, oraz rozmawiała z nim przez sen, nawet o tym nie widząc, dopiero ja jej o tym powiedziałem gdy się obudziła. Nie miała pojęcia co dokładnie się stało z moim ojcem, ponieważ nie zdążyła go poznać, oraz nie rozmawialiśmy o nim za wiele. Ale za to potrafiła mi go opisać dokładnie z każdym szczegółem. W zeszłym roku w zimę w jej domu zdarzały się dziwne zjawiska, rzeczy spadały z półek, drzwi trzaskały, światła się zapalały oraz gasły, było słychać jakieś dziwne szepty, na jej telefon przychodziły smsy z jej numeru (tak jakby ona sama do siebie to pisała) o treści "666", budziła się ciągle o 3:00 i nie mogła zasnąć, aż do 4;00, gdy się budziła miała na swoim ciele jakieś dziwne siniaki oraz zadrapania. Po pewnym czasie, gdy zdążyła się do tego przyzwyczaić zaczęła pojawiać się jakaś postać, moja dziewczyna zrobiła nawet zdjęcie tej postaci. Dwukrotnie został wzywany do niej egzorcysta, który starał się odpędzić tego "demona"? Za pierwszym razem pomógł na jakieś ok 2 tygodnie, po czym to coś wróciło, za drugim razem odpędził tego "demona" na stałe. Ale od ok tygodnia moja dziewczyna codziennie zaczęła mieć dziwne sny. Wszystkie są w ciemnym pokoju, śni jej się kobieta, która  ubrana jest w białą suknię oraz ma warkocz, patrzy się na nią i zaczyna podchodzić z zachowaniem jakby chciała zrobić jej krzywdę, gdy ta kobieta jest już tuż obok niej i wyciąga do niej ręce moja dziewczyna się budzi i już nie może zasnąć przez całą noc. Sny dzieją się u niej w mieszkaniu oraz u mnie, więc to nie zależy od mieszkania. Czy może ktoś podsunąć jakiś pomysł jak się tego pozbyć, lub co jest przyczyną tych snów? Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź. :)

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po pewnym czasie, gdy zdążyła się do tego przyzwyczaić zaczęła pojawiać się jakaś postać, moja dziewczyna zrobiła nawet zdjęcie tej postaci.

Jest szansa, że zobaczymy to zdjęcie?

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam, zacznę od tego iż moja dziewczyna, która ma (nie wiem jak to nazwać) "zdolności" kontaktu z duchami/zjawami. Potrafi powiedzieć gdzie są jakieś złe siły, czuje jakby ktoś ją obserwował itp. Potrafiła mi nawet powiedzieć gdzie w moim domu zmarł mój ojciec, widuje go często, oraz rozmawiała z nim przez sen, nawet o tym nie widząc, dopiero ja jej o tym powiedziałem gdy się obudziła. Nie miała pojęcia co dokładnie się stało z moim ojcem, ponieważ nie zdążyła go poznać, oraz nie rozmawialiśmy o nim za wiele. Ale za to potrafiła mi go opisać dokładnie z każdym szczegółem. W zeszłym roku w zimę w jej domu zdarzały się dziwne zjawiska, rzeczy spadały z półek, drzwi trzaskały, światła się zapalały oraz gasły, było słychać jakieś dziwne szepty, na jej telefon przychodziły smsy z jej numeru (tak jakby ona sama do siebie to pisała) o treści "666", budziła się ciągle o 3:00 i nie mogła zasnąć, aż do 4;00, gdy się budziła miała na swoim ciele jakieś dziwne siniaki oraz zadrapania. Po pewnym czasie, gdy zdążyła się do tego przyzwyczaić zaczęła pojawiać się jakaś postać, moja dziewczyna zrobiła nawet zdjęcie tej postaci. Dwukrotnie został wzywany do niej egzorcysta, który starał się odpędzić tego "demona"? Za pierwszym razem pomógł na jakieś ok 2 tygodnie, po czym to coś wróciło, za drugim razem odpędził tego "demona" na stałe. Ale od ok tygodnia moja dziewczyna codziennie zaczęła mieć dziwne sny. Wszystkie są w ciemnym pokoju, śni jej się kobieta, która  ubrana jest w białą suknię oraz ma warkocz, patrzy się na nią i zaczyna podchodzić z zachowaniem jakby chciała zrobić jej krzywdę, gdy ta kobieta jest już tuż obok niej i wyciąga do niej ręce moja dziewczyna się budzi i już nie może zasnąć przez całą noc. Sny dzieją się u niej w mieszkaniu oraz u mnie, więc to nie zależy od mieszkania. Czy może ktoś podsunąć jakiś pomysł jak się tego pozbyć, lub co jest przyczyną tych snów? Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź. :)

Nieźle. I to wszystko tak na raz? Iście filmowo. I egzorcysta sobie do niej wpadł nawet - i to dwa razy. A możesz podać jej adres i namiary na egzorcystę? - chciałbym to potwierdzić. I przydałyby się jakieś twarde dowody, bo póki co, to tylko opisałeś scenariusz jakiegoś horroru. Każdy może to zrobić. 

