Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rytuał laleczki Voodoo.

• Please log in to reply
8 replies to this topic

Czart112.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Mam zamiar stworzyć ową laleczkę i odprawić rytuał. Zdaję sobie sprawie z konsekwencji jakie za tym idą i poważnie podchodzę do sprawy. Nurtuję mnie jednak kilka pytań. A mianowicie:

- jak wygląda gwiazda Voodoo? czy to coś podobnego do pentagramu?

- jak powinien wyglądać rytuał i jakie zaklęcie trzeba wymówić?

- czy można zastąpić szpilki igłami? poszperałem trochę w internecie i była jedynie wzmianka o szpilkach i gwoździach, a ja takowych nie posiadam

Z góry dzięki  :>

adrenalinaprank.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj raczej nikt nie odpowie na pytanie typu jak powinien wyglądać rytuał i jakie zaklęcie wymówić bo nikt tego zwyczajnie nie wie.Podejrzewam że nikt nie praktykuje tej religii (trzeba by poszukać raczej u zrodła)co najwyżej ktoś wyjawi ci jakieś pseudo zaklęcia czy coś,uda Ci sie rzucić na kogoś klątwę/urok i będziesz przekonany że to dzięki laleczce :P

Mr. Saturday.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie zrobisz laleczki voodoo (pomijając już to, że to tylko pop-kulturowa naleciałość), to raz. Dwa nie ma czegoś takiego jak gwiazda voodoo (chyba, że chodzi Ci veve, a jest to zależne od loa jakiemu chcesz oddać cześć). Trzy wiesz jakie są konsekwencje, a nie masz najmniejszego pojęcia o czy piszesz i o co pytasz? Zacznij od przeczytania kilku pozycji na temat religii voodoo polecam Hurbon'a, Pinn'a, Rigaud'a. Po polsku masz Grossling'a (właściwie to samo co pisał Hurbon). 

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O jakich konsekwencjach piszesz? Coś takiego nie ma żadnej mocy, więc nic się nie stanie.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na psychice mogą być szkody - wiara że się umie szkodzić innym na odległość i podsycanie drobnych niechęci przez ich rytualizowanie, dobrze nie zadziała.

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie sądzę. To jest mit że takie zabawy, urządzanie seansów itp. są szkodliwe dla psychiki. Na przełomie wieków XIX i XX wielu ludzi brało udział w seansach, np. Houdini w około stu, i jakoś nie ześwirował.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chodzi mi o wpływ samych tylko seansów - ktoś kto się bawi w voodo z laleczkami i igłami zwykle robi to w złej intencji. Ale myślenie żeby komuś się coś źle stało nie podsyca takich negatywnych myśli tak bardzo, jak robienie wokół nich praktycznego rytuału, z tworzeniem wizerunku nielubianej osoby i z wykonywaniem symbolicznej krzywdy.

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam. Mam zamiar stworzyć ową laleczkę i odprawić rytuał. Zdaję sobie sprawie z konsekwencji jakie za tym idą i poważnie podchodzę do sprawy. Nurtuję mnie jednak kilka pytań. A mianowicie:

- jak wygląda gwiazda Voodoo? czy to coś podobnego do pentagramu?
- czy można zastąpić szpilki igłami? poszperałem trochę w internecie i była jedynie wzmianka o szpilkach i gwoździach, a ja takowych nie posiadam

Z góry dzięki  :>

Chcesz "odprawić" coś na temat czegoś nie masz-sądząc po zadawanych pytaniach-nawet minimalnej wiedzy??? Gratuluję
Moja odpowiedż jest jedna-odpuść to sobie.

Agnieszka81.
  • Tematów: 29
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

...

...

Skoro nie masz pojęcia, jak takowy rytuał wygląda, to nawet nie kombinuj. Nie wiem czy Twoim celem jest rzucenie na kogoś uroku czy klątwy, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że nawet najmniejszy błąd podczas rytuału może odwrócić wszystkie Twoje zamierzenia przeciwko Tobie lub przynieść zupełnie odwrotny skutek?

Lepiej nie igrać z Nieznanym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych