Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obrazy

• Please log in to reply
5 replies to this topic

Karo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć wszystkim. Być może nie jest to jakaś paranormalna opowiastka,ani nic w tym stylu ale bardzo chciałabym rozwiązać zagadkę dotyczącą moich prawie codziennych snów praktycznie o jednej tematyce a są nimi obrazy a właściwie obrazy i fotografie znajdujące się w pokoju mojego zmarłęgo przed czteroma miesiącami wujka. Wujek gdy zmarł miał 82 lata. Jego śmierć całkowicie nas zaskoczyła.Miał on krwotok w mózgu.Wujek mieszkał z nami w jedym domu lecz miał osobną kuchnie i pokoik.Własnie w tym pokoiku znajdują sie te obrazy a jest ich 10.Pierwszy z nich przedstawia Ostatnią Wieczerze,drugi przedstawia mojego pradziadka a ojca zmarłego nie dawno wujka wraz z jeszcze jednym mężczyzną lecz dokładnie nie wiem kim on jest a, nie chcialabym pisać fałszywych informacji.Za szybką tego obrazu znajdują się fotografie : mamy wujka,jego samego gdy szedł do komunii.Na trzecim obrazie widnieje tata wujka,na czwartym sam wujek (jest to jego portret z czasów gdy miał ok 30 lat).Piaty obraz to portret dalszej ciotki która zmarłą na raka w wieku 28lat.Na szóstym obrazie widnieje wujek ubrany po wojskowemu.Cztery pozostale to obrazy święte.Osoby ktore wymienilam czyli : wujek,jego mama,jego tata,ciocia są pochowani na tym samym cmentarzu w mojej miejscowosci.Najczęściej występującymi obrazami w moich snach są obrazy : 2,3,4,5,6 , chociaz ostatnio 5,6 . Wiem,może i to wszystko brzmi bez sensu ale dlaczego te obrazy ciagle mi sie snia ? Zaczelo sie to zaraz po śmierci wujka ( nie ma tu raczej mowy abym myslala o tych obrazach bo niby dlaczego,zreszta byla to raczej w tamtym czasie ostatnia rzecz o ktrej moglabym myslec.) Powiedzialam o tym wszytskim mojej mamie i rownież się zdziwila.Ale wpadla na pomysl ze byc moze wujek cos schowal za tymi obrazami. Poszla sprawdzic lecz niczego tam nie ma. Nie mam pojecia o co w tym wszystkim chodzi. A wy macie jakiś pomysł o co tu chodzi.?Myślicie ze chce mi cos przez to wszystko powiedzieć?Ale co?:( Wiecie jeszcze rozumiem to ze mogly mi sie snic2 bąź 3 razy ale bez przesady prawie codziennie.O cos tu musi chodzic.
  • 2

Blueberry.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Wujek gdy zmarł miał 82 lata. Jego śmierć całkowicie nas zaskoczyła.

No faktycznie, to bardzo dziwne, że ktoś mający 82 lata umiera...

A co do obrazów, to pewnie przyśniły Ci się raz bez wyraźniej przyczyny; ot, mózg przerabiał śmierć wujka i to, co Ci się z nim kojarzyło - jego pokój i rzeczy które posiadał - a Ty się przejęłaś, więc teraz śni Ci się to stale. Jak sama pisałaś nic paranormalnego i raczej bez głębszego dna.
  • -2

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

No faktycznie deko to irytujące.Na moje nie szukaj w nich namacalnego, to mym zdaniem idzie o jakiś przekaz pozazmysłowy od twego wuja.
...może warto było by je (te obrazy) ocalić i to ty masz być ich właścicielem, może to o to idzie, a może to tylko początek czegoś większego.

Poproś o nie i umieść w swym pokoju, potem napisz nam co i jak...możesz tak?
  • 0

Karo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wujek jak na swoj wiek bardzo dobrze się trzymał i tak zaskoczyla nas bardzo jego śmierć.I nie doszukujmy się byle czego,żeby tylko sobie z kogoś podrwić. Dzięki Maylo,to dobry pomysł z tym umieszczeniem u mnie w pokoju tych obrazow ale napewno nie wszystkich bo mi sie raczej nie pomieszczą :)
  • 1

#5 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.
  • Tematów: 0

Napisano

Myślę, że przyśniły Ci sie bez jakiegoś specjalnego powodu, może ostatnio trochę o nich myślałaś. Mi się czasem śni coś zupełnie niespodziewanego, o czym w ogóle nie myślałam, a czasem po tygodniu grania w jakąś grę i przechodzenia jej, codziennie przez jakiś czas mam przygodowe sny jak ze znajomymi chodzimy po lasach czy pustyniach jako poszukiwacze przygód.
Także to nie jest z pewnością żaden znak, po prostu jakoś Twoja podświadomość to podłapała i tyle :) Takie jest moje zdanie.
  • 0

Wyxud.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Powiedziala ze o nich nie mysli, bo zreszta po co.
Wiesz, moze to dziwny pomysl, ale moze przypatruj sie dlugo portretom wuja, moze ozyja...
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych