Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Kotły" na Syberii

• Please log in to reply
5 replies to this topic

KXYZ.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam, czytałem niedawno o tych rzekomych obiektach znajdujących się gdzieś w środku syberyjskiej dziczy. Jednego w tym nie rozumiem - podobno jakieś ekspedycje je widziały, ale żadna nie wykonała fotografi, w wyszukiwarce grafiki są tylko jakieś szkice. Czy to przypadkiem nie jest tylko wybujała wyobraźnia pseudonaukowców ? Chyba, że ma ktoś dostęp do jakiegoś materiału fotograficznego, o którym ja nie wiem. Popieram ludzi chcących badać różne dziwne obiekty na Ziemi, bo to może czasem przynieść całkiem poważne korzyści naukowe, jednak nie znoszę gdy ktoś zmyśla sobie takie rzeczy i oszukuje nieświadome osoby, tylko dla sensacji. Pozdrawiam.

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A możesz coś więcej? Bo tak na pierwszy rzut oka to nie wiem dokładnie, o co Ci chodzi. Może meteoryt tunguski?

• 0

Dexter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodzi koledze o tą sprawę z dziwnymi obiektami, które min. wytwarzały ciepło, można było odczuć przy nich jakieś dziwne anomalie? Jeśli tak to dawno o tym nie czytałem, ale od tych informacji minęło dobre 5 lat, jeśli nie więcej... Pewnie to była zmyślona historyjka

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To pewnie o to chodzi Tajemnice syberyjskiej Doliny Śmierci

Tu więcej - Niedoszła wyprawa Fundacji NAUTILUS do Jakucji

• 3

Zuzełka.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mnie też zainteresował ten temat... Piękne, stare historie tubylczych ludów z Jakucka o wielkich, metalowych, niezniszczalnych talerzach, wbitych częściowo w ziemię, nazywanych "kotłami". Ale z tego co słyszałam, współcześnie nie znaleziono po nich śladu na ogromnym terenie doliny... Szkice są rzeczywiście intrygujące, tak samo jak legendy o ludziach, którzy widzieli i mieli kontakt z dziwnymi obiektami. Znalazłam ciekawy film dotyczący tematu, właśnie o współczesnej wyprawie w te tereny : 

Użytkownik Zuzełka edytował ten post 11.01.2015 - 09:52

• 1

bobi7700.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytałem kiedyś artykuł o jednej z takich ekspedycji, była to Czeska ekspedycja, mająca na celu udokumentowanie owych kotłów, nie pamiętam niestety tytułu artykułu ani nazwisk, ale zainteresowani powinni odnaleźć coś więcej na te temat w sieci, w każdym razie ekspedycja się nie powiodła, ponieważ jeden z jej członków poważnie zachorował i im bliżej byli celu tym było z nim gorzej, w owym artykule był też opis ludowej przesłanki że kotły te miały bronić ziemi przed tym co zagraża nam z kosmosu, tzn. meteorytami że falą energii mają neutralizować zagrażające nam obiekty, powiązano to także z meteorytem Tunguskim, opisano tam że owe kotły miały zestrzelić nadlatujący meteoryt. Proszę nie brać tego co opisałem zbyt dosłownie po prostu tyle zapamiętałem z artykułu, może to jednak naprowadzi zainteresowanych na jakiś ślad w sieci.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych