Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ektoplazma

• Please log in to reply
18 replies to this topic

agusiaq.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ostatnio przeglądałam tematy o ektoplazmie i nie natrafilam na żadne kolorowe zdjecie tego tworu.Ciekawa jestem czy ektoplazma jest uchwytywana na cyfrowych zdjeciach,czy poprostu jest tylko na czarno białych fotkach z tego powodu ze w tamtych czasach był to najlepszy i powszechnie dostępny sposób na sfałszowanie bytów nie z tego świata.
Edit: znalazłam tu jedno http://www.forum.spi...ic.php?f=6&t=23

Użytkownik agusiaq edytował ten post 26.03.2012 - 14:15

• 1

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najpierw musimy sobie zadać pytanie jak coś co nie istnieje może mieć kolor....
  • -1

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Hmmm dobre pytanie no ale duchy niby też nie istnieja a są uchwycone na kolorowych zdjeciach i maja kolor no niewiem mleczny,szary, w niektórych przypadkach czarny(tylko nie mówcie ze czarny to nie kolor) :mrgreen:
  • 0

MrOsamaful.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hmmm dobre pytanie no ale duchy niby też nie istnieja a są uchwycone na kolorowych zdjeciach i maja kolor no niewiem mleczny,szary, w niektórych przypadkach czarny(tylko nie mówcie ze czarny to nie kolor) :mrgreen:

W tym przypadku musimy sobie zadać pytanie, jak coś co nie istnieje, może zostać uchwycone na zdjęciu?
  • -2

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

W tym przypadku musimy sobie zadać pytanie, jak coś co nie istnieje, może zostać uchwycone na zdjęciu?

Wiec albo ludzie falszuja wszystkie zdjecia albo jednak to 'cos istnieje lub poprostu nie jest to widzialne dla ludzkiego oka bo przeciesz wiemy ze nie wszystko czego nie widzimy, nie istnieje. :roll:

Użytkownik agusiaq edytował ten post 26.03.2012 - 15:16

• 0

MrOsamaful.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiec albo ludzie falszuja wszystkie zdjecia albo jednak to 'cos istnieje lub poprostu nie jest to widzialne dla ludzkiego oka bo przeciesz wiemy ze nie wszystko czego nie widzimy, nie istnieje. :roll:

Ale wszystko co istnieje a nie widzimy możemy wykryć. Jeszcze nie spotkałem się z tym, żeby ktoś eksperymentalnie wykrył ducha....
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli interesuje cię temat ektoplazmy to zajrzyj do mojego tematu http://www.paranorma...wa-spirytystow/ Tam jest sporo o tym napisane i nie tylko.
Jeśli chodzi o seansową ektoplazmę to przeważnie była to lignina lub żelatyna trzymana w ustach a potem wypluwana. A taka ektoplazma znana z fotografii pod postacią białej mgły to dym lub para wodna od której odbiło się światło flesza.
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jeszcze nie spotkałem się z tym, żeby ktoś eksperymentalnie wykrył ducha....

A evp to nie zalicza sie do eksperymentu .Przeciesz wielokrotnie zostały nagrane głosy niewidzialnych bytów.
Czy to tez wszystko zostało sfabrykowane i to zwykli ludzie nagrali swoje głosy?
  • 0

MrOsamaful.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A evp to nie zalicza sie do eksperymentu .Przeciesz wielokrotnie zostały nagrane głosy niewidzialnych bytów.
Czy to tez wszystko zostało sfabrykowane i to zwykli ludzie nagrali swoje głosy?

Ciekawe, że evp przytrafia się tylko tym osobom, które w to wierzą...
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

@up dlaczego tak sądzisz ? Czy jak ja wierze to zobacze zjawe hmmm?

Edit:Widzę ze nie można poruszyć tematu nieoczywistego bo

LECĄ ODRAZU MINUSY!!!

Użytkownik agusiaq edytował ten post 26.03.2012 - 19:36

• 0

MrOsamaful.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zgaduję, że tak. Nigdy osobiście nie spotkałem się z evp, natomiast osoby, które się tym interesują w jakiś cudowny sposób są świadkami tego zjawiska...
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

No właśnie interesuja to nie znaczy ze wierza poprostu zbieraja dowody i dostają je ,dowody na istnienie zabłąkanych dusz.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Winowajcą jest poziom nauki, braki odpowiedniej aparatury, kostyczność w poglądach.
  • 0

agusiaq.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Winowajcą jest poziom nauki, braki odpowiedniej aparatury, kostyczność w poglądach

Własnie braki aparatury,jak badania byśmy przeprowadzali jakims supernowoczesnym sprzętem to dowodów myśle by sie nazbierało bardzo dużo.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słonko, twoje poglądy są na poziomie szkoły podstawowej.
Jaką to aparaturą można zbadać istnienie duchów? Taką która już istnieje, czy taką, która jeszcze nie została wymyślona?
Przecież zdjęcia rzekomej ektoplazmy robiono już dziesiątki lat temu, tak jak zdjęcia duchów robiono już nawet 100 lat temu, więc o jaka zaawansowana jest potrzebna skoro te rzekome duchy fotografowano zwykłymi aparatami na klisze albo nawet na płytki?

Użytkownik Wszystko edytował ten post 27.03.2012 - 10:12

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych