Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ludzie bez cienia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Moony.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witajcie,

Założyłam to konto z tego względu,że ludzie tutaj mają dużą wiedzę i może będziecie mogli mi pomóc.

Otóż,od jakiegoś miesiąca codziennie mam jeden powtarzający się sen.W tym śnie jestem zupełnie sama w jakimś ciemnym pomieszczeniu (możliwe,że gdzieś pod ziemią,ponieważ czuję zapach świeżo rozkopanej ziemi).Kiedy zaczynam krzyczeć pojawia się głos,który mówi mi żebym strzegła się ludzi bez cienia.Nie jest to miły głos,raczej niski i jest w nim coś dzikiego.I właśnie tu pojawia się moja prośba o pomoc.Wiecie o co może chodzić z tymi ludźmi bez cienia?Przekopałam trochę Internetu i niestety nic nie znalazłam.Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc :)

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak, masz uważać na ludzi bez cienia.
  • -5

PuppetMasta.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

może ludzi nocą bez oświetlenia. Czyli uważaj jak chodzisz sama w nocy bo może ktoś cię napadnie z ciemnego zaułka. 

• 1

Moony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, masz uważać na ludzi bez cienia.

Dzięki geniuszu ;) Tyle już sama wiem.

może ludzi nocą bez oświetlenia. Czyli uważaj jak chodzisz sama w nocy bo może ktoś cię napadnie z ciemnego zaułka. 

To prawdopodobne,ale przecież nawet w nocy,kiedy idzie się ulicą bez oświetlenia to rzucamy jakiś tam cień,bo w końcu księżyc też daje nam trochę światła.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według mnie po pierwszym śnie sama się nakrecasz że, znów to sie będzie śniło. Jak nie wierze żeby jakieś znaczenie miały takie sny. Jakby tak było to każdy sen mozna by było jakoś interpretować a to się mija z celem. Polecam zainkubowanie sobie jakieś innej tematyki sennej lub przestanie myśleć o tym śnie ;)

• 0

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mnie bardziej ciekawi, co robisz pod ziemią i tym bym się zajął.

• 0

Moony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie po pierwszym śnie sama się nakrecasz że, znów to sie będzie śniło. Jak nie wierze żeby jakieś znaczenie miały takie sny. Jakby tak było to każdy sen mozna by było jakoś interpretować a to się mija z celem. Polecam zainkubowanie sobie jakieś innej tematyki sennej lub przestanie myśleć o tym śnie ;)

Właśnie chodzi o to,że się nie nakręcałam na nic.Zaczęłam o tym śnie myśleć po jakichś 9 dniach od jego regularnego występowania.Oczywiście dostosuję się do rady i porozmyślam o jakichś przyjemnych rzeczach typu motylki,piękna łąka etc.Dzięki za pomoc  :>

Mnie bardziej ciekawi, co robisz pod ziemią i tym bym się zajął.

Pod tym kątem na to nie patrzyłam.Myślisz,że to ma jakieś znaczenie?

• 0

hummin.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może chodzi o cień w pojęciu psychologicznym, poczytaj o tym.
  • 0

Moony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może chodzi o cień w pojęciu psychologicznym, poczytaj o tym.

Dzięki,poczytam :)

• 0

Aloszka.

...Pamiętaj o zachowaniu równowagi...

• Tematów: 15
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moony a jeśli mogę wiedzieć mieszkasz na wsi czy w mieście? Czy nie daleko Twojego miejsca zamieszkania odbywa się jakaś budowa?

Czy ostatnio masz jakieś większe sytuacje stresowe? Czekasz na ważną decyzję wiadomość? 

Jesteś w stałym związku? 

Przepraszam że, tak wypytuję ale to może mieć znaczenie w interpretacji Twojego powtarzalnego snu i symboli w nim występujących ;) 

• -1

Moony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moony a jeśli mogę wiedzieć mieszkasz na wsi czy w mieście? Czy nie daleko Twojego miejsca zamieszkania odbywa się jakaś budowa?

Czy ostatnio masz jakieś większe sytuacje stresowe? Czekasz na ważną decyzję wiadomość? 

Jesteś w stałym związku? 

Przepraszam że, tak wypytuję ale to może mieć znaczenie w interpretacji Twojego powtarzalnego snu i symboli w nim występujących ;)

Mieszkam w stolicy,żadna budowa blisko mojego miejsca zamieszkania się nie odbywa,a w związku żadnym nie jestem :>

• 0

Aloszka.

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wg Junga Cień oznacza 

naszą, „drugą stronę”, naszego „ciemnego brata”.
Jest on wprawdzie niewidzialny, ale stanowi nierozdzielną część naszej całościowej psyche.
Albowiem „żywa postać wymaga głębokiego cienia, aby wystąpić plastycznie.
Bez cienia jest tylko dwuwymiarowym widmem.

Ciemne pomieszczenie pod ziemią w śnie może oznaczać:

liczysz się z możliwością, że ktoś cię zaatakuje

W jakiej części stolicy mieszkasz? Czyżby Praga?

Czy ktoś namawiał Cię ostatnio do czegoś czego nie chciałaś zrobić lub wydało Ci się nie moralne?

(to co piszę to tylko i wyłącznie moja interpretacja nie ,,musisz,, się nią bezwzględnie sugerować) 

• 0

Moony.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mieszkam w Wawrze,więc raczej spokojna okolica :) Ludzie mnie raczej nie namawiają do niemoralnych rzeczy,bo wiedzą jaki mam do nich stosunek :P

• 0

Aloszka.

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czyli według mnie zostaje kwestia samotności.

Może tęsknisz za kim lub za czymś? 

Nie mogę wiele wywnioskować.

Ale myślę że, podświadomość ma wielką przewagę nad Twoim umysłem i wysyła Ci sygnały żeby np. zwolnić tempo, poznać nowych ludzi itp.

• 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie bez cienia mogą to być ludzie nie istniejący realnie czyli zamiast człowieka z krwi i kości postać wirtualna, z internetu, innymi słowy strzeż się ludzi z internetu.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych