Uwaga wypowiada się właśnie kontrowersyjny weganin (Btw. ostatnio wegetarianizm, weganizm jest odbierany przez niektórych jako coś w stylu homoseksualizmu. Naprawde.). Dziekuje KwazaR za to ze to zauważyłeś... Naprawde, dziękuje ci za to że zauważyłeś to jak ludzie wypowiadają się na ten temat, bo już powoli myślałem że ten sposób wypowiedzi wydaje się normalny z punktu widzenia osoby jedzącej mięso ale widze że nie wszyscy tak to komentują. Zdaje sobie sprawe z tego że to internet i wiadomo, anonimowość, dzieciaki, ogólna moda na napisanie śmiesznego tekstu i wrzucenia screena na mistrzów (jeśli nie wiesz oco chodzi to się ciesz) etc. Ale naprawde tekst "blablabla, teraz lece na obiad zjeść schabowego" jest niemal w każdym tego typu temacie na dowolnej stronie i mnie osobiście już dawno przestał smieszyć. No nie wiem może kogoś to bawi, albo myśli że teraz ludzie mojego pokroju się strasznie wku**** i robią się cali czerwoni gdy widzą taki tekst, nie wiem naprawde oco w tym chodzi, ale jest to dla mnie troche przerażające ze tylu ludzi jest hmm.. Dowcipnych nawet w poważnych tematach? Wiem ze to co dla mnie jest poważne nie musi być poważne dla kogoś innego, ale po prostu nie jestem w stanie zrozumieć jak dla kogoś może być "mało ważny" temat czyjegoś cierpienia nieważne kogo czy to człowiek czy zwierze, czy ma dusze czy nie. Ważne jest to że wiem że posiada mózg i umie wyrażać ból więc i najprawdopodobniej ten impuls nerwowy odpowiedzialny za ból jest w jakiś sposób przekazywany do mózgu, niezależnie czy ten mózg jest świadomy czy nie. W filmikach o "polskich obozach śmierci" o wiele wiele rzadziej spotyka się tego typu trolle a jak się znajdą są strasznie źle odbierani przez "otoczenie", prawdopodobnie dlatego że ten temat nie nadaje się do żartowania... Ok, wiem ze ja i inni wege są dyskryminowani i nie oto mi chodzi, po prostu nie jestem w stanie zrozumieć jak można tak masowo żartować, prowokować, ośmieszać i tak lekceważyć temat cierpienia. Jak jest temat o wegetarianach, ich odżywianiu i innych tego typu tematach to wiadomo że można się troche pośmiać jak przy temacie każdej "mniejszości" (i nie podchodze do tego negatywnie, też lubie pożartować czasami z gejów etc. mimo że mam mieszane zdanie na ich temat). Ale prosze was... Temat: Okrucieństwo nad zwierzętami, a filmik przedstawie PRAWDZIWE cierpienie innych istot... Niektórzy powinni się troche ogarnąć (mówie to tak ogólnie, na każdej stronie na której są np. filmiki z rzeźni jest masa trollów, ten temat to tylko przykład). To nie jest wyrażanie swojego zdania. To prowokacja i lekceważenie cierpienia.
@bilindab
Hipokryzją to śmierdzi z twojego postu, sprecyzuj może co miałeś na myśli a nie robisz wode z mózgu zarzucając coś bliżej nie sprecyzowanego ludzią którzy chcą BRONIĆ zwierząt.
Będę mówił twoim językiem, choć jest mi on obcy i obrzydliwy i gardzę nim organicznie.
zacznię od tego, że jesteś nikim.
tak, jesteś nikim. uformowali cię niewolnicy, i ty również miałeś być niewolnikiem, ale się nie udało.
reprezentujesz intelektualnie poziom poniżej nawet naturalnego, wydawać by się mogło, buntu przeciw zniewoleniu. ty jesteś po prostu bezmyślnym padłem. reprezentujesz całe dno tego, co wydaje ci się, że odróżnia cię w sposób pozytywny od reszty społeczeństwa.
Społeczeństwa, którym oczywiście gardzisz, bo podświadomie jeszcze czujesz, że odrzuciłoby cię jako parszywy pomiot.
Wiele lat pomagałem bezdomnym. Ludziom i zwierzętom, i wiesz co? szok?
czują podobnie.
ale jakże cool i stajling jest kumać te kwestię jeśli chodzi o kotki, pieski i krowy.
ludzie, no cóż, poradzą sobie...
poza tym to przecież chuje (tu jak ktoś mnie wykropkuje udowodnie, że to niesprawiedliwe) - jedzą mięso!!!
tak ludzie jedzą mięso.
coś niebywałego.