Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić z jakim zjawiskiem miałem do czynienia

• Please log in to reply
14 replies to this topic

LeśnyDziad.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich. 

Wczoraj doświadczyłem bardzo dziwnej sytuacji.

Po zakończeniu rozmowy telefonicznej z koleżanką wróciłem do swoich spraw, gdzie po kilkunastu minutach doznałem bardzo niepokojącego odczucia dotyczącego właśnie tej koleżanki. Miałem wizję realnie grożącego jej niebezpieczeństwa. Wstrzymałem się początkowo z telefonem do koleżanki, lecz przez jakiś czas nie opuszczał ten niepokój. Zmroziło mi dosłownie krew w żyłach, jednak nie potrafiłem dokładnie określić co to konkretnie było.Ostatecznie zadzwoniłem do koleżanki sprawdzić czy wszystko w porządku. Przestraszyłem ją bardzo swoim telefonem grubo po 23, więc wsiadłem w taksówkę i  przyjechałem do jej mieszkania. 

Wszedłem żeby sprawdzić czy wszystko ok i usiadłem na krześle w salonie. W pewnym momencie (jakoś po około 15 minutach) zobaczyłem odwracając się w kierunku telewizora w rogu pomieszczenia, ciemny szary obłoczek dymu lewitujący w miejscu w kącie między ścianą a telewizorem. Zapytałem koleżankę czy widzi unoszący się tutaj dym, w momencie kiedy to mówiłem dym przemieścił się oraz zrobił się białawy i nadal lewitował. Ona nic nie widziała. Zapaliła papierosa, żebym mógł porównać z tamtym dymem. Widziałem jak dym papierosowy przenika się z tym czymś widzianym tylko przeze mnie, nie naruszając jego kształtu. To był kłębek biały - jaśniejszy w środku.

Nie wyczuwałem żadnej negatywnej energii, ani zagrożenia. Kontynuowaliśmy około godzinną rozmowę na zupełnie inne tematy, a ja stwierdziłem że to jakieś mroczki. Szukałem nocnego autobusu uspokojony, jednak ujrzałem "to coś" unoszące się nad stołem przy którym siedzieliśmy. Robiąc z siebie pośmiewisko przed koleżanką zacząłem machać rękami nad stołem próbując tego dotknąć. Jednak moja ręka przez to przenikała bez żadnego odczucia. Koleżanka zapytała mnie co ja robię i uświadomiłem sobie że ona tego nie widzi. W międzyczasie znowu zmieniło to swoją formę i delikatnie rozpłynęło się i powiększyło unosząc przy suficie rorzedzając się jednocześnie. Cały czas starałem sie odwrócić moją uwagę od tego czegoś,powtarzając sobie,że tego nie ma. Nawet nie poruszałem tego tematu, dopóki nie zdarzyła się przedziwna sytuacja. Zobaczyłem jakby oddzielające się, lejące się jakby włosy tego dymu. Wówczas było to nad nią, kiedy siedziała na krześle i jednocześnie zobaczyłem wyraźnie jakby falujące, gorące powietrze okalające jej sylwetkę, Momenty przenikania dotykania się tych włosów z niewidocznym płomieniem dawało efekt uciekających czarnych smug dymu.  Chciałem rozpoznać kolor ,lecz nie byłem w stanie, uznałem to za transparentne, jednak określiłem to co widzę koleżance - jakby płonęła. Wygasało to przez jakiś czas i poznikało pod sufitem.

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić z jakim zjawiskiem miałem do czynienia będą całkowicie świadomy?

• 0

bobi7700.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyjaśnień tej dziwnej sytuacji jest naprawdę sporo, przemęczenie, zatrucie pokarmowe, zmyślanie, niewłaściwe działanie leków, choroba psychiczna, jeśli wykluczymy zmyślanie, a takie omamy się powtórzą, radzę odwiedzić lekarza.

• 1

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też miałam ostatnio coś podobnego. Były to mroczki.

Jeżeli sytuacja się powtórzy radzę wybrać się do lekarza. Odczuwalny niepokój i pojawiające się wkrótce po tym mroczki mogły być spowodowane np. gwałtownym wzrostem ciśnienia tętniczego.

• 1

MAHARET.
  • Tematów: 23
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Często zdarzają ci się tego typu "wizje"? Nie wiem jak twoja koleżanka ale ja bardziej przestraszyłabym się twojego zachowania niż podejrzanego dymu! No chyba ze zamiast papierosów paliliście jakieś zioła. Rozumiem ze koleżance do tej pory nic dziwnego się nie przydarzyło?

• 1

andkar94.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W jakimś paranormalnym programie coś takiego było. To podobno zmaterializowane negatywne myśli

• 0

jasnosc.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miewasz migreny? Temu czesto towarzysza podobne rzeczy, ktore sie widzi katem oka lub zupelnie realnie, realne jednak nie sa...

• 0

nymphet.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może jest to związane z widzeniem aury?

Użytkownik nymphet edytował ten post 10.08.2015 - 21:44

• 0

TajemniczaHistoria.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wykluczając wszelkie możliwości natury zdrowotnej - migreny, ciśnienie, zmęczenie organizmu, wszelkie choroby psychiczne (i nie mam tu na celu nikogo obrazić) mogły to być - już wcześniej wspomniane przez Black_ket - zmaterializowane myśli negatywne. Słyszałam o tym dawno temu od pewnej osoby, która była świadkiem nieco podobnej sytuacji. Nie wiem jednak czy w/w zjawisko faktycznie występuje w światku paranormalnym czy też mamy do czynienia z samozwańczym przypadkiem po prostu normalnej sytuacji wynikającej dajmy na to ze zmęczenia. Niewiele wspominasz o odczuciach koleżanki w czasie, gdy owa mgła na nią zstąpiła. Odczuwała jakąś energię, ciepło, zimno etc.?

• 0

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogłeś zrobić zdjęcie. Byłoby wszystko jasne.
  • 1

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że ja co nigdy w życiu nie spotkałem się jeszcze z niczym paranormalnym widząc takowe zjawisko pierwsze co to złapałbym za telefon (który zawsze mam gdzieś pod ręką) i próbował cykać fotki/filmować, a osoba mająca takie zjawisko podłożone na srebrnej tacy nawet nie pomyśli żeby to czymkolwiek zarejestrować? :D

Drogi autorze, oczywiście masz pełne prawo zakładać tu potem taki temat i próbować na podstawie słownych opisów dociekać z użytkownikami czym było owe zjawisko, ale moim zdaniem powinieneś też naprawdę mocno bić się w piersi, że nie przyszło Ci do głowy spróbować uwiecznić zjawisko w formie elektronicznej. Po pierwsze, mógłbyś przekonać się czy rzeczywiście znajdowało się tam to co widziałeś, wszak telefon, aparat, kamera nie byłyby w stanie zarejestrować mroczków, halucynacji tudzież innych wybryków Twojego umysłu (chyba że byłoby to wspomnianą wizualizacją myśli). Po drugie, jeśli potwierdziłaby się realność obserwowanego zjawiska dysponowałbyś, kto wie być może bardzo wartościowym dowodem, który byłbyś w stanie nam tu zaprezentować i nad którym moglibyśmy (i warto by było) się dokładniej pochylić. A bez tego mamy tylko bardzo ciekawą historię mogącą równie dobrze opowiadać o obserwacji tzw. mroczków.

Pragnę podkreślić, że jak wynika z tekstu obserwacja zjawiska trwała o najmniej godzinę lub dwie, więc czasu na poszukanie i przygotowanie ewentualnego sprzętu było mnóstwo. Zresztą naprawdę nie chce mi się wierzyć, że ani Ty ani dziewczyna (zwłaszcza że to było u niej w domu) nie mieliście pod ręką przynajmniej telefonu. Choćby starego i z kiepskim aparatem, to zawsze więcej niż nic.

Użytkownik Legendarny. edytował ten post 11.08.2015 - 22:32

• 1

fussy.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Legendarny

Z opisy sytuacji jasno wynika, że jedynym obeserwatorem zaistaniałej sytuacji był autor tematu. Świadek (koleżanka) nic nie zuważyła, wiec oczywistym jest, że ewentualna kamera również nic by nie zauważyła gdyż cała historia działa się w głowie autora - cokolwiek to znaczy.

• 0

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tam, kto wie. Można założyć (bo czemu nie) a nawet trzeba żeby być uczciwym, że być może niektóre rzeczy widzą tylko niektórzy. Obracamy się przecież w tematach zjawisk paranormalnych, tutaj niczego nie można brać za pewnik ani wykluczać, trzeba do tego podchodzić elastycznie ;) Może dziewczyna była mugolką, niegodną ujrzeć majestat wspaniałego obłoczku.
  • 1

Cadavera.
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Pomijam ze takie nagłe, niezapowiedziane  ,wbijanie się' w nocy do kolezanki uważam za dosc  dziwne (chyba ze to baaardzo bliska kolezanka if you know what I mean) to cała historia niestety brzmi tak jakby autor zapalił cos ,zielonego' albo zazył jakąs inna dziwną substancje.

Co do mroczków....hmmm...miewalam już różne chwilowe zaburzenia widzenia od skrzenia się do ograniczenia pola widzenia w wyniku migreny i nic z tego nie przypomina ,lewitującego obłoku'. Zasadnicze pytanie jak długo autor widział ten obłoczek bo jesli przez kilka sekund to faktycznie mogły byc jakies chwilowe zaburzenia wzroku...

• 1

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Precyzując chwilowe zaburzenia wzroku (mroczki), mamy na myśli hipotonię ortostatyczną, ale takie coś zdarza się dosyć często i nie ma problemu z rozpoznaniem.

Użytkownik Kazuhaki edytował ten post 12.08.2015 - 00:24

• 0

Marines.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hipotonia ortostatyczna występuje przy zmianie pozycji zazwyczaj gwałtownej zmianie pozycji leżącej/siedzącej do stojącej. A Autor pisze że przez dłuższy czas siedział i dalej to widział a mroczki już wtedy dawno znikają także to raczej nie są mroczki wywołane prosto mówiąc nagłym napływem/odpływem krwi z mózgu. A i jeśli używamy takich medycznych sformułowań to chociaż wyjaśniajmy co one znaczą.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych