Skocz do zawartości

Zdjęcie

Blizny na rece w ksztalcie pasu oriona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ciupan1990.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak w temacie w wieku 23 lat dostałem silnej ospy wietrznej, ktora zostawila po sobie dziwny slad. Zdziwiło mnie to gdy odkryłem, że 3 najmocniejsze blizny na rece utworzyly pas Oriona. Wszystko byloby OK, gdyby nie fakt, ze ulozenie jest idealnie pasujace do ulozenia trzech gwiazd jakimi sa Alnitak, Alnilam i Mintaka. Wszystko udokumentowalem na zdjeciu.  

na zdjeciu wyglada to tak : " 

http://zapodaj.net/52de22624c590.jpg.html

Prosze o jakiekolwiek sugestie. Możliwe, że jest to przypadek, lecz sam Einstein powiedzial, że nic nie dzieje się przypadkiem. 

Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem, pozdrawiam.

Użytkownik Ciupan1990 edytował ten post 21.04.2014 - 00:53

• 1

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Heh, ciekawe. Ale wydaje mi się, że jest to zwykły zbieg wydarzeń. Sam mam pieprzyki na udzie i na ramieniu, które układają się dokładnie tak samo.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to dopatrywanie sie wszystkiego  na siłe ;) Ta środkowa gwiazda ledwo sie miesci w tej bliznie, wszystko zalezy tez od wielkośc druku itp. Równie dobrze może tez to co innego sugerować(inny kształt) a nie akurat Pas Oriona. Tak samo ja moge pierw znaleźć jakieś punkty na ciele i pozniej dopatrywac sie podobnego ustawienia jakiś punktów  na świecie ;) Ciekawe ale nic niespotykanego.

• 0

Ciupan1990.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W pełni się z wami zgadzam, ale powiem szczerze, że jest to dziwne :P Wiadomo, że mogę wyszukiwać się jakiś dziwacznych rzeczy, lecz w tym przypadku zauwazylem to odrazu gdy one wyszły, ponieważ intereseje sie astronomia i pierwsze co pomyslalem to o tym, ze jest to pas Oriona. Z ciekawosci sprawdziłem czy sie nie myle i sie okazało, ze jest tak naprawde. Co do tej blizny na środku to nie równo zrobiłem okrag wokol niej i nachodza sie choć nie idealnie, ale przeciez piramidy Heopsa takze nie nachodza sie idealnie a wiadomo, ze odwzorowuja ta konstelacje :) 

Jak dla mnie jest to dosc dziwne mimo wszystko, poniewaz chocby to, ze mam pryszcze od nastolatka i nigdy nie ulozyla mi sie konstelacja gwiazd :D Wg mnie takie zjawisko jest niespotykane z tego wzgledu, ze szansa ze 3 blizny wyjda idealnie w takich punktach graniczy z cudem a nawet wygranie w totka jest bardziej prawdopodobne :) 

Pewnie i tak sie nie dowiem co to ma znaczy i bede zyl w tej niewiedzy, az cos sie  wydarzy :D

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

bez przesady. Ten temat to prowokacja? Przecież te 3 blizny leżą prawie na prostej linii, tylko ten trzeci lekko jest na lewo. jest to kształt najprostszy z możliwych.  Coś takiego można dopasować do niemal każdego kształtu, ułożonego przez dowolne obiekty np. budynki. Co innego gdyby te blizny były ułożone w jakiś napis np ,, Pozdro z konstelacji Oriona" to by było ciekawe.

• 5

Ciupan1990.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A pas oriona nie lezy "prawie" na prostej linii? i Akurat 3 gwiazda ma takie samo nachylenie co trzecia blizna. Zazdroscisz i tyle xD <lol>  

Przypadek?? nie sądzę!  zostałem naznaczony przez Orionitów, a Ci nie naleza do przyjaznych :( porwą mnie kiedys i nie bedzie smiesznie... 

A tak na poważnie to poprostu zaciekawil mnie tak ogromny przypadek.

Kto wie może jak wyszły "bomble" po chorobie to wszystkie tworzyły mape tej czesci wszechswiata widocznego z ziemi :D tylko, ze czesc zanikla i zostaly o dziwo 3 blizny

Nie wiem miejmy nadzieje, ze o niczym to nie swiadczy, bo według mnie rownie dobrze mogly sie one ulozyc w rownej pozycji jak kolega mowi a jednak ta jedna uchylila sie trochę na lewo. 

Za duzo TV!! nie ogladajcie TV to pierze głowe...

• 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może to pas Oriona naśladuje twoje blizny? xD

• 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych