Przebudzenie nastąpiło w otwartej trumnie gdzie ciało małego Kelvina zostało złożone, by mogli pożegnać się z nim najbliżsi. Jednak około godziny przed pogrzebem Kelvina, chłopiec rzekomo usiadł, spojrzał na ojca i powiedział : "Tato , czy mogę prosić o wodę ? "
Niektórzy członkowie rodziny zaczęli krzyczeć, podczas gdy inni byli zbyt wstrząśnięci i zastygli jak sopel lodu. Wielu z nich uważało, że byli świadkami cudu i zaczęła płakać w niekontrolowany sposób. Wierzyli, że chłopiec powstał z martwych. Jednak chłopak tak od niechcenia z_powrotem położył sie w trumnie, w istocie zamknął oczy i zmarł ponownie. Chociaż rodzina próbowała go obudzić , nie_odniosło to żadnego skutku. Ponownie został przewieziony do szpitala , gdzie lekarze zbadali go jeszcze raz i potwierdzili zgon i to że jest w rzeczywistości jego ciało jest martwe. Tak samo jak wcześniej gdy jego martwe ciało zostało zabrane w plastikowym worku. Antonio Santos (ojciec ) powiedział:
" Zapewnili mnie, że on naprawdę nie żyje i nie dali mi żadnego wyjaśnienia wobec wydarzeń które miały miejsce, w to co widzieliśmy i słyszeliśmy."
Zrozumiałym jest, że rodzina opóźniła pogrzeb w nadziei, że młody chłopak budzi się ponownie, ale w końcu pochowano go po południu. Antonio jest przekonany, że jego syn może być ofiarą niewłaściwej diagnozy lekarskiej, podczas gdy inni uważają, że rodzina może rzeczywiście była świadkiem zjawiska paranormalnego.
" Martwi ludzie nie budzą sie i nie rozmawiają. Jestem zdeterminowany, aby dowiedzieć się prawdy . "
- mówi Antonio Santos.
To czego doświadczyła ta rodzina w najlepszym przypadku musiało być przerażające. Sama utrata dziecka jest ogromnym szokiem. A zobaczenie jak się budzi i mówi w tak tajemniczych okolicznościach może być nie do zniesienia. Gdyby to było moje dziecko, nie byłoby dal mnie wygodne chować je ponownie po wydarzeniach które miały miejsce .
Chociaż istnieje możliwość paranormalnych wytłumaczeń tego zjawiska, to historia wygląda na bład nieostrożnych lekarzy. Jednakże , niektóre z doniesień ( jak plastikowe torby ) uczyniłby takie zdarzenie znacznie mniej prawdopodobnym. Nie widzę osobiście sensu boskiej interwencji i sprowadzenia dziecka z martwych by tylko poprosił o trochę wody. Ale w sumie ... Kto wie ?
Tłumaczenie na podstawie LINK.

edycja:
ultimate