(

, kupa syfu na ziemi, na szczęście LCD nie ucierpiał, zaś na podłogę spadł obrazek anioła w ramce, którego kiedyś otrzymałem bodajże na urodziny od koleżanki. 3 dni później otrzymałem telefon z Niemiec, że nie mam wracać , ponieważ jest redukcja, za dużo ludzi i mam tymczasowe zwolnienie. No i się wkurzyłem. Firma obiecywała, że gdy tylko znów zwolnią się miejsca pracy wówczas do mnie do pierwszego się zgłoszą (tak to jest z pośrednikami). Miałem dość sporą sumkę zaoszczędzoną, więc poleciałem za granicę do kumpla na urodziny, by trochę poimprezować. Spałem u niego w gościnnym pokoju na kanapie. Cały pobyt był super i okey, dopiero w ostatnim dniu zaczęły się dziwne rzeczy dziać, pierw usłyszałem jakiś huk, mój telefon się ładował na stole, jak się później okazało , nagle znalazł się na ziemi. Nie wiem jak to możliwe. Kumpel z żonką spali słodko w sypialni, w mieszkaniu nikogo więcej nie było. Nie mogłem zasnąć. Poszedłem do łazienki się trochę przemyć z potu i nagle spadło ze ściany kilka muszelek (żona kumpla uwielbiała muszelki i dekorowała nimi niemal całe mieszkanie). Wystraszyłem się i uciekłem na balkon zapalić papierosa. Później z trudem położyłem się spać. Dnia następnego tłumaczyłem, że coś mnie straszyło, ale kumpel z żoną się śmiali. Odwieźli mnie na lotnisko. Wróciłem na Święta Wielkanocne do Polski. W pierwsze Święto przy obiedzie spadła figurka aniołka w kuchni w samo południe, połamała skrzydła. Babcia się wystraszyła, bo to zaraz za jej plecami. Najdziwniejsze było to, że gwóźdź nadal wisiał, nawet nie był skrzywiony. Z Niemiec jak nie dzwonili tak nie dzwonią do tej pory z ofertą pracy... Ja po tym wszystkim rzuciłem moje ukochane palenie, nie palę od 2 tygodni. Wczoraj mama wróciła z pracy, chciała zetrzeć kurze. Miała na szafce stać pełno figurek aniołków, wszystkie były przewrócone. Tata powiedział , że ich nie dotykał. Ja też nie. Co to ma wszystko znaczyć, czy może ktoś z was wie co by to wszystko mogło oznaczać, co znaczą te "spadające anioły" ???? W necie nie mogę żadnej sensownej odpowiedzi znaleźć.

Użytkownik Napoleon Bolipięta edytował ten post 18.04.2012 - 09:18