Napisano 02.09.2013 - 11:13
Napisano 02.09.2013 - 13:02
Napisano 02.09.2013 - 13:27
Napisano 02.09.2013 - 13:39
To zdanie to gwóźdź do trumny tego nagrania, Skoro prosisz o usunięcie i tak łatwo się poddajesz to dowód na to że to zwykłe kłamstwo.No nic, jeśli uważacie mnie za oszusta to proszę o usunięcie tematu.
Użytkownik Morter edytował ten post 02.09.2013 - 14:02
Napisano 02.09.2013 - 13:42
Napisano 02.09.2013 - 13:55
Też mi się wydaje, że próbujesz nas zrobić w konia. Jeszcze nie słyszałem, żeby odgłos ducha czy co się tam nagrywa na tych EVP aż tak wybijał się ponad dźwięk. Poza tym, nawet gdyby duch "wrył" się na taśmę z muzyką, to prawdopodobnie sam dźwięk tej muzyki byłby zniekształcony w jakiś sposób, a tutaj tego nie ma.
Napisano 02.09.2013 - 14:12
Użytkownik FoxX edytował ten post 02.09.2013 - 14:16
Napisano 02.09.2013 - 14:24
Do tego jeszcze pod "EVP" dodana cała historia okolicy o śmierci kogoś - jakby na siłę poszukiwanie paranormalnych zjawisk
Napisano 02.09.2013 - 20:02
Napisano 02.09.2013 - 20:17
Napisano 02.09.2013 - 22:03
To zdanie to gwóźdź do trumny tego nagrania, Skoro prosisz o usunięcie i tak łatwo się poddajesz to dowód na to że to zwykłe kłamstwo.No nic, jeśli uważacie mnie za oszusta to proszę o usunięcie tematu.
Kolego, nie wiem czy ty wiesz jak działa radio które słuchałeś?
Otóż jak się słucha taśmy to radio odtwarza co kolwiek jest na taśmie.
Jakby się coś słyszało podczas odtwarzania to na pewno nie było by to nagrane dlatego odtwarzacze nie nagrywają jak się słucha, jakby tak było to słyszałbyś wszystkich kolegów i koleżanek.
Więc jakby coś to to zostało nagrane, o ile się ty tym nie bawiłeś, jak taśma była nagrywana. Więc szukaj kto, gdzie i kiedy to nagrywał i tam szukaj duchów a nie na działce gdzie słuchaliście muzyczki.
Zwyczajnie Disco Polo to ZŁO i nic dziwnego, że ZŁO się na kasecie zalęgło. Należało się tego spodziewać.
Nie masz nic do dodania w temacie to nie pisz.
HPL
Napisano 02.09.2013 - 22:47
Użytkownik Tsührer edytował ten post 02.09.2013 - 22:51
Napisano 03.09.2013 - 09:26
Napisano 03.09.2013 - 13:20
Kolego, dziękuję za lekcję posługiwania się sprzętem grającym. W mojej karierze muzyka na pewno okaże się bardzo przydatna.
Teraz na serio. W którym momencie napisałem że niezidentyfikowany dźwięk pochodzi z działki? Opowiedziałem historyjkę którą mnie opowiedziano, pasuje do tematu i tyle. Rozumiem że znasz naturę EVP od podstaw i wiesz w jaki sposób na taśmie powstają tego typu dźwięki, czy podczas nagrywania, czy później. Ten fenomen ma naturę PARANORMALNĄ tzn. że nie jest naukowo potwierdzony i ma zarówno zwolenników jak i sceptyków, twardych dowodów nie ma. Jeśli Ty je masz i na tej podstawie uważasz się za eksperta to proszę, oświeć mnie.
Ten fenomen ma naturę PARANORMALNĄ tzn. że nie jest naukowo potwierdzony i ma zarówno zwolenników jak i sceptyków, twardych dowodów nie ma. Jeśli Ty je masz i na tej podstawie uważasz się za eksperta to proszę, oświeć mnie.
Witajcie. Na pewno są tu jacyś amatorzy i badacze evp, podzielę się z wami tym małym odkryciem.
Nie wiem gdzie i jak szukać, w jaki sposób taśma była nagrywana ponieważ jak juz pisałem, pochodzi z lat 90. Miałem wtedy pewnie jakieś 6 lat. Kaset mój brat miał mnóstwo, jedne pożyczane, inne kupowane na stadionie, jeszcze inne przegrywane z radia czy innych kaset. Nikt nie pamięta skąd wzięła się akurat ta.
Ten wątek nie ma żadnego dalszego sensu jeśli choć jedna osoba nie uwierzy we WSZYSTKO co napisałem, stać kogoś?
-Nie wiem gdzie, kiedy i jak powstało nagranie, nie ma szans tego sprawdzić.
-Kaseta nie przechodziła z rąk do rąk, leżała w pudle z innymi kasetami jakieś 15 lat.
-Nie edytowałem tego nagrania i nikt ze znanych mi osób tego nie zrobił.
Napisano 03.09.2013 - 14:32
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych