Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ektoplazma

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

agusiaq.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ok moze moje poglądy są takie a nie inne,fotografia... mi bardziej chodzilo o analize hemiczna lub jakąś inną która pozwoli do nabycia dowodu namacalnego rzekomego tworu a nie o taki sprzet który jest teraz wykorzystywany dyktafon,aparat,czujniki ruchu lub pola elektromagnetycznego chodzi mi bardziej o cos bardziej zaawansowanego być może jeszcze nie istniejącego tak zdjęcia były już robione dawno temu ale zdjęcie zawsze można podrobić w pierwszym lepszym programie graficznym i to nie bedzie niezbity dowód mówie tu o czyms takim co pozwoli udowodnić że to istnieje i nie mozna bedzie tego podrobić, wiem że to tylko moja fantazja co do takiego sprzętu i wogle do uchwycenia i zatrzymania tego np.w "pudełku" do testów i analiz:lol ale nigdy nic nie wiadomo co nastąpi w przyszłości,może w najblizszym czasie odkryta aparatura i technologia potwierdzi lub obali istnienie tego "czegoś"

Użytkownik agusiaq edytował ten post 27.03.2012 - 14:23

• -1

pazuzu.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

może w najblizszym czasie odkryta aparatura i technologia potwierdzi lub obali istnienie tego "czegoś"

niestety zadna technologia nie jest w stanie udowodnic ze duchy anioly demony czy bogowie nie istnieja bo zawsze ale to zaawsze znajdzie sie osoba taka jak ty ktora stwierdzi ze moze w przyszlosci zostanie jednak stworzona jeszcze lepsza aparatura ktora cos udowodni

to jest sedno wiary jak wierzysz w duchy to wierzysz i koniec
sfera duchowa to abstrakcja ktorej nie da sie badac jak sfery materialnej zadne aparaty nie sfotografuja ducha zadne laboratorium nie zbada jego skladu chemicznego bo to niemozliwe
  • 0

agusiaq.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

A jednak zostały przeprowadzone testy na skład chemiczny ektoplazmy...

Próbkę ektoplazmy po raz pierwszy pobrał Piotr Lebiedziński, fotograf, założyciel fabryki materiałów światłoczułych, wynalazca pierwszych trwałych papierów fotograficznych. Pochodziła ona od medium Stanisławy Popielskiej, a została przebadana w Pracowni Bakteriologicznej Muzeum Przemysłu i Rolnictwa w Warszawie i przez niemieckiego lekarza Alberta Schrenck-Notzinga. Okazało się, że zawierała białka, kropelki tłuszczu, leukocyty, komórki nabłonkowe oraz mikroorganizmy pochodzące z ust medium. Dla środowiska spirytystów stało się to dowodem, że istota ludzka nie jest wyłącznie zespołem komórek, bowiem siłą umysłu, zwaną psychodynamizmem, może ukształtować ciało. Świadomość może zatem modelować materię i tworzyć świat, a duch ludzki, jeśli zechce, może odradzać się w materialnej postaci.

zródło:www.portal.spirytyzm.pl/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=tag&tag=ektoplazma&format=feed&limitstart=&type=atom&Itemid=261

Użytkownik agusiaq edytował ten post 27.03.2012 - 19:01

• 0

Wieniawa.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie każdy człowiek widzi wszystko, co chciałby widzieć. Ludzie nie widzą np. ultrafioletu, ale owady już tak. Schizofrenicy widzą duchy, a my nie. i udowodnij kto ma rację :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych