Skocz do zawartości

Zdjęcie

Creepypasta o Lalkach

• Zamknięty Temat jest zamknięty
27 replies to this topic

Nemezis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lalki

Lalki swą działalność rozpoczęły już dawno. Nie wiadomo dokładnie kiedy, dlaczego i po co. Nie wiadomo nic. A właściwie prawie nic.

Często na czatach pojawiały się dziwne… osoby? Nie, nazwanie ich osobami to jednak za dużo. Zwykle przybierały pospolite imiona, wręcz absurdalne – Agatka, Zuzia, Kasia, Emilka… Jak mówiły, dążyły do zjednoczenia swych sióstr i braci, czy też czasem złożenia ofiary dla „Bogów Śmierci”. Jedno jest pewne – strach jest w tym wypadku uzasadniony.

Działalność Lalek zwykle przyjmowała taką samą postać. Najpierw się witały, pytały, czy osoba je pamięta. Potem mówiły, że zapomniała o nich, znudziły się jej. Czasem nawet wyznawały miłość, czy też coś, co tą miłość ma przypominać. Wtedy Lalki zaczynały być nie dziwne, – ale brutalne. Mówiły o śmierci, o tym jak będą daną osobę zabijać. Opowiadały o swoich zamiarach, co do ich ciał. Pisały, że obserwują,cały czas widzą ofiarę. Żegnały się, mówiąc, że ofiara ma ich oczekiwać. Nazywają się Siostrami, Lalkami. Wygląda na zwykły spam, zabawę. Jednak jest inaczej.

Każda z ofiar prześladowania na czatach wkrótce ginie. Są jak bomba z opóźnionym zapłonem. Przez pierwszy miesiąc wszystko wydaje się być w porządku. Następnie osoba zaczyna wpadać w otępienie. Dostaje obsesji na punkcie lalek, ziemi, trumien, trupów,pustych oczodołów, zgnilizny i wiele innych. Gryzie się, wyrywa włosy garściami. Mamrocze dziwne, niezrozumiałe słowa, jakby w innym języku. Takim, którego jeszcze nikt nie zna. Często krzyczy wyginając się nienaturalnie w konwulsjach. Po następnym miesiącu ofiary znajdowano z zmasakrowaną twarzą i rozpłatanym brzuchem, wręcz owinięte własnymi jelitami. Miały nóż w jednej ręce, w drugiej lalkę. Ale czy człowiek byłby w stanie zrobić sobie takie rany sam?

To było dawno. Jednak Lalki wróciły. Nie wiadomo czy są nadal tak liczne i brutalne – ale prawda jest prawdą. Pozostaje nam czekać, co dalej będzie.

Dołączona grafika

Użytkownik Nemezis edytował ten post 21.03.2012 - 15:11

• 1

Dragwen.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżu, na mnie one tez napadły, i to na tym czacie :P
Zobaczymy co będzie za miesiąc.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Boże, forum zostało opanowane przez 14 letnich paściarzy. :/
  • 0

Tyr.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przynajmniej nie są takimi burakami jak Ty.
A pasta... pewno jakieś psychiczne osoby trollują.

Użytkownik Tyr edytował ten post 21.03.2012 - 15:45

• -3

Szubi.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Myślałem że je***** jak to czytałem :P
  • 0

#6 Gość_Kniaź

Gość_Kniaź.
  • Tematów: 0

Napisano

Od tych past jest już temat (który zresztą był ciekawy, tak do 10 strony)
Ta historia, jak większość past jest wyjątkowo naiwna imo

Użytkownik Kniaź edytował ten post 21.03.2012 - 20:22

• 0

the vampire.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przeczytałam właśnie powyższą creepypastę i zaszokowało mnie to, że pewnie może być ona oparta na faktach. A więc wpisałam w google kilka tagów związanych z tym opowiadaniem i natknęłam się na coś, czego nie jestem w stanie zrozumieć. Otóż cały ten chat naprawdę istnieje. Nazywa się Puppet Tails, bądź Dolls Tails. Z tego co czytałam to coś nowego i jest to forma jakiejś gry społecznościowej, nie wgłębiałam się w to zbytnio, ale naprawdę mnie to przeraziło. Tutaj link do wyników wyszukiwania google http://www.google.pl...iw=1680&bih=913

Użytkownik the vampire edytował ten post 08.04.2012 - 14:31

• 1

stupidkid.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

Boże, forum zostało opanowane przez 14 letnich paściarzy. :/

E. Creepypasty zawsze tak wyglądają. Jak dla mnie, to nawet miłe. Takie wspomnienie dzieciństwa, jak nawet takie historie, jak ta z lalkami, opowiadane przez starszych znajomych, ruszały gówniarzy, jak ja. W środku nocy, latem... Dobre czasy ;)
  • 0

Cati.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawa aczkolwiek nie straszna ta creepypasta ;p
  • 0

M. L. B..
Reputacja

Napisano

Jak to dobrze, że ja w dzieciństwie bawiłam się samochodzikami ._. mam nadzieję, że resoraki nie będą do mnie pisały na privach :D sprawa z tymi lalkami jakaś chora, aż mi się dziwnie zrobiło. Chociaż według mnie ktoś się bawi w straszaka i wpędza innych w stany przedzawałowe.
  • 0

Dragwen.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

zalogowałem się ten czat z obrazka, który zwie się Drrrchat
Gdy tam wszedłem, by z kimś porozmawiać, a może popytać o lalki... właśnie rozpoczęły 'atak'. którą rozmowę włączyłem - tam lalki.
Zrobiłem dwa screeny z ich 'zabawy':

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 1

V0ID.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Spytałem kogoś, pokazałem screena, nic nie wiedział, po wejściu na każdy pokój widzę czarny ekran i jestem przekierowywany do strony głównej
  • 0

Tyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taki motyw był w anime Durarara. Dziewczyna logowała się przed atakami nożownika i pisała podobne wiadomości. Ktoś mógł podpatrzeć i teraz straszy ludzi na czacie drrr. Albo Dragwen kłamie ;d
  • 0

M. L. B..
Reputacja

Napisano

Haha, cofam, ktoś zrobił sobie czat tematyczny, więc raczej nic w tym niezwykłego. Zwykłe forum dla pasjonatów Durarary, którzy lubią sobie powmawiać, że ktoś chce ich zabic :D

Użytkownik rtyamovaya edytował ten post 13.05.2012 - 13:08

• 0

Tyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Coś się tej Chratki uczepili
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych