Skocz do zawartości

Zdjęcie

Diabeł

• Please log in to reply
6 replies to this topic

Stokrotka84.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kiedyś usłyszałam historie która wydarzyła się w Elblągu nie wiem czy jest prawdziwa,na klatce schodowej stało sobie dwóch chłopaków którzy sobie palili papierosy,z piwnicy wyszedł starszy facet i zaproponował im gre w karty,a że nie bardzo mieli co robić to zeszli z nim do piwnicy i zaczeli razem grać,w pewnym momęcie jednemu z nich spadła karta na beton i schylił się żeby ją podnieść,zobaczył że facet z którym grają zamiast nóg ma kopyta,przeraził się i powiedział że musi iść za potrzebą,pobiegł do domu i opowiedział co się stało,niestety dla jego kolegi skończyło się to tragicznie,pomieszczenie w którym grali było całe we krwi a ciało zmasakrowane.

Słyszałam też inną historie,chłopak wracał motorem późnym wieczorem do domu,na droge wyszła mu dziewczyna więc się zatrzymał i zapytał czy ją podwieść,a że było chłodno dał jej swoją kurtke,przed domem się pożegnali,w domu sobie przypomniał że nie zabrał swojej kurtki,więc na drugi dzień pojechał do jej domu,drzwi otworzyła mu matka tej dziewczyny,była bardzo zdziwiona,powiedziała mu że jej córka nie żyje bo zgineła w wypadku,chłopak postanowił więc pojechać na cmentarz a na jej grobie leżała jego kurtka.
  • -2

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Typowe miejskie legendy o diable, klasyka można by rzec.
  • 2

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

zobaczył że facet z którym grają zamiast nóg ma kopyta

Właśnie tu kończy się autentyczność historii. W zasadzie, to obu naraz. Jak na miejską legendę spoko, do działu creepypasta pasuje jak najbardziej.
  • 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

kiedyś usłyszałam historie która wydarzyła się w Elblągu nie wiem czy jest prawdziwa

Oczywiście, że prawdziwa...
  • 3

denaturat.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Typowe miejskie legendy o diable, klasyka można by rzec.

dokładnie. większość historii typu "babka ciotki mojego wujka kolegi powiedziała kiedyś, że..." to bajeczki, które opowiada się podczas rodzinnych czy koleżeńskich spotkań. ludziom się nudzi. i lubią się bać.

nie zliczę ile ja historii tego typu usłyszałam jako dziecko, strasze koleżanki uwielbiały mnie straszyć, a potem chodziłam i z powagą opowiadałam to innym dzieciakom, święcie przekonana, że to prawda. na przykład - najbardziej przeraziła mnie historia koleżanki o "czarnej łapie" - jakaś dziewczynka szła na skróty cmentarzem, dopadała ją czarna łapa, szła za nią do domu, podobno miała ją zabić, dziewczynka widziała licznik umierających ludzi, ale mądra mama zamiast córki podłożyła do łóżka kukiełkę i następnego dnia owa kukiełka była cała w strzępach. wiadomo, że bujda jakich mało, ale ja się tak przeraziłam, że kilka lat bałam się jeździć obok cmentarza :rotfl:
  • 0

Forever Young.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To pierwsze słyszałam, jednak bardziej podrasowaną wersję, że był listonosz i dwie dziewczynki w domu i on przyszedł i chciał żeby zagrały z nim w karty, jednej wpadła dama pik, podniosła, nikogo nie było, poszła do łazienki a tam pisze z krwi "dama pik cię ocaliła".
Moje miejskie straszne opowieści są bardziej hardcorowe :3
  • 0

polonia66.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dobre, ale do straszenia w żartach, dzis opowiem to na imprezie, dzieki!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych