Skocz do zawartości

Zdjęcie

Parę istotnych problemów - oobe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Niety.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam :) Jestem na forum całkiem nowy, aczkolwiek parapsychologią interesuję się od dwóch lat, ostatnio wziąłem się z powrotem
za próby wyjścia z ciała. Niestety moje dawne problemy nie zniknęły, krótki opis (4 + 1 zazwyczaj) :
Kładę się, relaksacja w formie liczenia np. od 100 do 1 co 3 lub stymulacja czakr, wizualizacja liny albo po prostu czekam
(staram się nic nie myśleć), podczas wszystkich tych czynności (1-wszy problem) odczuwam nadmierne ślinienie się..
Po prostu muszę co chwile przełykać ślinę, nawet kiedy uda mi się to zignorować (w małym stopniu..) kiedy dochodzę
do momentu 'pisku w uszach' i próbuję to nasilić, zaczynają drgać mi szybko powieki lub oczy mimowolnie się
otwierają...(otwieranie nawet przy relaksacji się zdarza).
To są główne moje problemy, ale jest jeszcze jeden, taki innego typu. Polega na tym że potrafię leżeć 1-2h aż
nie odczuję zmęczenia i nie przynosi to efektów (tak jakby zwykłe leżenie). Myślę że to raczej nie umiejętność
pogłębiania stanu relaksu bardziej, ale nie zaszkodzi zapytać ;/
Co Wy byście zrobili? Jakieś rady?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)
  • -1

Braz.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spróbuj wykonać OOBE w LD. Po prostu, podczas świadomego snu spróbuj się zabić i spojrzeć tak jakby z góry, powinno zadziałać.
  • 1

#3 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

OOBE LD, czy sen zwykły to jedno i to samo. Nie szukaj kluczy ani rozwiązań. Nie są potrzebne żadne dziwactwa, modlitwy ani słowa. Wystarczy wyrażanie woli i przytomność podczas snu a wówczas zaczyna się zabawa.
  • 1

Niety.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm, dzięki za Wasze podpowiedzi i szybką pomoc, polecacie żebym spróbował przejść z ld do oobe? hmm jeszcze nie próbowałem, na pewno się w nim nie zabiję ale zrobię to tak jak sugerowali inni ludzie na forum :D Wiem że najważniejsze są chęci, może chodzi o to że przesadzam z entuzjazmem? Bo czasami próbuję zbyt wcześnie wydobyć ciało astralne z fizycznego.. No cóż zobaczymy co przyniesie czas ;)
  • 0

#5 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

Niety, czy przeczytałeś to co napisałem? Nie ma czegoś takiego jak przejście z LD do OOBE, bo to jest jedno i to samo doświadczenie. Różnica jedynie polega na przytomności, na jej intensywności. Problem polega na tym, że większość wpisów o "oobe" jest od ludzi, którzy gdzieś coś przeczytali i powielają. Nie ma "rozwiązań" ani gotowców.
  • 0

Braz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak wydobycie ciała astralnego z ciała fizycznego, OOBE to zwykła projekcja mózgu, sen. To co zobaczymy podczas OOBE wytwarza nasz mózg, jedni mogą widzieć kosmitów, inni zjawy a jeszcze inni coś zupełnie innego.

Użytkownik Braz edytował ten post 30.09.2013 - 19:39

• 0

Niety.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm ;/ W takim razie co z doświadczeniami Roberta Monroe? Podróże po fizycznym świecie nie są możliwe? Jeśli to to samo dlaczego (poniekąd) w oobe nie możemy zmieniać otaczającego nas świata a w ld odwrotnie? :(
  • 0

#8 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak wydobycie ciała astralnego z ciała fizycznego, OOBE to zwykła projekcja mózgu, sen. To co zobaczymy podczas OOBE wytwarza nasz mózg, jedni mogą widzieć kosmitów, inni zjawy a jeszcze inni coś zupełnie innego.

Po pierwsze ciało to obudowa dla nas, jako wiecznych istot. Mózg nie ma żadnego wpływu na tego typu zjawiska. To jedynie narzędzie postrzegania "tej" częstotliwości. Za postrzeganie innych częstotliwości odpowiada już źródło zasilania ciała, jakim jesteśmy. Stwierdzenia jak Twoje są przejawem braku jakichkolwiek doświadczeń osobistych w tej kwestii i kompletny brak intuicji.

Hmm ;/ W takim razie co z doświadczeniami Roberta Monroe? Podróże po fizycznym świecie nie są możliwe? Jeśli to to samo dlaczego (poniekąd) w oobe nie możemy zmieniać otaczającego nas świata a w ld odwrotnie? :(

To nie jest prawda. To tylko pozory. Twórcza wyobraźnia jest skuteczna w obu przypadkach. Po prostu to zależy od przytomności podczas doświadczania i zależy od własnych przekonań o sobie samym. Często nie idzie tego nawet zauważyć, bo myśl jest synchroniczna z tworzeniem, więc możesz nawet nie zauważyć że to Ty jesteś kreatorem. A co do Monroe. Dla mnie nie jest to autorytet. Zbyt duże u niego sugerowanie się tym co ziemskie. Programy wpojone mają duży wpływ na analizę tego co widział, a tego trzeba się wyzbyć.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych