Na wsptępie chciałem wam moi drodzy prosić o pomoc w imieniu mojego kolegi, oto kilka faktów:
Ja i mój kolega razem mieszkamy w jednym wielorodzinnym bloku, z tym że ja na parterze a on na III piętrze. U niego w domu od niedawna dzieją się dziwne rzeczy. Otóż zawsze kiedy on się kąpie i kiedy w domu nikogo nie ma( mieszka jeszcze jego brat ), to słychać dziwne dźwięki. Generalnie miało miejsce kilka dziwnych sytuacji :
-w momęcię kąpieli słychać odgłosy przekręcania zamka w dzwiach od jego kuchni, ostatnio zamknął drzwi(zatrzasnął je tylko) a jak wyszedł i chciał iść do kuchni zorientował się że zamek jest przekręcony a przecież on nie zamykał drzwi na zamek
-dziś, kiedy się kąpał, to komputer sam się wyłączył, tzn. pierw z łazienki usłyszał dźwięk zamykania systemu a kiedy wyszedł z kąpieli komp był wyłączony
-trzecia sytuacja która mu się też zdarza i to często i też gdy się kąpie to taka iż w jego pokoju słychać dziwne odgłosy np. spadającego kapsla, czegoś srobnego. to dziwne tym bardziej że po wyjściu z łazienki podłoga jest absolutnie czysta i nic się na niej nie znajduję...
W tamtym roku zmarła jego babcia, która przez jakiś czas ze względu na swój wiek mieszkała w tym mieszkaniu razem z jego rodzicami i jego siostrą, z tym że od kilku miesięcy rodzice i siostra mieszkają razem w innym domu. Na koniec:wszystkie opisane zjawiska dzieją się tylko wtedy gdy on się kąpie i tylko wtedy kiedy jest sam, a jego pokój podczas kąpieli jest zawsze otwarty. Kolega także nie ma żadnego zwierzęcia w domu, więc zwierzęta odrazu odpadają...Jeśli ktoś mógłby pomóc bylibyśmy wdzięczni...