• 0

Cadavera.
  • Tematów: 3
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nieźle. I to wszystko tak na raz? Iście filmowo. I egzorcysta sobie do niej wpadł nawet - i to dwa razy. A możesz podać jej adres i namiary na egzorcystę? - chciałbym to potwierdzić. I przydałyby się jakieś twarde dowody, bo póki co, to tylko opisałeś scenariusz jakiegoś horroru. Każdy może to zrobić. 

Od razu tak przycisnałes chlopaka Kronikarzu że już nie chce sie dalej bawić w kotka i myszke. Może słusznie inaczej by nas zwodził przez kolejne 10 postów

Użytkownik Cadavera edytował ten post 31.07.2015 - 02:16

• 0

Michu172.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pewnym czasie, gdy zdążyła się do tego przyzwyczaić zaczęła pojawiać się jakaś postać, moja dziewczyna zrobiła nawet zdjęcie tej postaci.

Jest szansa, że zobaczymy to zdjęcie?

Niestety, ale musiała usunąć to zdjęcie ponieważ mogłoby to wracać.

Tak, dzień w dzień były jakieś sytuacje. Ona mieszka w okolicach Bydgoszczy, a egzorcysta był z Katowic. Niestety nie mam żadnych twardych dowodów :/ Ale skoro mi nie wierzycie, to olejcie to co pisałem prędzej, bo opisałem to tylko po to, aby pomóc wam ustalić co może być powodem tego snu. Więc mógłby ktoś pomóc jak się pozbyć tego snu, lub co jest jego powodem, ponieważ moja luba dziś miała kolejną nieprzespaną noc. 

• 0

Silm4ril.

Głos rozsądku

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trzy razy nie, dziękujemy panu.

Naprawdę muszę wyliczać, co jest nie tak z tym tematem? Zero jakichkolwiek dowodów, zupełnie niewiarygodna historyjka wzięta z najbardziej sztampowego horroru. Wzorowy przykład lipy.

• 0

Michu172.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trzy razy nie, dziękujemy panu.

Naprawdę muszę wyliczać, co jest nie tak z tym tematem? Zero jakichkolwiek dowodów, zupełnie niewiarygodna historyjka wzięta z najbardziej sztampowego horroru. Wzorowy przykład lipy.

Ok, Twoja racja, a mój spokój. Nie miałbym po co wymyślać historii, ponieważ mam większe ambicje niż jakieś wymyślone historie na forum. Jak pisałem prędzej zależy mi tylko na tym, aby dowiedzieć się z jakiego powodu ona może mieć te sny oraz jak się tego pozbyć. Więc jest ktoś w stanie mi pomóc, czy tylko każdy ma zamiar pisać, że wymyślam?

Użytkownik Michu172 edytował ten post 31.07.2015 - 16:17

• 0

#8 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Co to za paradoks "nie dające zasnąć sny"? Przecież jeśli nie zaśniesz to nic ci się nie przyśni... Może "nie dające pospać sny" czy coś :P

To nie jest prowo, po prostu ten temat to chyba próba trollingu. Tak mi się wydaje. 

Generalnie jak masz problem ze snem to albo meliska przed pójściem do łóżka albo wizyta u specjalisty.

• 0

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z tymi SMS-ami o treści "666" to żeś pocisnął :D . No nie dziw się, że nikt Ci nie chce wierzyć, bo ta historią naprawdę wygląda jak scenariusz tandetnego horroru. Bardzo chętnie byśmy Ci pomogli, ale na tym forum już było tyle prowokacji i trollingow, że wszyscy tutaj są bardzo ostrożni, nikt nie lubi jak mu się wciska ściemę. Tak więc jeśli trollujesz to idź stąd precz natychmiast. A jeśli mówisz prawdę (lub przynajmniej tak Ci się wydaje) to odpowiedz mi na pytanie: Czy nie sądzisz, że Twoja luba może Cię nabierać, żeby wyciąć taki epicki kawał? Bo te SMS-y z jej numeru są bardzo na korzyść takiego wyjaśnienia. Poza tym byłeś naocznym świadkiem tych wszystkich zdarzeń czy tylko dziewczyna Ci opowiada?
  • 1

Silm4ril.

Głos rozsądku

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co to za paradoks "nie dające zasnąć sny"? Przecież jeśli nie zaśniesz to nic ci się nie przyśni...

Może to jakaś zagadka zen?
"Jaki sen jest tak straszny, że ze strachu przed nim nie możesz zasnąć?"
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat to oczywista ściema, niewarta dłuższego komentarza. Widać to po konstrukcji tekstu, tam gdzie są jakieś ważne etapy historii, tam brakuje szczegółów. To jest podręcznikowa oznaka kłamstwa. Jest więcej takich oznak, które pominę. Od jakiegoś czasu omijam takie tematy.
  • 0

Michu172.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tymi SMS-ami o treści "666" to żeś pocisnął :D . No nie dziw się, że nikt Ci nie chce wierzyć, bo ta historią naprawdę wygląda jak scenariusz tandetnego horroru. Bardzo chętnie byśmy Ci pomogli, ale na tym forum już było tyle prowokacji i trollingow, że wszyscy tutaj są bardzo ostrożni, nikt nie lubi jak mu się wciska ściemę. Tak więc jeśli trollujesz to idź stąd precz natychmiast. A jeśli mówisz prawdę (lub przynajmniej tak Ci się wydaje) to odpowiedz mi na pytanie: Czy nie sądzisz, że Twoja luba może Cię nabierać, żeby wyciąć taki epicki kawał? Bo te SMS-y z jej numeru są bardzo na korzyść takiego wyjaśnienia. Poza tym byłeś naocznym świadkiem tych wszystkich zdarzeń czy tylko dziewczyna Ci opowiada?

Smsy, spadające rzeczy z półek oraz gaszące się światło sam widziałem. Wiem, że to jest niezbyt wiarygodne, ale niestety prawdziwe. Niestety to nie jest kawał, ponieważ zdarzało się, że ja leżałem i widziałem jak ona śpi, po czym zaczynała przebierać nogami i budziła się z przerażeniem. I piszę po raz kolejny, że już nie chodzi o to co było w zimę, tylko o te sny, ponieważ ona każdej nocy prawie nie śpi i z dnia na dzień jest tylko w gorszym stanie. Zależy mi, aby jakoś jej pomóc z tym snem, a sam nie mam pojęcia jak mogę to zrobić dlatego zacząłem szukać czegoś w internecie i tak trafiłem na to forum. Uwierzcie iż nie jestem trollem, ponieważ gdy ktoś mi pomoże z tym problem to zniknę i więcej mnie nie zobaczycie.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.poradnia....y-leczenie.html

Może ma jakieś problemy natury psychicznej? Może jakieś problemy w domu, z rodziną? Pogadajcie szczerze, może coś od niej wyciągniesz. Zabierz ją do psychologa, niech z nim pogada, otworzy się.

• 0

Michu172.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.poradnia....y-leczenie.html

Może ma jakieś problemy natury psychicznej? Może jakieś problemy w domu, z rodziną? Pogadajcie szczerze, może coś od niej wyciągniesz. Zabierz ją do psychologa, niech z nim pogada, otworzy się.

RLS odpada, ponieważ bardzo często z nią spałem i nie miała prędzej takich problemów. Tak, ma problemy w rodzinie, oraz bardzo dużo przeszła. Sądzisz, że psycholog mógłby pomóc? 

Użytkownik Michu172 edytował ten post 31.07.2015 - 22:56

• 0

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest bardzo cenna wskazówka. Jeszcze to budzenie się o tej legendarnej 3.00 - może to skutek jakiejś autosugestii, jakiegoś bardziej lub mniej świadomego lęku, mogącego mieć związek z jej problemami rodzinnymi i/lub trudną przeszłością. Może się to wiązać jakoś ze sprawami spirytualnymi i paranormalnymi, i pod wpływem podświadomości, silnej autosugestii sama te wszystkie opisane przez Ciebie zdarzenia wywołuje.

Alternatywna opcja jest taka, że rzeczywiście coś mogło się jej uczepić, ponoć niektóre byty zarówno pozytywne jak i negatywne potrafią się jednego człowieka uczepić na lata albo nawet całe życie. A pisałeś że od dzieciństwa czegoś doświadcza, niewątpliwie są ludzie którzy działają na różne dziwne zjawiska jak magnes. Jednak najpierw trzeba wykluczyć racjonalne wytłumaczenia, potem przyjdzie kolej na paranormalne. Dlatego moim skromnym zdaniem trzeba by się udać do psychologa czy psychiatry, żeby trochę wybadać teren i przynajmniej zbliżyć się do odpowiedzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych