Skocz do zawartości

Zdjęcie

Reklama pozornie niewinnych zabawek (Dulce)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po przeczytaniu tematu o podziemnych laboratoriach w USA takimi jak słynne Dulce w telewizji poleciała pewna reklama. Muszę przyznać, że trochę mnie to zaniepokoiło. Dla każdego, kto mniej więcej zorientował się w temacie Dulce na pewno też dostrzeże wiele niepokojących zbieżności między reklamą a zeznaniami byłych pracowników tej "zony"

a oto reklama:

Niestety nie udało mi się znaleźć jej polskiej wersji, ale jak ktoś się postara to zdoła ją jeszcze złapać w tv bo pewnie będzie lecieć do wielkanocy.
Ogólnie przesłanie jest takie, że mają zabawki- UFO, które żyją w podziemiach w tubach energetycznych i należy je uwolnić, po czym dokarmiać energią. Na końcu mówi się o tym, że nadchodzi inwazja obcych i nie możesz bez nich żyć.
Jeszcze raz- byłam głęboko tym poruszona, szczególnie że dosłownie pięć minut po przeczytaniu tematu reklama wyświetliła mi się w tv.
  • -2

somewaterfowl.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zwykły przypadek, takie zabawki też u nas kiedyś był, bardzo podobne. Reklama jak reklama, ma zachęcić do kupna produktu, a do dzieci raczej przemawia.
  • 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jedna z bardziej popiep**onych zabawek jakie ostatnio widziałem...

Co do tematu, przypadek lub celowe zgranie reklamy z tematyką programu. Widywałem podobne akcje kilka razy w przeszłości, dla przykładu reklama Coca Coli z Mikołajem w przerwie nieśmiertelnego Kevina, reklama zabawek Power Rangers na niemieckim kanale w trakcie przerwy w tym serialu. Mnie nie wydawało się to dziwne. Trafiłaś akurat na ciekawy temat :)
  • 0

Wehrmacht.
  • Tematów: 4
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

To zapewne kolejna żałosna sezonowa zabawka jakich ogrom było w Polsce latach '00 XXI wieku.
  • 1

potru.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety nie udało mi się znaleźć jej polskiej wersji, ale jak ktoś się postara to zdoła ją jeszcze złapać w tv bo pewnie będzie lecieć do wielkanocy.
Ogólnie przesłanie jest takie, że mają zabawki- UFO, które żyją w podziemiach w tubach energetycznych i należy je uwolnić, po czym dokarmiać energią. Na końcu mówi się o tym, że nadchodzi inwazja obcych i nie możesz bez nich żyć.
Jeszcze raz- byłam głęboko tym poruszona, szczególnie że dosłownie pięć minut po przeczytaniu tematu reklama wyświetliła mi się w tv.

Gdzie tam jest powiedziane, że Alyenz żyją w podziemiach, należy je dokarmiać energią i nie można bez nich żyć? Gdzie jest mowa o inwazji? A Dulce?
Co to za PROPAGANDA?

Polecam valium albo relanium by ukoić poruszenie, ewentualnie odrobinę zdrowego rozsądku na co dzień by nie dać się zwariować i może jeszcze kilka lekcji angielskiego by nie denerwować się bez potrzeby...
  • 0

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Polecam valium albo relanium by ukoić poruszenie, ewentualnie odrobinę zdrowego rozsądku na co dzień by nie dać się zwariować i może jeszcze kilka lekcji angielskiego by nie denerwować się bez potrzeby...

A ja polecam nie czytać takich tematów, jeśli nie wie się, czym jest prowokacja.
  • 0

potru.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja polecam nie czytać takich tematów, jeśli nie wie się, czym jest prowokacja.

Raz jeszcze rekomendacja - poszukaj na googlach jaka jest różnica między prowokacją, a naiwnością i/lub paranoją.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych