Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Zwierzęca dusza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

yggdrasil.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobry wieczór wszystkim użytkownikom forum.  Zarejestrowałam się tutaj  w 2012 ale dzisiaj miałam przeżycie do kwadratu. To mój pierwszy post tak w ogóle.

Mieszkam na wsi i hoduję kilka zwierząt. Dzisiaj o 16 umarła mi mała cieliczka 8-dniowa. Leżała w oborze przy drzwiach . Leżała około 4 godzin tam.   Ok. 20 przeniosłam ją do innego budynku . Przechodziłam obok  drzwi  obory patrząc na drzwi drugiego budynku , w którym spoczywają zwłoki jej.

Przed drzwiami obory  , za którymi ona leżała rozbłysła srebrno-biała kula ( cos jak supernova).  Wystrzał cichy ale jak widoczny....Aż odskoczyłam w bok z zaskoczenia i strachu. Przecież niczego takiego nie spodziewałam się . Burzy tez nie było.  I nawet nie patrzyłam na te drzwi , gdyż moja kochana leży już w innym miejscu. To była jej dusza? Czytałam ,że pokazują się cienie lub mgliste zarysy zwierząt po ich śmierci . To była ona , czyż nie? Może , ktoś kto wierzy w dusze zwierząt wyjaśni mi czy to był znak typu - "jestem tu" czy cos innego może to znaczyć?

Może ktoś da mi  odpowiedź ale bez dobijania i nabijania się , żę cieliczka a nie kotek , piesek lub inny struś.

Użytkownik yggdrasil edytował ten post 25.05.2015 - 21:14

• -2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy post, masz na myśli że pierwszy temat? Bo wcześniej już wymyślałaś ,,straszne,, historyjki

http://www.paranorma...historie/page-6

Użytkownik Wszystko edytował ten post 26.05.2015 - 06:39

• 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tiaa ... srebrna kula czekała z rozbłyskiem na Ciebie ^^,   może to jakieś gazy z procesu fermentacyjnego, zwykle koło domu są kompostowniki.  
Ile masz lat?

• 0

yggdrasil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam kompostownika też. Wszystko jak zwykle sceptyczny - post do posta i mamy zawsze ma się  jakąś nagrodę na koniec roku .  To forum powinno służyć do czytania - bez odpowiedzi , komentarzy . Mam 50 lat. I co teraz? dziecinna ? Ludzie wierzą w duchy w każdym wieku . Do czynienia tez mają w każdym wieku z niezrozumiałymi zjawiskami.

Za to co napisałam do tej pory (posty +  1 temat)   nie dostaję ani pieniędzy ani Oscarów ani innych korzyści z tego nie mam. Po co miałabym kłamać czy obrażać ??????????????             Nie rozumiem po co negowanie. Jeśli nie wierzy się  w Nic to po co na tym forum istnieć?  By sobie ulżyć anonimowo ?  Przepraszam , skłamałam w kwestii wieku - mam 69 lat więc demencja starcza, otępiały wzrok itd. I naprawdę proszę o brak nowych komentarzy.

A może mam 29 lat? Sama nie wiem. To jest właśnie bezsens negowania czyichś historii. Tak można wykazać puste ataki sceptycyzmu dla sceptycyzmu.  Skąd ja mam wiedzieć czy Wszystko lub Aidil nie nakłamał? Nieważne czy jest spawaczem czy analitykiem czy urzędnikiem. Nie jesteśmy na miejscu i już jest jazda po kimś. Najlepiej poprosić o "naukowe dowody" byłoby.

Użytkownik yggdrasil edytował ten post 26.05.2015 - 12:38

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli dla ciebie strzelające butelki są oznakiem ducha(przynajmniej tak wynika z tej historii w tamtym temacie) to nie mam więcej pytań
Poza tym jeśli nawet aidil ci nie bardzo wierzy to musi znaczyć że historia jest słaba.
  • 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli dla ciebie strzelające butelki są oznakiem ducha(przynajmniej tak wynika z tej historii w tamtym temacie) to nie mam więcej pytań
Poza tym jeśli nawet aidil ci nie bardzo wierzy to musi znaczyć że historia jest słaba.

Tak się składa że wiarę i wierzenia zostawiam innym.

Nie mam kompostownika też. 

Nie znam się na gospodarce rolnej ale wiadomo mi że kompostownik jest potrzebny. 

Wszystko lub Aidil nie nakłamał? 

W jakiej kwestii? w którym miejscu i w jakim celu miałby ktoś kłamać?

Użytkownik Aidil edytował ten post 26.05.2015 - 17:42

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Śmieszy mnie takie pytanie, raczej retoryczne ,,po co miałabym kłamać". Jest w zasadzie bezsensowne, bo nie ma odpowiedzi dobrze uzasadnionej. Każdy człowiek który opisuje jakąś historię, może pisać o prawdziwych wydarzeniach albo zmyślonych. Więc część takich historii musi być zmyślona. Chyba nikt nie wierzy, że wszystkie są prawdziwe. Więc pytanie ,,po co maiłbym kłamać" może zadać autor zarówno prawdziwej historii, jak i tej zmyślonej.

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@yggdrasil, skoro zamieszczasz taką historię to powinnaś być przygotowana, że inni użytkownicy będą ją negować, bo nie brzmi ona prawdopodobnie.
Na temat tego czy jest prawdziwa czy nie, nie będę się wypowiadał.

Jeśli nie wierzy się  w Nic to po co na tym forum istnieć?

A czy w regulaminie jest punkt mówiący "Sceptykom wstęp wzbroniony"?

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 26.05.2015 - 20:37

• 0

yggdrasil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po prostu ktoś napisze historię a innej osobie z jakichś względów ona nie przypasi i już osoba jest zjechana " za kłamstwo" . Tak to dzieje się . Wszystko wczoraj napisał , że ja w swoich postach nakłamałam. Ja w takim razie zakładam ,że jakąkolwiek historię on by napisał czy napisał to też kłamstwem trzeba nazwać. A tak. Ja piszę o kuli , on już butelkę stworzył :facepalm:  :facepalm: To jest tzw. "wiara w swoje możliwości , wiara w siebie". Brak kompleksów wzmocniony anonimowością.  No co ja mogę powiedzieć...........

Jeśli  piszę temat czy post  to też pytam się  po co ja miałabym kłamać  - za swój temat czy posty nie dostaję kasy , Cezarów czy innych pucharów. Dostajemy na tym forum jakieś wymierne finansowo korzyści ???? Nie mam po co kłamać i pozostałych autorów opowiadania akceptuję co zresztą widać po moich postach. Może trzeba mieć podobne doświadczenie by kogoś nie zjechać lub nie poprzekręcać czyichś słów.

A teraz podsumuję schematyzm myślenia : jak wioska to znaczy musi być kompostownik. Jak diabeł to czarny . Jak piękna to głupia. Jak magister to mądry jak Umberto Eco. Z tym ,że od ludzi nie ze wsi nie wymagam znajomości wiejskiej infrastruktury, elementów zabudowy. Inny sposób to "głęboka ściółka" by nie wywalać na zewnątrz.

Myślę ,że ten temat powinien być zamknięty bo ja swoje a wy nieuważnie czytacie co napisałam. Jeszcze tylko zapytam czy czytał ktoś "Zmarli mówią" Krzysztofa Jackowskiego?  To proszę  o przeczytanie .  Dobranoc.

Sceptykom wstęp wzbroniony- dobre , ale wiesz to denerwuje , gdyż człowiek czegoś doświadcza a inny  przekreśla czyjeś przeżycie  i Drugą Stronę. Lupus28 masz rację - mamy wolność myśli  i wypowiedzi.  Pamiętam jak inni mieli zamieszczać zdjęcia na dowód... Do dzisiaj chyba nie zamieścili....  Dobranoc.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Twojej historii-opowiadaniu pojawiły się nie ścisłości lub bardziej niekonsekwencje i to one, a nie Ty (zapewne jesteś osobą godna uwagi) zwróciły moją uwagę.
Zresztą jak sama zapewne zauważyłaś spotykamy się z tekstem a nie Tobą, chociaż z całą pewnością byłoby warto.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A teraz podsumuję schematyzm myślenia : jak wioska to znaczy musi być kompostownik. Jak diabeł to czarny . Jak piękna to głupia. Jak magister to mądry jak Umberto Eco. Z tym ,że od ludzi nie ze wsi nie wymagam znajomości wiejskiej infrastruktury, elementów zabudowy. Inny sposób to "głęboka ściółka" by nie wywalać na zewnątrz.

Pisałam o braku konsekwencji w scenariuszu historii-opowiadaniu a o nie moim czy Twoim braku wiedzy na temat procesów fermentacji.
Czy fermentacja zachodzi w kompostowniku czy głębokiej ściółce proces i efekt tego procesu przebiega identycznie zmienia się trochę środowisko w którym zachodzi.

Użytkownik Aidil edytował ten post 27.05.2015 - 18:41

• 0

wiktorkrawczykpp222.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

niema burzy to był piorun kulisty występują one nawet gdy nie ma burzy

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych