Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czytanie w mozgu człowieka

• Please log in to reply
10 replies to this topic

DMk69.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.Chcałbym sie nauczyc czytac ludzki mozg tzn. odczytywac o czym ludzie myslą w danej chwli lub manipulawac tą odpowiedziec i po jakich czynnikach ciałą mozna to spostrzec czy człowiek kłamie czy mowi prawde i jak wpłynąc na czyjes rozumowanie ? Interesuja mnei takie typu rzeczy lecz nie wiem gdzie zacząć szukać? Ktos pomoze ?

Użytkownik DMk69 edytował ten post 23.04.2012 - 22:55

• 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ktos ma wolne, kobitke nową zapoznał,zresztą starsza o kilka lat, to i mu zejdzie na naukach.
...:rotfl:

Masz fantazję, jak widzisz, ja też!
  • 0

DMk69.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hahaha No widzisz coś juz umiesz na ten temat ale chciałem na powaznie cos o tym poczytac :)
  • 0

#4 Gość_Dios

Gość_Dios.
  • Tematów: 0

Napisano

Radzę zapoznać się z szeroko pojętym NLP.
  • 0

#5 Gość_kaerc

Gość_kaerc.

Napisano

I ten tekst: Wiesz jak to jest....kiedy....CZUJESZ!

pozdro dla kumatych 8)

sam na co dzień w rozmowie stosuję pacing werbalny; to działa i pomaga w byciu komunikatywnym

swoją drogą NLP pozwala raczej sprawić by rozmówca myślał to co chcesz by myślał. Ale ja jakoś mam opory natury moralnej przed stosowaniem tych technik szerzej :x

To jest nie w porządku a już szczególnie podrywanie kobiet w ten sposób..... chociaż działa :D
  • 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Do odczytywania ludzkich myśli musisz zaopatrzyć się w taką czapeczkę z elektrodami, które badają aktywność danych rejonów mózgu. Po odpowiednim odkodowaniu danych poznasz o czym myśli twój cel. Do wpływania na jakąś osobę musisz zaopatrzyć się w podobną czapeczkę tylko zamiast odbierać sygnały będziesz je wysyłał. Nie ma innego sposobu na dokładne odczytywanie myśli i wpływanie na inną osobę.

Jeżeli nie chcesz nosić przy sobie kilku komputerów, metrów kabli i innego osprzętu to możesz nauczyć się kilku technik NLP ale, żeby przy ich pomocy coś osiągnąć to musisz długo ćwiczyć i zapisać się na jakiś kurs bo uczenie się tego z filmów na youtube i stron pisanych przez 10 latków to zły pomysł. Od razu Ci mówię, że nie masz co liczyć na jakieś zdumiewające efekty typu, że ktoś ci odda portfel albo laska pójdzie z tobą do łóżka. Jeżeli taki jest twój cel to sobie odpuść bo nic z tego i tak nie będzie.
  • 0

Kio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na sam temat który dotyczy mącenia komuś w mózgu wiem niewiele. Raczej sam dopiero się wdrążam w tego typu informacje.

Mogę jedynie nieco powiedzieć na temat rozpoznawania kłamstwa wzorując się chociażby na ruchach gałek ocznych.
Wiele osób uważa, że są to jedynie zabobony. Jednak bez większego problemu można wywnioskować pewne rzeczy na podstawie ruchów gałek ocznych.

Jednakże każda osoba ma indywidualny mechanizm, i trzeba się wtedy przyjrzeć danemu delikwentowi. Na samym początku by poznać ten mechanizm należy zadać pytania na które Odpowiedzi są Prawdziwe. Wtedy możemy wywnioskować jakie ruchy odpowiadają za prawdziwość. Działa to na bazie mózgu, jak niektórym wiadomo mózg jest podzielony na części, chociażby takie jak część Abstrakcyjna, Analityczna i inne podobne. Gdy korzystamy z jakiejś konkretnej części to odruchowo kierujemy wzrok w jakąś stronę. Gdy następuje kłamstwo to taka osoba musi stworzyć nową historię, więc nie korzysta z pamięci, a jednak z innych części które odpowiadają chociażby za wymyślanie, fantazje i podobne...
Istnieją pewne wzorce które odpowiadają za poszczególne procesy, ale raczej nie warto ich tutaj przytaczać. Jedynie co zrobię to posłużę się konkretnym przykładem. Gdy dochodzi do wizualizacji danej rzeczy patrzy się zazwyczaj prosto, jakby w bezkresną dal. Bądź gałki oczne są skierowane do góry. Bardzo trudno jest cokolwiek Sobie wyobrazić mając gałki oczne skierowane w dół.

Według mnie wyczytanie kłamstwa to jedynie kwestia wiedzy na dany temat. Kłamstwo można również wyczytać z mimiki twarzy oraz z gestów.

Użytkownik Kio edytował ten post 24.04.2012 - 14:19

• 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Podczas wykrywania kłamstwa warto patrzeć czy osoba z którą rozmawiamy próbuje zasłaniać twarz, gładzi się po nosi, dotyka warg palcem, zniża wzrok itp, są to najczęstsze objawy kłamania.
  • 1

DMk69.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawee wskazówki :)
  • 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Podczas wykrywania kłamstwa warto patrzeć czy osoba z którą rozmawiamy próbuje zasłaniać twarz, gładzi się po nosi, dotyka warg palcem, zniża wzrok itp, są to najczęstsze objawy kłamania.

Przesadzasz mym zdaniem, no przecież każdych zachowań można się wyuczyć i co wtedy odpowiesz?
Prędzej co do kłamstwa możemy cokolwiek się doszukać w podobieństwie zachowań konkret osoby w konkret sytuacjach, ale tylko tych nam dobrze znanych.
Dobry obserwator ludzkich zachowań wiele zobaczy w samej twarzy, bo twarz odzwierciedleniem jest charakteru danej osoby.Pasjonuję się tym troszkę i jeszcze tu zajrzę ("by się powymądrzać")
  • 0

DMk69.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zna ktos jakis ciekawych ludzi którzy znają sie na rzeczy i mozna isc posłuchac ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych