Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sfałszowane zdjęcia duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Duchy są zjawiskiem należącym do "pseudonauki" jedni wierzą że one istnieją drudzy nie a jeszcze inni widzieli lub doświadczyli właśnie obecności ducha.Ale czy wszystkie zdjęcia są prawdziwe lub fałszywe?Tego nie wie nikt poza osobami które wykonywały to zdjęcie.Więc przedstawię 4 zdjęć które według mnie są fotomontażami.

4.Duch z Sundarbanów
Dołączona grafika
Ten facet na zdjęciu,pojechał sobie pospacerować do Sundarbans, z przyjaciółmi i poprosili jednego z nich, aby zrobił mu zdjęcie. W momencie, kiedy nacisnął na guzik, krzyknął i zemdlał. Po upływie dwóch dni zmarł. Lekarze postawili diagnozę,że dostał zawału serca. Gdy przyjaciele wywołali to zdjęcie, obok tego faceta sfotografowana została zjawa kobiety.Ci ludzie przekonywali że nikogo tam oprócz nich nie było.
A więc tak od razu widać że to fotomontaż bez dwóch zdań,a widzicie u tego faceta taki czarny pasek tuż przy jego lewym ramieniu na tle drzewa.Możliwe że to jego koszulka jest czarno biała ale również zdjęcie tego gościa wydaje się przyklejone do zdjęcia ze zjawą.Więc raczej ta zjawa została specjalnie zrobiona na tym zdjęciu pustego lasku po czym dodano zdjęcie tego gościa.

3.Pasażer widmo
Dołączona grafika
Mabel Chinnery zrobiła zdjęcie swojemu mężowi podczas odwiedzin grobu matki w 1959 roku. Po wywołaniu fotografii, małżonkowie ze zdziwieniem odkryli, że na tylnym siedzeniu siedzi... nieżyjąca matka Mabel.
Ja tam nie widzę nic co by było związane z jakimkolwiek duchem. To nie jest prawdziwe zdjęcie.

2.Duch dziadka.
Dołączona grafika
I wtedy to do mnie dotarło: za babcią widać twarz dziadka, który zmarł w 1984 r.! Byłam w szoku.
Po pierwsze To jest albo fotomontaż albo po prostu dano tam jakąś kukłę a nawet może ten mężczyzna miał brata bliźniaka co też nie wykluczam.Dodam jeszcze że widać tylko całą głowę i kawałek ramienia.

1.Upiór w Chorwacji
Dołączona grafika
Jestem z Chorwacji. To były moje 18. urodziny. Zrobiłem zdjęcie moich dwóch kumpli telefonem komórkowym. Nie jest najlepszej jakości, ale nad ich głowami można zobaczyć trupią czaszkę. Doszliśmy do wniosku, że to jest duch.
To nic innego jak fotomontaż lub prawdziwe zdjęcie ale bez ducha.Według mnie najgorsze zdjęcie ducha w całej historii.Może i widać rysy przypominające czaszkę.Ale też widzę tam gębę goryla może ktoś się za niego przebrał w końcu impreza była nie.Chociaż ta twarz nawet przypomina mi trochę pokraka z Postala 2.Hehehe i ma taki sam uśmiech :D
Pragnę dodać że wierzę w duchy.Ale Większość zdjęć to tylko fotomontaż.
Dołączona grafika

Użytkownik Stoner edytował ten post 12.01.2013 - 11:07

• -2

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zdjęć duchów o bardzo niskim stopniu autentyczności mieliśmy już na pęczki. Chciałbym wreszcie zobaczyć takie, które choć odrobinę pachniałoby nutką tajemniczości. Niestety, w całej mojej karierze amatora zjawisk paranormalnych nie przypominam sobie takowego. Tylko tutaj rodzi się pytanie: czy możliwe jest wykonanie zdjęcia ducha? Lub idąc jeszcze dalej - czy duchy w ogóle istnieją?

Użytkownik Eldim edytował ten post 12.01.2013 - 13:06

• 0

LukeKZ.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektóre zdjęcia mogą być po prostu normalne zdjęcia tyko ktoś im przypisał jakąś historyjkę, np. zdjęcie 2 mogło być normalne zdjęcie tylko ktoś przypisał że tego starszego pana nad babcią nigdy nie było, te osoby co to robiły mogą nawet nie wiedzieć że to zdjęcie jest w internecie, a w prawdzie ten pan rzeczywiście tam był.
  • 1

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niestety, w całej mojej karierze amatora zjawisk paranormalnych nie przypominam sobie takowego.

A zdjęcie chłopca z Amytiville i nagranie z "Trzech mężczyzn i dziecko?
Zostały jakoś obalone?

a teraz Stoner

a widzicie u tego faceta taki czarny pasek tuż przy jego lewym ramieniu na tle drzewa

widzę jest to cień na drzewie wywołany błyskiem lampy błyskowej...

Więc raczej ta zjawa została specjalnie zrobiona na tym zdjęciu pustego lasku po czym dodano zdjęcie tego gościa.

Zrobili zdjęcie ducha i dokleili gościa z torbą....sprytne.

Ja tam nie widzę nic co by było związane z jakimkolwiek duchem. To nie jest prawdziwe zdjęcie.

Ja też, po za osobą na tylnym siedzeniu, którą twórcy fotografii rozpoznali jako Mabel.
Szkoda, że to nieprawdziwe zdjęcie...

ten mężczyzna miał brata bliźniaka

ZŁEGO brata bliźniaka i chciał zabić tą babcie, ale nakryli go na fotce no i okazał się kukłą.

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 12.01.2013 - 16:23

• 1

Eldim.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nazwy nic mi nie mówią, ale materiały zapewne widziałem.

EDIT: Właśnie po raz kolejny się przekonałem, że wyszukiwarka na paranormalne jest do bani ;-) Musiałem posłużyć się jednak googlami.
http://forumzn.katal...opca-t1497.html
Jeśli to ta fotografia to nie przekonuje mnie równie mocno, co pierwsze zdjęcie w tym temacie.

Użytkownik Eldim edytował ten post 12.01.2013 - 16:22

• 0

erebeuzet.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli to ta fotografia to nie przekonuje mnie równie mocno, co pierwsze zdjęcie w tym temacie.

To ta fotka, a teraz uzasadnij proszę co sprawia, że to zdjęcie Cię nie przekonuje.
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

widzę jest to cień na drzewie wywołany błyskiem lampy błyskowej...

Przyjrzyj się przy samym gościu jest ten pasek.

Zrobili zdjęcie ducha i dokleili gościa z torbą....sprytne.

Miałem na myśli że zrobili normalne zdjęcie lasku potem stworzyli tego ducha w fotoshopie i wkleili zdjęcie tego gościa.

ZŁEGO brata bliźniaka i chciał zabić tą babcie, ale nakryli go na fotce no i okazał się kukłą.

Chyba wiesz o co come on.

A po 3 minusach orientuje się że ten artykuł to chyba niewypał.

Użytkownik Stoner edytował ten post 12.01.2013 - 16:33

• 0

erebeuzet.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przyjrzyj się przy samym gościu jest ten pasek.

Chodzi Ci o to drugie drzewo?

A po 3 minusach orientuje się że ten artykuł to chyba niewypał.

Nie przejmuj się, ale na przyszłość przemyśl co wstawiasz, o czym i przeczytaj ze dwa razy co napisałeś.

edit. masz plusa za temat na zachętę 8)

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 12.01.2013 - 16:43

• 0

Eldim.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To ta fotka, a teraz uzasadnij proszę co sprawia, że to zdjęcie Cię nie przekonuje.

Dobre pytanie, ale odpowiedź nie jest wcale taka prosta. Przede wszystkim fotka jest jakby zbyt oczywista. Mam na myśli dziecko ze świecącymi jak upiór oczyma, oczywiście chowa się za winklem i czeka na zagubionych wędrowców.

Po drugie nie sądzę, aby duch wyglądał tak, jak tego wszyscy oczekujemy - postać ludzka, czasem półmaterialna, czasem tylko jakiś obłok. Myślę, że jeśli jakikolwiek duch załapał się na jakimkolwiek zdjęciu to nie wygląda on tak, jakbyśmy wszyscy sobie wyobrażali.

Po trzecie - zdjęcie jest małe, niewyraźne i do tego czarno białe. Co za problem dla wprawionego grafika dorysować tam w kilka pikseli? To samo z każdym zdjęć w tym wątku, wklejane postaci duchów.

Użytkownik Eldim edytował ten post 12.01.2013 - 16:44

• 0

erebeuzet.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Eldim

Czy znasz historię zdjęcia?
Porównaj twarz dziecka z synem rodziny (jest tego pełno na necie).
Zdjęcie zostało przebadane pod kątem fałszerstwa i nie wykryto żadnych manipulacji.
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Chodzi Ci o to drugie drzewo?

Nie chodzi o to ,za gościem przyjrzyj się to jest cienka czarna linia na granicy drzewa i tego gościa.

Nie przejmuj się, ale na przyszłość przemyśl co wstawiasz, o czym i przeczytaj ze dwa razy co napisałeś.

edit. masz plusa za temat na zachętę 8)

hehe dzięki :D

Użytkownik Stoner edytował ten post 12.01.2013 - 16:47

• 0

erebeuzet.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

1, 2 czy 3?
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Źle patrzysz żaden z punktów ale jeden z okręgów zachacza o nią ;).Zaraz ci to zaznaczę.
  • 0

Eldim.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy znasz historię zdjęcia?

Z grubsza znam, ale raczej mniej niż więcej.

Porównaj twarz dziecka z synem rodziny (jest tego pełno na necie).

Wszystko pięknie, tylko powiedz co ja mam porównywać? Przecież zdjęcie z Amitiville to dwa piksele na krzyż, o przybliżaniu twarzy tego ducha nawet nie wspomnę. Co byś nie powiedział i czego byś tam nie zobaczył, dla mnie jest to piekielnie marny materiał porównawczy.

Zdjęcie zostało przebadane pod kątem fałszerstwa i nie wykryto żadnych manipulacji.

Jeśli jest jakieś wiarygodne źródło, które o tym mówi jestem w stanie przechylić się nieco na stronę autentyczności tego ducha.

Użytkownik Eldim edytował ten post 12.01.2013 - 16:57

• 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Musisz wpisać treść wiadomości

Nie chce mi się wstawić.

Dobra mam problem więc żeby się z tym nie...
na twoim zdjęciu nr 1 zaznacza kawałek tego paska.
TEN PASEK ZNAJDUJE SIĘ TUŻ PRZY RAMIENIU I NIE JEST PROSTY.

Użytkownik Stoner edytował ten post 12.01.2013 - 17:26

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych