Skocz do zawartości

Zdjęcie

Napęd UFO-jak to wygląda.

• Please log in to reply
10 replies to this topic

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Witam. Chciałbym dowiedziec sie jakie sa możliwe rozwiazania napędów stosowane w UFO/NOL? Rozumiem iż jest jakies urzadzenie generujace coś w rodzaju antygrawitacji--ok, ale antygrawitacja działa tak mi sie wydaje tylko w pionie? Co wiec może napedac obiekty w poziomie by dac im odpowiednie przyspieszenie oraz nie wydajac zadnych dźwięków? Może zagmatwałem ale to troche jest zastanawiajace. Przypatrzcie sie temu filmikowi:

Był ten film na forum w jednym temacie. Załóżmy ze nie jest to fejk :mrgreen: a jakas konstrukcja latająca wyprodukowana przez człowiek.
W minucie 1:02 widac po lewej stronie obiektu dwie dysze. Bardziej wniknac w to można stwierdzic ze dysza po lewej stronie służy do zmiany kierunku lotu a dysza po prawej stronie skierowana do tyłu nadaje obiektowi przyspieszenie. Tylko co wylatuje z tych dysz?
Co o tym sadzicie?
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze: filmik był na forum, więc swoje pytania mogłeś umieścić tam.
Po drugie: makabrycznie zrobiony fake. Tym obiektem miota jak szatan - wystarczy przejrzeć nagranie 2,3 razy i patrzeć na jakieś punkty odniesienia - np. chmury by zobaczyć jak niestabilnie się zachowuje.
Po trzecie: te chamskie teksty "Join Us On Facebook" itp.

Myślę że admin szybko zajmie się tym tematem.
  • -4

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ok ale nie rozumiesz chyba tematu.
Nie piszemy o konkretnym filmie,
że fake, to mnie też nie obchodzi, a ze są sformułowania które kogos mogą urazisc - to przepraszam ale też nie moja wina.
Wniknąłeś w film a nie w temat
Na żadne pytanie nie odpowiedziałes to nie wiem po co sie czepiac???

Użytkownik jacek84 edytował ten post 26.03.2012 - 12:44

• 3

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Witam. Chciałbym dowiedziec sie jakie sa możliwe rozwiazania napędów stosowane w UFO/NOL?

Silnik odrzutowy.

Rozumiem iż jest jakies urzadzenie generujace coś w rodzaju antygrawitacji--ok, ale antygrawitacja działa tak mi sie wydaje tylko w pionie?

"Antygrawitacja" nie działa w żadnym kierunku.

Co wiec może napedac obiekty w poziomie by dac im odpowiednie przyspieszenie oraz nie wydajac zadnych dźwięków? Może zagmatwałem ale to troche jest zastanawiajace.

Silnik odrzutowy.

Przypatrzcie sie temu filmikowi:

Był ten film na forum w jednym temacie. Załóżmy ze nie jest to fejk :mrgreen: a jakas konstrukcja latająca wyprodukowana przez człowiek.
W minucie 1:02 widac po lewej stronie obiektu dwie dysze. Bardziej wniknac w to można stwierdzic ze dysza po lewej stronie służy do zmiany kierunku lotu a dysza po prawej stronie skierowana do tyłu nadaje obiektowi przyspieszenie. Tylko co wylatuje z tych dysz?
Co o tym sadzicie?

Gazy wylotowe.

Użytkownik MrOsamaful edytował ten post 26.03.2012 - 14:22

• -1

JachuPL.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Temat na forum
  • 0

pazuzu.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ale antygrawitacja działa tak mi sie wydaje tylko w pionie?

grawitacja zwiazana jest z masa
kazda masa nawet niewielka ma swoja grawitacje
poniewaz np. ziemia to spore skupisko masy ma wiec calkiem spora grawtacje ktora odzialuje na wszystko co ja otacza ale rowniez wszystko co otacza ziemie odzialuje na nia swoja grawitacja
jednym slowem wszystko co ma mase wzajemnie sie przyciaga

jesli antygrawitacja to sila odwrotna do grawitacji oznacza to ze naped antygrawitacyjny bylby w stanie odpychac materie znajdujaca sie wokol obiektu napedzanego takim napedem
oczywiscie taki silnik antygrawitacyjny musialby posiadac zdolnosc kierowania tejze antygrawitacji w dowolnym kierunku bo w przeciwnym razie nie moglby sie sensownie poruszac

teraz wyobraz sobie ze taki statek ma 2 (lub wiecej) silniki lub dysze strumienia antygrawitacyjnego przy pomocy jednego odpycha sie od ziemi i dzieki temu moze sie poruszac w pionie drugim zas odpycha sie od otaczajacego go powietrza dzieki czemu moze poruszac sie w poziomie

jesli chwilke pomyslec nad takim rozwiazaniem to pojawia nam sie powazny problem podczas lotow miedzygwiezdnych otoz w prozni jest dosc malo masy i taki statek musialby posiadac silniki o gigantycznej mocy aby moc "plywac" w osrodku o tak malej gestosci grawitacyjnej
nie wykluczone jednak ze gdzies tam istnieje jakas cywilizacja potrafiaca budowac takie urzadzenia
  • 4

potru.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie, co z poruszaniem się w ośrodkach nikłej bądź zerowej(?) grawitacji? Ciężko jest spekulować czymś czego nie potrafimy zdefiniować ale idźmy tym tropem. Załóżmy, że pojazd nie jest napędzany przez generowanie siły przeciwnej grawitacji tylko poprzez wytwarzanie własnego pola grawitacyjnego, niezależnego od otoczenia. Taki pojazd zupełnie nie przejmowałby się inercją co w praktyce oznacza szalone zwroty przy równie szalonych prędkościach i absolutnie zero strat dla załogantów. Dobrym przykładem takiego wehikułu jest nasza planeta.
Albo własne pole grawitacyjne albo jakiś Flux Capacitor Emmet'a Brown'a, inaczej ni hu hu... ;)
  • 0

Vinnie fzk.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

potru te szalone zwroty przy szalonych prędkościach raczej by nie wyszły, bo gdyby nagle nasza Ziemia zawróciła to wszyscy ludzie po jednej stronie planety wylecieliby w kosmos, a po drugiej zostaliby wgnieceni w ziemię.
  • 0

potru.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

potru te szalone zwroty przy szalonych prędkościach raczej by nie wyszły, bo gdyby nagle nasza Ziemia zawróciła to wszyscy ludzie po jednej stronie planety wylecieliby w kosmos, a po drugiej zostaliby wgnieceni w ziemię.

Dziękuję za tą bezcenną informację, teraz będę bardziej uważał ;) Jeśli się dobrze orientuję to nasza planetka podróżuje z prędkością X względem pozostałych ciał niebieskich i, co prawda bez nagłych zwrotów, ale jednak nikt z niej nie wylatuje. Można by powiedzieć, że to nasz naturalny pojazd kosmiczny. Chodzi o ilustrację zasady i byc może przy jej zachowaniu ale innych parametrach samego wehikułu idea takiego napędu miałaby rację bytu.
  • 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze można podpatrzeć co wymyślają inni. Parę przykładów zaciągniętych z filmów sf.
W próżni statki korzystają z najróżniejszych napędów przeważnie jednak chemicznych lub jonowych.
Właściwie nigdy nie korzystają z napędów antygrawitacyjnych w dosłownym znaczeniu.
Używaja za to tłumików inercji (zajefajne - nie zostanie się z Ciebie pomidor przy nagłym zwrocie lub hamowaniu)
Przy lądowaniu na planetach najczęściej używane są znów silniki chemiczne + jakieś rodzaje napędu znoszące mase (niekoniecznie antygrawitacyjne) np nadprzewodniki magnetyczne.
Podróżowanie szybciej od światła? - proszę bardzo: najlepsze moim zdaniem rozwiązanie to budka Doctora Who. Co w niej jest nadzwyczajnego? Chociaż w serialu pokazują jak budka lata, to tak naprawdę ona nie lata. Po zbudowaniu umieszona pewnie została w nadprzestrzeni. Niebieska budka jest niczym innym tylko portalem, który można umieścić w dowolnym miejscu i czasie. Co najciekawsze ciężko zarzucić błąd w tym rozumowaniu w świetle najnowszych odkryć (opisanych w którymś temacie na formum PN), tylko jak ten statek wstawić w nadprzestrzeń?
  • 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Postaram sie odpowiewieć na twoje pytanie związane w napędem. Wielu ciekawych rzeczy dowiemy sie z manuskryptow, lub ksiąg bhagavad gity, pojawiają sie tam wzmianki o vimanach, o dokładnej ich budowie. Przytoczę tu dość ogólnikowo o co chodzi. W ciele człowieka znajduje sie punkt 0, według mnie są to tzw. Krople bindu, które pozwalają człowiekowi lewitowac, pojazdy ufo jesli mozna to tak nazwać także posiadają taki punkt, jak to sie dzieje? Pojazd posiada centre w ktorej są cewki, ponizej mamy płytę grzewcza, ktora podgrzewa ołów do tego stopnia, ze tworzy plazme, ktora obraca sie wokół cewek, tak mamy juz punkt 0. Plazma jest napędem.
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych