Napisano 19.09.2013 - 20:12
Napisano 20.09.2013 - 19:50
Witam. Kojarzycie pewnie Borne Sulinowo. Więc moja ciocia mówiła mi (Mieszka blisko tego miasteczka) że w wczesnych latach 80tych do Borne Sulinowo zwożono mnóstwo trumień z okolicznych miast. Czy wiecie coś na ten temat???
Napisano 20.09.2013 - 20:01
Użytkownik pishor edytował ten post 20.09.2013 - 20:06
Napisano 20.09.2013 - 20:37
Napisano 20.09.2013 - 20:46
Natrafiłem i na ten tekst szukając "trumien". Jednak. Trudno uwierzyć żeby po dokonaniu TAKIEGO odkrycia, ktoś "nie puścił farby" w internecie. Nawet anonimowo. Na forum podobnym do tego. Ale takich tekstów brak.Nie trzeba być fanem teorii spiskowych, by wiedzieć, że pewne odkrycia zostały dokonane, ale szczęśliwi znalazcy nie pochwalą się o tym, bo by mieli na karku prokuratora.
Ok, koniec narzekania na piękny kraj, weekend mamy:)
Napisano 21.09.2013 - 09:26
Na temat Bornego Sulinowa krąży trochę plotek – niestety, brakuje dowodów. Ciężko powiedzieć, po co sprowadzano tam jakiekolwiek trumny. O ile oczywiście cokolwiek tam sprowadzono. Jedna z plotek zamieszczonych w sieci zakłada prawdopodobieństwo małego wycieku radioaktywnego na początku lat ’90, po której do miasta przysłano pociąg wypełniony ołowianymi trumnami. Wyniki badań przeprowadzone przez naukowców potwierdzają, że teren Bornego Sulinowa jest czysty, a plotki o jakimkolwiek skażeniu pojawiły się za sprawą dziennikarzy. Można również założyć, że w rzekomo sprowadzanych wtedy trumnach, Rosjanie przemycali cement – podobnież ogromne jego ilości zwożono przed wyprowadzeniem wojsk Rosyjskich z owego miasta – nic nie zostało tam jednak wybudowane. Stąd pojawiły się również teorie, przy których można się odnieść do „niedostępnych” podziemi – niewiarygodne ilości cementu zostały zużyte do „zalania podziemnego miasta”, bądź zacementowania dostępnych wejść naprawdę potężną warstwą cementu.Witam. Kojarzycie pewnie Borne Sulinowo. Więc moja ciocia mówiła mi (Mieszka blisko tego miasteczka) że w wczesnych latach 80tych do Borne Sulinowo zwożono mnóstwo trumien z okolicznych miast. Czy wiecie coś na ten temat???
Użytkownik Yoh edytował ten post 21.09.2013 - 09:30
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych