Czat jak czat.
Trzeba było o lalki zapytać.
W sumie... zrobię to teraz, zapytam o lalki.
Ciekawe, co odpowiedzą. Zaskrinuje.
--------------------------------------------------------
Raport z akcji wywiadowczej 'Lalka'
Bolesława Prusa. :
Zalogowałem się na czat pod nickiem 'Lalcurse' (Każdy załapie, o co chodziło z nickiem

)
Oto, informacje od czatowiczów, jakie udało mi się zdobyć.
Podpunkty oznaczone numerami odnoszą się do cyfr widocznych na obrazku.
Prawdopodobnie dość duża ilość czatowiczów spotkała kiedyś lalki/słyszała o nich. Świadczy o tym to, że w około trzech na cztery pokoje dostałem jakiekolwiek informacje, najczęściej takie, które znamy.
1. Wchodząc do jednego z pokoi i zjeżdżając na sam dół wiadomości, natknąłem się na link do tego tematu. 'Lalki' cieszą się więc pewnie dość dużym zainteresowaniem - wiele ludzi prawdopodobnie o nie pyta - więc wielu też o nich rozmawia. 'Lalki' przynoszą też 'korzyści' dla 'nawiedzonego' czatu, ponieważ staje się ciut bardziej popularny.
2. Niektórzy (najprawdopodobniej średnia wieku tych ludzi wynosi 11-12 lat) podają się za 'lalki' w celu rozrywkowym, a raczej trollowania. 'Lalki' o jakich my mówimy, nie robią błędów ortograficznych - a raczej ja nigdy się z takowymi nie spotkałem na waszych skrinach i moim 'dopadnięciu'.
Lalki były tam też dzisiaj, jak już wiemy.
3. Jak wiele osób tutaj zgaduje, Lalki są po prostu trollami. Nawet jeśli - jest to ciekawa sprawa.
4. Dowiadujemy się, iż Lalki były tam też o godzinie piętnastej. Informacja ta może i nam się nie przydać, jednak Lalki mogą pojawiać się o podobnych porach, i jeśli mamy czas, możemy ich wtedy wypatrywać.
5. Wiele ludzi odnosi się do Lalek jako do zabawnej atrakcji na czacie. Właściwie, jest to czat Durarara, więc to trochę ciekawy zbieg okoliczności (lub nie - taka opcja też jest możliwa.)
6. Lalki mogą wyszukiwać osoby nieprzypadkowo - dowiadujemy się, iż czasami wchodzą tylko na chwilę do pokoju, by przejrzeć użytkowników, a później opuszczają go w dalszym poszukiwaniu. Nie ma to jednak zbytniego sensu, ponieważ na stronie 'głównej' czatu widoczne są osoby przebywające w pokoju. Może w tym jest jakiś ukryty cel, a może nie - na razie tego nie wiemy.
7. Nicki typu 'Agatka', 'Zuzia' lub 'Emilka' nie są regułą - lub inne nicki przybierają jedynie dzieci podszywające się za Lalki dla zabawy.
8. Spotkałem na czacie też Chratke - 'Główną' ofiarę Lalek, od której prawdopodobnie się zaczęło na tym czacie. Nie wiadomo, dlaczego one ją sobie upatrzyły. Oczywiście, creepypasta nie jest prawdziwa, a jest utworzona na podstawie 'Lalek', co chyba jest jasne, więc nikt nie umiera od tego, że Lalki zaczną do niego pisać.
Oto obrazek:

Wychodzi to jak jakaś zabawa w L'a. Ciekawe tylko, kto jest Kirą.