Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

Upadłe Anioły, moja dziwna historia

• Please log in to reply
9 replies to this topic

Napoleon Bolipięta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proszę Was o pomoc. Moja historia może się wydać dziwna lecz jest prawdziwa. Pracowałem za granicą w niemieckiej branży samochodowej, prawie rok. Później poszedłem na urlop. Wówczas zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Patrzyłem na mecz ligi mistrzów w kuchni na dole gdy coś uderzyło, ogromny huk. Myślałem , że może moja mama na górze coś zrzuciła. Pobiegłem do góry a ona słodko z ojcem spała. Pobiegłem na dwór , myślałem, że może jakiś samochód nam do płotu wjechał, też nic. W końcu poszedłem dalej mecz oglądać i pomyślałem , czemu nie zerknąłem do pokoju. Poszedłem więc zobaczyć a tu cała moja półka wisiała rozwalona, rozerwała się jakoś może w wyniku ciężaru
( Dołączona grafika )
, kupa syfu na ziemi, na szczęście LCD nie ucierpiał, zaś na podłogę spadł obrazek anioła w ramce, którego kiedyś otrzymałem bodajże na urodziny od koleżanki. 3 dni później otrzymałem telefon z Niemiec, że nie mam wracać , ponieważ jest redukcja, za dużo ludzi i mam tymczasowe zwolnienie. No i się wkurzyłem. Firma obiecywała, że gdy tylko znów zwolnią się miejsca pracy wówczas do mnie do pierwszego się zgłoszą (tak to jest z pośrednikami). Miałem dość sporą sumkę zaoszczędzoną, więc poleciałem za granicę do kumpla na urodziny, by trochę poimprezować. Spałem u niego w gościnnym pokoju na kanapie. Cały pobyt był super i okey, dopiero w ostatnim dniu zaczęły się dziwne rzeczy dziać, pierw usłyszałem jakiś huk, mój telefon się ładował na stole, jak się później okazało , nagle znalazł się na ziemi. Nie wiem jak to możliwe. Kumpel z żonką spali słodko w sypialni, w mieszkaniu nikogo więcej nie było. Nie mogłem zasnąć. Poszedłem do łazienki się trochę przemyć z potu i nagle spadło ze ściany kilka muszelek (żona kumpla uwielbiała muszelki i dekorowała nimi niemal całe mieszkanie). Wystraszyłem się i uciekłem na balkon zapalić papierosa. Później z trudem położyłem się spać. Dnia następnego tłumaczyłem, że coś mnie straszyło, ale kumpel z żoną się śmiali. Odwieźli mnie na lotnisko. Wróciłem na Święta Wielkanocne do Polski. W pierwsze Święto przy obiedzie spadła figurka aniołka w kuchni w samo południe, połamała skrzydła. Babcia się wystraszyła, bo to zaraz za jej plecami. Najdziwniejsze było to, że gwóźdź nadal wisiał, nawet nie był skrzywiony. Z Niemiec jak nie dzwonili tak nie dzwonią do tej pory z ofertą pracy... Ja po tym wszystkim rzuciłem moje ukochane palenie, nie palę od 2 tygodni. Wczoraj mama wróciła z pracy, chciała zetrzeć kurze. Miała na szafce stać pełno figurek aniołków, wszystkie były przewrócone. Tata powiedział , że ich nie dotykał. Ja też nie. Co to ma wszystko znaczyć, czy może ktoś z was wie co by to wszystko mogło oznaczać, co znaczą te "spadające anioły" ???? W necie nie mogę żadnej sensownej odpowiedzi znaleźć. :(

Użytkownik Napoleon Bolipięta edytował ten post 18.04.2012 - 09:18

• 0

Muhomorniczy.Cylon.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zarówno Bóg i Szatan są źli. Najlepiej obu olać.
  • 0

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Szatan to wymysł religii Zaratusztriańskiej, która powstałą w Persji, jakiś tam koleś zrobił reformę dotychczasowej religii politeistycznej i wszystkich dobrych bogów złączył w jedno i wymyślił mu przeciwnika, 500 lat po tym, w Izraelu, który był pod okupacją perską napisano Stary Testament, który bazuje właśnie na religii Zaratusztriańskiej, natomiast Szatana jako upadłego anioła to chyba wymyślono dopiero w Nowym Testamencie. W Starym Testamencie był on aniołem od wykonywania brudnej roboty.
  • 0

#4 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Patrzyłem na mecz ligi mistrzów w kuchni na dole gdy coś uderzyło, ogromny huk

Ja na pierwszym meczu mistrzostw swiata jak gralismy z koreą to rzucilem sąsiadowi na balkon telewizor 21 calowy przy drugiej straconej bramce
  • 0

Claire.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ok ale ta twoja opowieść jest mocno chaotyczna... Co ma praca w Niemczech do spadających aniołów?
Ogólnie opowieść faktycznie dziwna i nie spotkałam się z czymś takim.

Wiesz co mi przyszło na myśl? Że jeśli Anioły Stróże istnieją to ten Twój Anioł chce Cię przed czymś ostrzec albo upomnieć Cię, że źle się zachowujesz albo przekazać Ci jakąś informację... Może spróbuj się pomodlić (jeśli jesteś wierzący) a jeśli nie to spróbuj pomedytować i zastanowić się czy czegoś ważnego nie przeoczyłeś albo nie zaniedbałeś....
  • 0

dżek.

Muzyka Śnieżnych Pól

• Tematów: 280
  • Artykułów: 39
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ja to Ci trochę zazdroszczę nawet, bo przynajmniej rzuciłeś palenie.
co do reszty to może być zwykły zbieg okoliczności albo faktycznie coś na rzeczy.
  • -2

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rzeczy czasem same z siebie spadają. Nawet najlepsze mocowanie kiedyś puści, jak nie za rok to za pięć, dziesięć albo i sto ale materiał w końcu się zmęczy i przegra z grawitacją (ciężar kabla od ładowarki może sprawić, że w końcu telefon spadnie - sama mam taki przypadek z myszą w komputerze: co kilkadziesiąt minut muszę ją przyciągnąć do siebie bo uparcie, milimetr po milimetrze wędruje powoli ku skrajowi biurka, rano zwykle zastaję ją w połowie drogi). A, że spadają akurat aniołki? Wniosek jest tylko jeden: macie ich za dużo xD. Z twojego opisu wynika, że macie ich prawdziwe składowisko. U mnie w domu są może ze 3 takie figurki wliczając w to do połowy spaloną świeczkę z pszczelego wosku. I też czasem coś spadnie (ostatnio na strychu przewróciła się stara, masywna szafa w której składowaliśmy graty - niczego nie dokładaliśmy tam od 3 miesięcy) ale żaden z aniołków jeszcze na tym nie ucierpiał, najczęściej cierpią kubki xD. Czy to znaczy, że mam szukać symboliki w spadających kubkach?
  • 3

Lenticularis.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

fajnie by było gdybyś się jeszcze ustosunkował do tego czy jesteś wierzący.

Ps. 2 tygodnie nie palisz? To nie znaczy, że już rzuciłeś palenie. Mówie Ci to jako były palacz. Dwa tygodnie nic nie znaczą. Nie mniej trzymam kciuki byś wytrwał :)
  • 0

Napoleon Bolipięta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Admin zamknąć, wszystko się już wyjaśniło.

Użytkownik Napoleon Bolipięta edytował ten post 10.05.2012 - 18:21

• 0

Muhomorniczy.Cylon.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Doskonale po zniszczeniach widać że na półkę zwalił się upadający anioł upadły.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych