Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Historia autentyczna.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 replies to this topic

merlin73.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich.

Było to w latach 20-30 XXwieku w pewnym miasteczku w wielkopolsce.

Mieszkała tam moja rodzina, moja babcia (która mi to opowiedziała) jej rodzeństwo a w rzeczywistosci chodzi o jej brata.

Lubił sobie pohulac ,prowadzic kawalerskie życie a nie bardzo rwał się do pracy. Wolał robic ciemne interesy.

I właśnie wtedy umarł w miasteczku znany, bogaty gospodarz. Został pochowany nie w grobowcu(dziwne) a w normalnej mogile.

Mój krewny wraz z kolegami postanowili się wzbogacic i udali się z zamiarem odkopania i ogołocenia nieboszczyka ze złotych zębów ,sygneta i obrączki.

Gdy otworzyli wieko i zabrali się do roboty , nad nimi zaczeły pieknie śpiewac ptaszki a była to 1erwsza w nocy!!!

W tym momencie obleciał ich STRACH,że uciekli w popłochu nic nie zabierając a zostawiajac ten makabryczny wygląd rozkopanego grobu.

Rano odkryto profanację a ich po krótkim czasie ujęto. Dostli srogie wyroki więzienia.

Moja babcia często to opowiadała,mówiono wtedy,że ten zmarły "puscił" na nich strach (?)

To prawdziwa historia.

Pozdrawiam.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i ja się pytam o co w tym temacie chodzi? Widać co historie o chodzeniu na cmentarz w nocy robią z wyobraźnią ludzi...

A i nazwa tematu 10/10 Od razu mnie przekonała, że coś paranormalnego tu się wydarzyło.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W jakim grobowcu miałby być pochowany? Może w piramidzie, jak faraon.
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Istnieją ptaki śpiewające w nocy, na przykład słowiki, więc to nic paranormalnego.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 20.07.2015 - 19:14

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NIE urzekła mnie Twoja historia.

Zamykam.

• 0