Forum zmieniło serwer na home.pl. Srodki na ten cel pochodza z funduszu przekazanego przez sponsorów (na rzecz rozwoju serwisu). Zmiana ta była konieczna z następujących powodów:
+ brak kontaktu z administratorami forall.pl
+ praktycznie niemożliwa lub bardzo utrudniona procedura backupu bazy danych
+ awaryjność
+ wolne działanie
Ktoś pisał, że home.pl nie działa najlepiej. W takim razie odsyłam na ich stronę domową do specyfikacji usług, oraz do licznych for oceniających hostingi w Polsce. Home.pl to zdecydowany faworyt pod względem bezawaryjności, szybkości działania i poziomu pomocy technicznej. Niestety za wymagania trzeba płacić.
W wielu przypadkach wciąż sporo zdjęć, w tym userbary znajdują się jeszcze na serwerze forall. Przeniesienie i zmiana linków jest bardzo trudna i czasochłonna. Stąd mogą pojawić się małe przestoje np. w przypadku wczytywania userbarów. Dlatego już teraz proszę aby każdy kto posiada userbar VRP w swoim podpisie usunął go. Nowe userbary pojawią się wkrótce.
A teraz odpowiedzi na wasze pytania:
Q: co ze stylami?
A: domyślnym stylem pozostaje aktualna ciemna edycja TeskoBlack (mod.by.eurycide). Nie odpowiadam na żadne pytania i prośby związane z drobnymi modyfikacjami. Wszystko to kwestia przyzwyczajnia. Styl Tesko (jasny) pojawi sie byc moze, nie predzej jednak niz pod koniec wrzesnia.
Q: co z Euphoria?
A: Euphoria wymaga przerobek i to powaznych

Q: co z Portalem?
A: Portal zostal usuniety z uwagi na niezgodnosc z dawnym serwerem i nieaktualnosc newsow. Mysle nad jego przywroceniem. Wasze opinie w tej sprawie beda brane pod uwage
Q: Nie dziala mi ...
A: Zglos problem na PW wysylajac do mnie prywatna wiadomosc lub wpisz sie w TYM temacie. Zakladanie dziesiatkow nowych tematow tylko po to aby opisac chwilowy problem z forum nie ma sensu. Aktualnie wszystkie problemy z edycja, pisaniem postow, wysylaniem prywatnych wiadomosci sa rozwiazane.
I jeszcze cos ode mnie na koniec. Album zostanie przywrocony, dzial download stanowic bedzie dzial forum. Wprowadzane beda drobne zmiany kosmetyczne i rozszerzenia. Kilka tysiecy postow poddanych zostanie edycji w celu modyfikacji odnosnikow do zdjec na forall.
Zachecam do wchodzenia na strone przy wykorzystaniu adresow:
www.paranormalne.pl <- najszybszy dostep
www.paranormalne.pl <- aktualnie domena nie jest bezposrednio podpieta do serwera wiec korzystanie z niej przesyla najpierw na onet, potem dopiero na home.pl, dostep moze byc nieco dluzszy, aczkolwiek domena ciagle dziala i bedzie dzialac
www.paranormalne.forall.pl
www.paranormalne.forall.pl/forumVRP/
www.paranormalne.forall.pl/forumVRP/index.php
www.paranormalne.forall.pl/forumVRP/portal.php
na powyzszych stronach znajduje sie przekierowanie na www.paranormalne.pl
I na koniec mila informacja. Dziala powiadamianie email o odpowiedzi w sledzonym temacie. Wszelkie dodatkowe pytania prosze zadawac w tym temacie.