Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duchy i obecność tajemniczej energii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

showman36.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witajcie ... Jestem tu zielony więc nie wiem czy wykonałem ten temat poprawnie ale do rzeczy ... Otóż zaczęło mnie to interesować wczoraj ... Mam salę w której spotykam się ze znajomymi lub po prostu robimy imprezy ... Wczoraj parapetówkę mój znajomy ... wiemy że był alkohol itp. ale dalej robi się ciekawiej ... postanowiliśmy z kumplem troche ogarnąć ... pozbieraliśmy puszki i butelki , zamietliśmy sale , umyliśmy stoły i strzeliliśmy po papierosie. Ja stwierdziłem ,że jeszcze troche pogram na gramofonach i ide spać grałem gdzieś do 4 i położyłem się spać obok sprzętu ... Pomijam fakt ,że nie mogłem usnąć ale przez cały czas patrzyłem się na salę "barową". Koło godziny 6/7 zaczęło się trochę dziwnie ... a dokładniej obudziłem się bo dostałęm w twarz z mikrofonu (wcześniej i zawsze zostawiałem na stole tak aby nie spadał i nigdy mu się to nie zdarzało ) wylądował obok mojej twarzy i wtedy usłyszałęm szuranie czymś po podłodze na drugiej sali ... pomyślałęm ,że to mój kumpel wstał i postanowił trochę ogarnąć salę ... Budząc się rano doznałem dosłownie totalengo mindfuck'u . Wchodząc na sale zapytałem go i jego dziewczyne czy wstawali po nocy . Odpowiedzieli że nie ... Oni też to słyszeli ale pomyśleli że to ja ... Krzesła były ustawione pod ścianami jak by jakieś spotkanie . UWAGA -jedno krzesło było skierowanie w stronę sali na której spaliśmy. Słyszałem też o innych incydentach na wyższych piętrach ( klub jest pod ziemią ) np. podgrzewacz palący się całą noc i włączone komputery . Co ciekawe kiedy zacząłem się interesować tym miejscem nagle zgasł telewizor. zapytałęm mojej mamy czy go wyłączyłą i była w szoku bo nie . Po chwili na głos powiedziała ,że jeżeli ją słyszą to niech dadzą jakiś znak kartkę czy cokolwiek i wtedy pracownikowi moich rodziców firmy wyleciała wizytówka. Dowiedziałęm się później ,że była tam kiedyś synagoga ( dom modlitwy ) , że jest takich miejsc około 150 w samej Łodzi . zacząłem troche bawić się w obliczanie daty itp. dowiedziałęm się też ,że było 14 "zapieczętowanych" ,powiązanych z tym miejscem. odziwo łącznie z z miejscami na kanapach było 14 miejsc. Sprawdziłęm ich obecność próbą nawizania z nimi kontaktu ... Po tym moja znajoma ,która przyszłą z koleżankami do mnie dostałą czegoś w rodzaju ataku . Tłumaczyła ,że czyła czyjąś obecność za plecami . Boję się trochę dnia 20.04 bo wtedy jest rocznica urodzin Adolfa Hitlera a dom modlitwy został zniszczony przez Niemców za czasów II Wojny Światowej . Nie wiem co mam myśleć , zaczynam się bać tego miejsca mam nadzieję ,że dostanę od was jakąś poradę i informacje dotyczącą tego "czegoś" , z góry welkie thx !
  • -2

WojtekZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To , że to miejsce zostało zniszczone przez niemców nie znaczy raczej , że będzie je nawiedzał Hitler . Jeśli to Ci nie daje spokoju i chcesz koniecznie coś z tym zrobić to możesz ustawić kamery w miejscach gdzie to się działo , chociaż wątpie w to , że coś się złapie .
  • 0

showman36.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesz nie chodzi mi o Hitlera o ile o ludzi powiązanych z tym miejscem ... szczerze mówiąc sam nie wiem co mam robić bo tak na prawde to teraz sam się boj tem siedzieć a co dopiero robić impreze ...
  • 1

Lionix.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem z Lodzi, moze jakas weryfikacja??
  • 0

showman36.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja jestem praktycznie w każdy weekend na miejscu więc zapraszam ...
  • 0

WojtekZ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej nie ma się czego bać , wystarczy zbadać sprawe i wszystko się wyjaśni . Szkoda , że na razie jestem bardzo zapracowany , bo jestem z Sieradza i w wolnej chwili mógłbym pomóc .
  • 0

showman36.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no spoko ... jak by coś nowego doszło to będę pisał to może chociaż pomożecie mi to wszystko odpowiednio zinterpretować ... Jak coś tak jak napisałęm wyżej :jestem na miejscu przektycznie w każdy weekend i w tygodniu bywam również od godziny 16 w górę więc jak ktoś z was bęzie w Łodzi to można by spróbować to sprawdzić ...
  • 0

Bebe.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zamontowanie kamer to dobry pomysł. Może zarejestrują coś poważnego.
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Świetna historia.

Rzeczywiście wygląda to tak, "jakby nie było tam spokoju". Masz do wyboru takie warianty:

1. Chcesz spokoju: Idziesz do kościoła i wyjaśniasz księdzu co się stało. Prosisz żeby poświęcił to miejsce i pomodlił się. Egzorcyści nie są konieczni. Jeśli to coś to "duchy", czy cokolwiek paranormalnego, pewnie są nieświadome, że ich fizyczne ciała nie żyją. Może są wkurzone, zdezorientowane, ale nie są raczej wrogo nastawione. Nie wiem, jak o tym pisać, bo sam nie do końca wierzę w to, że duchy istnieją. To jest kwestia, o której człowiek wie bardzo mało.

2. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć: zdobywasz dyktafon i robisz sesję EVP http://www.paranorma...wiac-z-duchami/ , albo po prostu zostawiasz sprzęt włączony na noc. Możesz podobnie zrobić z kamerą. Możesz tym sposobem zdobyć bardzo ciekawe materiały.

A podsumowując, napiszę, że większość ludzi, którym się poleca takie warianty, nic nie robi. :D

Użytkownik ciemność edytował ten post 05.05.2012 - 14:23

• 0

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poioeram przedmówcę. Staraj się zarejestrować dłuższy okres czasu w formie audio video. Księży sobie odpuść. I napisz co było tego obawianego się 20 kwietnia.
  • -1

Cannabinol.
  • Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Spróbuj coś nagrać, jeśli uda Ci się zarejestrować ducha, będziesz pierwszym który tego dokonał:)
  • 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście przerażająca ta historia.Sądzę, że to się tak prędko od ciebie bratku nie odczepi.Co do księdza, no nie sądzę, by któryś zechciał tobie pomóc.To jak by nie było ma związek z judaizmem i najwyraźniej czyjąś tragedią sprzed lat.Nie sugeruję niczego, ale możesz zerknąć na te klimaty.

Mój odnośnik
  • 0

erebeuzet.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co to jest? Forum katolickie?
Za co ten minus....
paranoja.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1